PERGOVERIS 150 IU/75 IU enjeksiyonluk çözelti İCİN toz ve çözücü (3 flakon) Kısa Ürün Bilgisi

Follitropin Alfa + Lutropin Alfa }

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > Gonadotropinler ve diğer ovulasyon uyarıcılar
Merck İlaç Ecza ve Kimya Ticaret AŞ | 2 April  2019

1.   BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

PERGOVERİŞ 150 RJ/75 RJ enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü Steril

2.   KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

Etkin madde

rekombinant DNA teknolojisi ile çin hamster över hücrelerinde üretilmiştir.


Lütfen PDF Dosyasına bakınız.


4.   KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

PERGOVERIS, şiddetli LH ve FSH eksikliği olan yetişkin kadınlarda foliküler gelişmenin uyarılması için endikedir.

Klinik çalışmalarda, bu hastalar endojen serum LH düzeyi <1.2 IU/L olarak tanımlanmıştır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

PERGOVERIS ile tedavi, fertilite problemlerinin tedavisinde uzman bir hekimin gözetimi altında başlatılmalıdır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

LH ve FSH eksikliği olan kadınlarda (hipogonadotropik hipogonadizm), PERGOVERİŞ tedavisinin amacı, hCGuygulandıktan sonra, yumurtlamanın gerçekleşeceği tekbir olgun Graff folikülü geliştirmektir. PERGO VERİŞ, günlük enjeksiyonlar halinde verilmelidir. Bu hastalar amenoreik olduklarından ve düşük endojen östrojen salgısına sahip olduklarından, tedaviye her zaman başlanabilir.

Tedavi, ultrason ile folikül boyutunun ve/veya östrojen salgılamasının ölçümü ile değerlendirilerek, hastanın tedaviye bireysel olarak verdiği cevaba göre uyarlanmalıdır. Genel olarak önerilen bir tedavi rejiminde tedaviye günlük 1 flakon PERGO VERİŞ ile başlanır. Şayet günde 1 flakondan az PERGOVERIS kullanılırsa, lutropin alfa miktarı eksik olacağından, folikül er cevap yetersiz olabilir (5. E e bakınız).

FSH dozunda artış gerektiği düşünülürse, doz tercihen 7-14 günlük aralıklar ile ve tercihen 37.5-75 IUTik basamaklarla lisanslı follitropin alfa preparatı kullanarak artırılır. Stimülasyon süresi herhangi bir siklusta 5 haftaya kadar uzatılabilir.

Optimal cevap alındığında, son PERGOVERIS enjeksiyonundan sonraki 24-48 saat içerisinde tek bir 250 mikrogram r-hCG enjeksiyonu veya 5.000 IU ila 10.000 IU’ye kadar tek bir hCG enjeksiyonu yapılmalıdır. Hastaya, hCG uygulamasının yapıldığı gün ve bir sonraki gün cinsel birleşmede bulunması önerilir. Alternatif olarak, intrauterin inseminasyon (IUI) yapılabilir.

Ovulasyon sonrası luteotropik aktiviteli (LH/hCG) maddelerin eksikliği korpus luteumun prematüre yetmezliğine yol açabileceği için, luteal faz desteği düşünülmelidir.

Tedaviye aşırı cevap alındığı takdirde, tedavi durdurulmalı ve hCG uygulanmamalıdır. Tedaviye, bir sonraki siklusta, bir önceki siklusun dozajından daha düşük bir dozajla tekrar başlanılmalıdır.

Uygulama şekli:

PERGOVERIS subkutan uygulama için hazırlanmıştır. PERGOVERIS in ilk enjeksiyonu medikal gözetim altında yapılmalıdır. Toz, beraberinde verilen çözücü ile çözüldükten sonra ve hemen kullanılmalıdır. PERGOVERIS’i hastanın kendi kendine uygulaması, ancak iyi motive edilmiş, yeterince eğitilmiş hastalarda ve uzman tavsiyesine uyulmasıyla gerçekleşebilir.

Uygulamadan önce tıbbi ürünün sulandırılmasına ilişkin diğer talimatlar için bölüm 6.6’ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/karaciğer yetmezliği:

PERGO VERİŞ’in renal ve hepatik yetmezliği olan hastalarda güv enliliği, etkililiği ve farmakokinetiği kanıtlanmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

PERGOVERİŞ’in pediyatrik popülasyonda kullanımı bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

PERGOVERIS’in yaşlı popülasyonda kullanımına ilişkin endikasyonu bulunmamaktadır. PERGOVERIS’in yaşlı hastalardaki güvenliliği ve etkililiği kanıtlanmamıştır.

