Nobel İlaç İlaçları SEFAL FORT. 75 mg 20 tablet KUBFarmakolojik Özellikler

SEFAL FORT. 75 mg 20 tablet Farmakolojik Özellikler

Sinnarizin }

Sinir Sistemi > Başdönmesi İlaçları > Sinnarizin
Nobel İlaç Sanayii ve Tic. Anomim Şirketi | 8 June  2012

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Antivertigo preparatları ATC Kodu: N07CA02

Sinarizinin, histamin dahil çeşitli vazoaktif ajanın neden olduğu düz kas kasılmalarının yarışmalı olmayan antagonisti olduğu gösterilmiştir.

Sinarizin ayrıca depolarize hücreler içerisine kalsiyum akışını seçici olarak inhibe eder, böylece kasılmanın indüksiyonu ve sürdürülmesi için serbest Ca2+ iyonlarının varlığını azaltarak vasküler düz kaslar üzerinde etki gösterir.

Kobaylarda labirentin kalorik stimülasyonu ile indüklenmiş vestibüler göz refleksleri sinarizin ile belirgin biçimde deprese edilmiştir.

Sinarizinin nistagmusu inhibe ettiği gösterilmiştir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Emilim:

İnsanlarda oral uygulamadan sonra emilim nispeten düşüktür, pik serum konsantrasyonları 2,5 - 4 saat sonra ortaya çıkar.

Dağılım:

Sinarizin plazma proteinlerine % 91 oranında bağlanır.

Metabolizma:

Hayvanlarda sinarizin majör yolağı N-dealkilasyon olarak yaygın biçimde metabolize edilir. Sinarizin başlıca CYP2D6 yoluyla yaygın biçimde metabolize edilir fakat metabolizma kapsamında dikkate değer bireyler arası varyasyon vardır.

Eliminasvon:

Sinarizin için bildirilen eliminasyon yarı ömrü 4 -24 arasında değişir.

Metabolitlerin yaklaşık olarak üçte ikisi feçes ile, kalanı idrarla atılır. Tek doz uygulamasından sonra ilk beş gün içinde atılır.

5.3. Klinik öncesi güvenlik verileri

Klinik dışı güvenlilik çalışmaları, etkilerin sadece vücut yüzey alanına göre hesaplanmış olan önerilen maksimum günlük doz 90 mg/gün’ ün yaklaşık 7-35 katı arasındaki kronik maruziyetlerden sonra gözlemlendiğini göstermiştir. Sinarizin kardiyak hERG kanalını in vitro olarak bloke etmiştir, ancak izole edilmiş kardiyak dokuda ve kobaylara intravenöz uygulamayı takiben, klinik olarak beklenilenden daha yüksek maruziy eti erde hiç bir QTc uzaması veya proaritmik etki gözlemlenmemiştir.

Sıçan, tavşan ve köpeklerdeki üreme çalışmalarında fertilite üzerinde advers etkilere dair kanıt ve teratojenite yoktur. Sıçanlarda yüksek dozlarda maternal toksisite ile ilişkili bir defada doğan yavru sayısında azalma, rezorpsiyonlarda artış ve fötal doğum ağırlığında azalma vardır.

İn vitro mutajenite çalışmaları ana bileşiğin mutajenik olmadığını göstermiştir, ancak nitrit ile reaksiyondan ve nitrozasyon ürününün oluşmasından sonra zayıf bir mutajenik aktivite gözlemlenmiştir. Karsinojenite çalışmaları yürütülmemiştir, ancak sıçanlarda maksimum insan dozu seviyesinin yaklaşık 35 katma kadar kronik 18-ay oral uygulama sırasında pre-neoplastik değişiklik kanıtı yoktur.

Şizofrenlik Şizofrenlik Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir. Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.