4.3. Kontrendikasyonlar

PERGO VERİŞ, aşağıdaki durumlarda kontrendikedir:

•    etkin maddeler veya bölüm 6.1 ’de listelenen yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık

•    hipotalamus ve hipofız tümörleri

•    polikistik över hastalığı ile ilişkili olmayan ve kökeni bilinmeyen över büyümesi veya över kisti

•    kökeni bilinmeyen jinekolojik kanamalar

•    över, rahim veya meme kanseri

•    gebelik ve laktasyon döneminde

PERGO VERİŞ, aşağıdaki durumlarda etkili bir cevap alınmadığı takdirde kontrendikedir:

•    primer över yetmezliği

•    cinsel organların gebeliğe uyumsuzluk yaratan malformasyonları

•    rahmin gebeliğe uyumsuzluk yaratan fıbroid tümörleri

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

PERGOVERIS hafiften şiddetliye advers reaksiyonlara sebep olabilecek güçlü bir gonadotropik madde içerir ve sadece infertilite tedavisinde uzman hekimler tarafından kullanılmalıdır.

Gonadotropin tedavisi, yeterli izleme imkanlarının mevcudiyeti yanısıra, hekimler ve yardımcı sağlık personelinin zaman ayırmasını gerektiren bir tedavi yöntemidir. Kadınlarda PERGOVERIS’in etkili ve emniyetli kullanımı, düzenli olarak ultrason ile över cevabının izlenmesini, tercihen beraberinde serum östradiol düzeylerinin ölçümünü gerektirir. Bazı hastalarda FSH/LH’ya zayıf cevap gibi, hastalar arası FSH/LH uygulamasına cevapta değişkenlikler olabilir. Kadınlarda tedavi amacına uygun, etkili en düşük doz kullanılmalıdır.

Porfiri

Porfırisi olan ya da ailesinde porfiri öyküsü olan kadınlar PERGOVERIS ile tedavi esnasında yakından izlenmelidir. Bu hastalarda, PERGOVERIS akut atak riskini artırabilir. Porfirinin saptanması ya da kötüleşmesi durumunda tedavinin kesilmesi gerekebilir.

Kadınlarda tedavi

Tedaviye başlamadan önce, eşlerin infertilitesi, gebelik için varsayılan kontrendikasyonlar açısından uygun bir şekilde değerlendirilmelidir. Hastalar özellikle hipotiroidizm, adrenokortikal bozukluklar, hiperprolaktinemi açısından değerlendirilmeli ve uygun tedavi verilmelidir.

Foliküler gelişim için stimülasyon yapılan hastalar, çoğul foliküler gelişim ve artan östrojen cevabı nedeni ile overyan hiperstimülasyon gelişim riski altındadır.

Overyan Hiperstimülasyon Sendromu (OHSS)

Belli bir derecede över büyümesi, kontrollü över stimülasyonunun beklenen bir etkisidir. Bu, daha yaygın olarak polikistik över sendromlu kadınlarda görülür ve genellikle tedavi olmadan kendiliğinden kaybolur.

Komplike olmayan över büyümesinden farklı olarak OHSS, şiddetinin derecesi arttıkça kendini gösteren bir durumdur. Belirgin över büyümesi, yüksek serum seks steroidleri ve peritoneal, plevral ve nadiren perikardial boşluklarda sıvı birikimine yol açabilen vasküler permeabilite artışı ile karakterize bir tablodur.

Şiddetli OHSS durumlarında şu semptomlar gözlenebilir: abdominal ağrı, abdominal gerginlik, şiddetli över büyümesi, kilo artışı, dispne, oligüri, bulantı, kusma ve ishali içeren gastrointestinal semptomlar.

Klinik değerlendirmede hipovolemi, hemokonsantrasyon, elektrolit denge bozukluğu, asit, hemoperitonum, plevral efüzyon, hidrotoraks, akut pulmoner distres ve tromboembolik olaylar görülebilir.

Çok nadiren, şiddetli OHSS över torsiyonu veya pulmoner emboli, iskemik inme veya myokard enfarktüs gibi tromboembolik olaylar ile komplike olabilir.

OHSS gelişimi için bağımsız risk faktörleri genç yaş, yağsız vücut kütlesi, polikistik över sendromu, eksojen gonadotropinlerin daha yüksek dozları, mutlak yüksek veya hızla artan serum östradiol düzeyi (anovulasyonda> 900 pg/ml veya>3.300 pmol/1), önceki OHSS öyküsü ve yüksek sayıda gelişmekte olan över folikülünü (anovulasyon çapı > 14 mm olan 3 folikül) içerir.

Önerilen PERGOVERİŞ ve FSH dozuna ve verilme şekline uymak overyan hiperstimülasyon riskini en aza indirebilir. Risk faktörlerinin erken tespiti için ultrason taramalarının yanı sıra östradiol ölçümleriyle stimülasyon döngülerinin izlenmesi tavsiye edilir.

hCG’nin OHSS’yi tetiklemede önemli bir rol oynadığını ve eğer gebelik oluşursa sendromun daha şiddetli ve daha uzun süreli olabileceğini öneren kanıt mevcuttur. Bu nedenle, OHSS belirtileri, serum östradiol düzeyi > 5.500 pg/ml veya > 20.200 pmol/1 ve/veya toplam > 40 folikül olarak görülürse, hCG’nin kesilmesi ve hastanın cinsel ilişkiden uzak durması veya en az 4 gün süreyle bariyer kontraseptif yöntemleri kullanması tavsiye edilir. OHSS, hızla (24 saat içinde) ya da birkaç gün içinde şiddetli bir tıbbi olaya dönüşecek şekilde ilerleyebilir. Çoğunlukla hormonal tedavinin kesilmesinden sonra ortaya çıkar ve 7 - 10 gün içerisinde maksimuma ulaşır. Genellikle, adetin başlaması ile OHSS spontan olarak sonlanır. Bu nedenle hastalar hCG uygulamasından sonra en az iki hafta boyunca takip edilmelidir.

Eğer şiddetli OHSS meydana gelirse, şayet gonadotropin tedavisi hala devam ediyorsa durdurulmalıdır. Hasta hastaneye yatırılmalı ve OHSS için özel tedavi başlatılmalıdır. Bu sendrom polikistik över hastalığı olan hastalarda daha yüksek sıklıkla meydana gelir.

OHSS riski olursa, tedavinin sonlandırılması düşünülmelidir.

Över torsiyonu

Över torsiyonu diğer gonadotropinler ile tedavi sonrasında rapor edilmiştir. Bu, OHSS, gebelik, geçirilmiş abdominal cerrahi, över torsiyonu öyküsü, önceki veya mevcut över kisti ve polikistik över sendromu gibi diğer risk faktörleri ile ilişkili olabilir. Azalan kan akışı nedeniyle överde oluşan hasar, erken teşhis ve acil detorsiyon ile sınırlandırılabilir.

Çoğul gebelik

Ovulasyon indüksiyonu yapılan hastalarda, çoğul gebelik ve doğum insidansı, doğal gebelikle karşılaştırıldığında artmıştır. Çoğul gebelikler ekseriyetle ikizdir. Özellikle yüksek dereceli çoğul gebelik (3 ya da daha fazla fetus), artan olumsuz matemal ve perinatal sonuç riski taşır. Çoğul gebelik riskini en aza indirmek için, över cevabının dikkatle izlenmesi önerilir.

Tedaviye başlamadan önce hastalar potansiyel çoğul gebelik riski konusunda uyarılmalıdır. Çoğul gebelik riski olursa, tedavinin sonlandırılması düşünülmelidir.

Gebelik kaybı

Ovulasyon indüksiyonu için foliküler gelişimin stimüle edildiği hastalarda düşük gelişmesi sonucu gebelik kaybının oranı, normal gebelik kayıplarından daha fazladır.

Ektopik gebelik

Tubal hastalık hikayesi olan kadınlarda, fertilite tedavisi ile veya spontan konsepsiyon ile gebelik elde edilse de, ektopik gebelik riski vardır. Bu hastalarda ART sonrası dış gebelik prevalansının genel nüfustakine kıyasla daha yüksek olduğu bildirilmiştir.

Reprodüktif sistem neoplazileri

İnfertilite tedavisi için çoklu protokoller uygulanan kadınlarda, gerek iyi huylu gerek kötü huylu olmak üzere över ve diğer üreme sistemi neoplazileri bildirilmiştir. İnfertil kadınlarda gonadotropin tedavisinin bu tür tümörlerin riskini artırıp artırmadığı henüz saptanmamıştır.

Konjenital malformasyon

ART’den sonra konjenital malformasyonların sıklığı, spontan gebeliğe göre hafifçe daha yüksek olabilir. Bunun, parental özelliklerin farklılığına (anne yaşı, sperm özellikleri vs.) ve çoğul gebeliklere bağlı olduğu düşünülmektedir.

Tromboembolik olaylar

Yakın zamanda geçirilmiş veya devam eden tromboembolik hastalığı olan kadınlarda veya tromboembolik olaylar için, kişisel veya aile öyküsü, trombofıli veya şiddetli obezite (vücut kütle indeksi > 30 kg/m2) gibi genellikle bilinen risk faktörleri olan kadınlarda gonadotropin tedavisi bu riski artırabilir. Bu kadınlarda, gonadotropin uygulamasının yararı, riskleri karşısında değerlendirilmelidir. Bununla birlikte gebeliğin kendisinin de OHSS gibi artmış bir tromboembolik olay riski taşıdığı dikkate alınmalıdır.

Sodyum içeriği

PERGOVERİŞ her dozunda 1 mmol (23 mgj’dan daha az sodyum ihtiva eder, yani esasında “sodyum içermez”.

Sakaroz içeriği:

Nadir kalıtımsal früktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

PERGO VERİŞ, çalışmaların birlikte uygulanmasının etkin maddenin aktivitesini, stabilitesini, farmakokinetik veya farmakodinamik özelliklerini önemli şekilde değiştirmediğini gösterdiği follitropin alfa hariç, başka tıbbi ürünlerle aynı enjektörde karıştırarak uygulanmamalıdır.

4.6. Gebelik ve laktasyon

 Genel tavsiye:

Gebelikte kullanım kategorisi X’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Geçerli değildir.

Gebelik dönemi:

Follitropin alfa gebelik döneminde uygulandığı taktirde ciddi doğum kusurlarına yol açmaktadır.

PERGOVERİŞ’in gebelik esnasında kullanıma yönelik endikasyonu yoktur. Gebelikte maruz kalmaya ilişkin sınırlı sayıdaki veri, follitropin alfa ve lutropin alfanın kontrollü över stimülasyonunun ardından gebelik, ebriyonal veya fetal gelişim, partürisyon veya postnatal gelişim üzerinde istenmeyen bir etkisinin olmadığını göstermektedir. Bu tür gonadotropinlerin herhangi bir teratojenik etkisinin olmadığı hayvan çalışmalarında rapor edilmiştir. Gebelikte maruz kalma durumunda, PERGOVERIS’in teratojenik etkisini elimine etmek için klinik veri yeterli değildir.

Laktasyon dönemi:

PERGO VERİŞ emzirme döneminde kullanılmaz.

Üreme yeteneği / fertilite

PERGO VERİŞ infertilitede kullanım için endikedir (bkz. bölüm 4.1).

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

PERGOVERIS’in araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bir etkisi yoktur ya da ihmal edilebilir düzeydedir.

4.8. İstenmeyen etkiler

En yaygın bildirilen advers reaksiyonlar baş ağrısı, över kistleri ve lokal enjeksiyon yeri reaksiyonlarıdır (örneğin; enjeksiyon yerinde ağrı, eritem, hematom, şişme ve/veya tahriş).

Hafif veya orta şiddette overyan hiperstimülasyon sendromu (OHSS) yaygın olarak rapor edilmiştir ve stimülasyon prosedürünün intrinsik bir riski olarak kabul edilmelidir. Şiddetli OHSS yaygın değildir (bkz. bölüm 4.4).

Tromboembolizm, genellikle şiddetli OHSS ile ilişkili olarak, çok seyrek görülebilir (bkz. bölüm 4.4).

Advers reaksiyonlar MedDRA sistem organ sınıfına ve sıklığa göre aşağıda listelenmektedir. Kullanılan sıklık kategorileri:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok seyrek:    Anafılaktik reaksiyonlar ve şok dahil hafif ila şiddetli aşırı duyarlılık

reaksiyonları

Sinir sistemi hastalıkları

Ç ok yaygın:    Baş ağrı sı

Vasküler hastalıklar

Çok seyrek:    Genellikle şiddetli OHSS ile ilişkili tromboembolizm

Solunum sistemi hastalıkları

Çok seyrek:    Astımın alevlenmesi veya kötüleşmesi

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın:    Abdominal ağrı, abdominal gerginlik, abdominal rahatsızlık,    bulantı,

kusma, diyare.

Üreme sitemi ve meme hastalıkları

Çok yaygın:    Över kistleri

Yaygın:    Memede ağrı, pelviste ağrı, hafif veya orta şiddette    OHSS (ilgili

semptomatoloji dahil)

Yaygın olmayan:    Şiddetli OHSS (ilgili semptomatoloji dahil) (bkz. bölüm 4.4)

Seyrek:    Şiddetli OHSS’nin komplikasyonu

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın:    Hafif şiddette veya şiddetli enjeksiyon yeri reaksiyonları (örneğin;

enjeksiyon yerinde ağrı, eritema, hematom, morarma, şişme ve/veya iritasyon)

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovilijans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck,gov.tr; e-posta: tufam@titck,gov.tr; tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

PERGOVERIS’in aşırı doz etkileri bilinmemektedir. Yine de kısım 4.4’de detaylı tanımlanan OHSS oluşma ihtimali mevcuttur.

Tedavisi

Tedavi semptomlara yöneliktir.


5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Seks hormonları ve genital sistem modülatörleri, gonadotropinler. ATC kodu: G03GA30.

PERGOVERIS, genetik mühendisliği yoluyla çin hamsteri över (CHO) hücrelerinde üretilen bir insan folikül uyarıcı hormon ve luteinize hormon preparatıdır.

Etki mekanizması

Follitropin alfa ve lutropin alfa kombinasyonunun klinik çalışmalardaki etkisi hipogonadotropik hipogonadizmli kadınlarda gösterilmiştir.

LH ve FSH eksikliği olan anovulatuar kadınlarda, foliküler gelişimin uyarılmasında lutropin alfa uygulamasıyla elde edilen primer etki, FSH uyarısıyla büyümüş olan foliküller tarafından östradiol sekresyonunda artıştır.

Farmakodinamik etkiler

Klinik çalışmalarda, şiddetli FSH ve LH eksikliği olan hastalar, merkezi bir laboratuarda ölçüldüğü üzere <1.2 IU/L’lik bir endojen serum LH düzeyi ile belirlenmiştir. Bununla birlikte, farklı laboratuarlarda yapılmış LH ölçümleri arasında değişiklikler olabileceği dikkate alınmalıdır. Bu çalışmalarda, ovulasyon oranı siklus başına % 70-75’dir.

Klinik etkililik

Bir klinik çalışmada, hipogonadotropik hipogonadizmli ve endojen serum LH konsantrasyonu

1.2    IU/L olan kadınlarda uygun r-hLH (lutropin alfa) dozu araştırılmıştır. Günlük 75 IU r-hLH dozu (150 IU follitropin alfa (r-hFSH) ile kombinasyonda) yeterli foliküler gelişim ve östrojen üretimi ile sonuçlanmıştır. Günlük 25IU r-hLH dozu (150 IU follitropin alfa (r-Hfsh) ile kombinasyonda) ise yeterli folikül gelişimini sağlayamamıştır. Bu yüzden, PERGOVERIS’in 1 flakondan daha az uygulanması, yeterli foliküler gelişimin sağlanması için gerekli LH aktivitesini garanti etmeyebilir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Follitropin alfa ve lutropin alfa, ayrı ayrı follitropin alfa ve lutropin alfa olarak aynı farmakokinetik profili göstermiştir.

Follitropin alfa

Emilim:

Subkutan uygulama sonrasında mutlak biyoyararlılık yaklaşık %70’tir. Tekrarlanan uygulamalar sonrasında follitropin alfa üç kat birikerek 3-4 gün içinde kararlı duruma ulaşmaktadır. Endojen gonadotropin salgıları baskılanmış kadınlarda, follitropin alfa’nın, ölçülemeyen LH seviyelerine karşın, foliküler gelişimi ve steroidogenesisi etkili bir biçimde uyardığı görülmüştür.

Dağılım:

Follitropin alfa, intravenöz uygulama sonrasında, başlangıçta 2 saatlik yarı ömür ile ekstraselular sıvı aralığına dağılır. Dağılımın kararlı durum hacmi 10 L’dir.

Biyotransformasvon:

Follitropin alfa uygulamasının ardından FSH metabolizması insanlarda çalışılmamıştır. Eliminasvon:

1 günlük terminal yarı ömür ile vücuttan atılır.

Toplam klirens 0.6 L/saattir ve follitropin alfa dozunun sekizde biri idrar ile atılır.

Lutropin alfa Emilim:

Subkutan uygulamayı takiben, bağıl bioyararlanım yaklaşık % 60’dır, terminal yarı-ömür uzamıştır. Lutropin alfanın tek ve tekrarlanan uygulamaları sonrasında lutropin alfanın farmakokinetiği karşılaştırılabilirdir ve lutropin alfanın akümülasyon oranı minimaldir. Ortalama rezidens süresi yaklaşık 5 saattir

Dağılım:

intravenöz uygulamayı takiben, lutropin alfa yaklaşık 1 saatlik başlangıç yarılanma ömrüyle hızla dağılır ve yaklaşık 10-12 saatlik plazma terminal yarılanma ömrü ile vücuttan atılır. Dağılımın kararlı durum hacmi 10-14 L civarındadır.

Biyotransformasvon:

Bilgi bulunmamaktadır.

Eliminasvon:

Toplam klirens yaklaşık 2 L/saattir ve dozun % 5’den azı idrar ile atılır.

Doğrusallık/doğrusal olmayan durum:

Lutropin alfa Eğri Altındaki Alan (AUC) ile tayin edildiği gibi, doğrudan uygulanan doza bağlı lineer farmakokinetik gösterir.

Farmakokinetik/farmakodinamik ilişkiler:

Lutropin alfa’nın farmakokinetik profili, idrar kaynaklı hLH’ninkine benzerdir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik öncesi veriler, tekrarlanan doz toksisitesi, genotoksisite, güvenlilik farmakolojisine ilişkin konvansiyonel çalışmalara dayanarak insanlar için özel bir tehlike ortaya koymamaktadır.

6.   FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Toz:

Sakaroz Polisorbat 20 Metiyonin

Disodyum fosfat dihidrat

Sodyum dihidrojen fosfat monohidrat

Fosforik asit, konsantre (pH ayarı için)

Sodyum hidroksit (pH ayarı için)

Çözücü:

Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Bu tıbbi ürün, kısım 6.6’da belirtilenler dışında başka tıbbi ürünler ile karıştırılmamalıdır.

6.3    Raf-ömrü

Açılmamış flakonlar:

36 ay.

Sulandırılmış çözelti:

PERGOVERİŞ, ilk açılma ve hazırlanmasını takiben hemen ve tek kullanım içindir. Bu nedenle, ürün açıldıktan ve sulandırıldıktan sonra saklanmamalıdır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C’nin altındaki oda sıcaklıklarında saklayınız.

Işıktan korumak için orijinal ambalajında muhafaza ediniz.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Toz:    Bromobutil kauçuk tıpa ve alüminyum flip-off kapaklı 3 ml Tip 1 cam flakon.

1 flakon 11 mikrogram r-hFSH ve 3 mikrogram r-hLH içerir.

Çözücü:    Teflon kaplı kauçuk tıpa ve alüminyum flip-off kapaklı 3 ml Tip 1 cam flakon.

1 flakon çözücü 1 ml enjeksiyonluk su içerir.

Ürün 1, 3 veya 10’luk flakonlarda ve yine aynı miktarda çözücü flakon ile sunulur.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

İlk açılma ve hazırlanmasını takiben hemen ve tek kullanım içindir.

Sulandırma

Sulandırılmış çözeltinin pH’sı 6.5-7.5’dir.

PERGOVERİŞ, kullanmadan hemen önce çözücü ile sulandırılmalı ve nazikçe döndürerek

karıştırılmalıdır.

Hazırlanan çözelti partikül içeriyorsa ya da berrak değilse uygulanmamalıdır.

PERGO VERİŞ follitropin alfa ile karıştırılabilir ve tek enjeksiyon olarak uygulanır.

Uygulama yolu ve metodu:

•    PERGO VERİŞ deri altına enjeksiyon yoluyla (subkutan) kullanım içindir. Ciltte tahrişi önlemek için her gün farklı bir enjeksiyon yeri seçiniz.

•    İlacın ambalajında bir toz ve bir sıvı bulunmaktadır. Bunları karıştırarak derhal kullanmanız gerekmektedir.

•    Doktorunuz veya hemşireniz ilacınızı nasıl hazırlayacağınızı ve enjekte edeceğinizi gösterecektir.

•    Eğer PERGO VERİŞ’i güvenli bir şekilde uygulayabileceğinize kanaat getirirlerse, bundan sonrasında ilacınızı evinizde kendiniz hazırlayabilir ve enjekte edebilirsiniz. Eğer PERGOVERIS’i kendi kendinize uygulayacaksanız lütfen aşağıdaki talimatları dikkatli bir şekilde okuyunuz.

PERGOVERIS’in hazırlanışı ve kullanılışı

İlacınızı hazırlamaya başlamadan önce aşağıdaki yönlendirmelerin tamamını okuyunuz.

Enjeksiyonunuzu her gün aynı saatte yapınız.

1.    Ellerinizi yıkayınız ve uygulamayı yapmak için temiz bir alan bulunuz

•    Ellerinizin ve kullandığınız araçların olabildiğince temiz olması önemlidir.

•    Temiz bir masa veya mutfak tezgahı uygun bir alandır.

2.    İhtiyacınız olan her sevi hazırlayınız ve temiz bir alan üzerine kovunuz:

•    1 flakon toz PERGO VERİŞ

•    1 flakon enjeksiyonluk su (çözücü)

Paket içinde sağlanmayan, gerekli diğer malzemeler:

•    2 alkollü pamuk

•    1 boş şırınga (enjeksiyon için)

•    1 iğne (ilacın hazırlanması için)

•    1 ince uçlu iğne (deri altına enjeksiyon için)

•    Kesici malzeme atık kabı (cam ve iğnelerin güvenli şekilde atılması için)

3. Çözeltinin hazırlanışı

Su dolu (çözücü) flakondaki koruyucu kapağı çıkarınız. İlacınızı hazırlamak için kullanacağınız iğneyi şırıngaya takınız.

Yaklaşık olarak 1 ml işaretli yere kadar pistonu çekerek şırıngaya biraz hava çekiniz.

İğneyi flakona yerleştiriniz pistonu iterek havayı çıkarınız. Flakonu başaşağı çeviriniz ve tüm çözücüyü nazik bir biçimde çekiniz.

4. Dozun eni ekte edilmesi

•    PERGOVERIS tozunu içeren flakondaki koruyucu kapağı çıkarınız.

•    Şırıngayı alınız ve şırınga içindeki çözücüyü toz içeren flakona yavaşça enjekte ediniz.

•    Şırıngayı çıkarmadan, flakonu nazikçe döndürünüz. Çalkalamayınız.

•    Toz çözülünce (genellikle hemen çözülür), oluşan çözeltinin berrak olup olmadığını ve partikül içerip içermediğini kontrol ediniz.

•    Flakonu başaşağı çeviriniz ve tüm çözeltiyi nazik bir biçimde şırıngaya çekiniz. Partikül olup olmadığını tekrar kontrol ediniz ve çözelti berrak değilse kullanmayınız.

5. Şırınganın enjeksiyon için hazırlanışı

•    İğneyi, ince uçlu derialtı enjeksiyon iğnesi ile değiştiriniz.

•    Hava kabarcıklarını çıkarınız: Eğer şırınga içinde hava kabarcıkları görürseniz iğneli şırıngayı, ucu yukarı gelecek şekilde havaya doğru tutunuz ve nazikçe şırıngaya fiske atarak tüm havayı uca getiriniz. Tüm hava kabarcıklarının çıkması için pistonu itiniz.

Çözeltiyi hemen enjekte ediniz. Doktorunuz veya hemşireniz nereye enjekte edeceğinizi (örmkarın, uyluğun ön kısmı) halihazırda size söylemiş olmalıdır. Ciltte tahrişi önlemek için her gün farklı bir enjeksiyon yeri seçiniz.

Seçtiğiniz bölgeyi alkollü pamuk ile dairesel hareketlerle siliniz. Derinizi işaret ve baş parmağınız arasında sıkıştırınız ve iğneyi 45o,den90o,ye doğru bir açı ile, dart oku atmaya benzer bir hareketle batırınız.

Size öğretildiği gibi deri altına enjekte ediniz. Doğrudan bir damara enjekte etmeyiniz.

Çözeltiyi, pistonu yavaşça iterek enjekte ediniz. Tüm çözeltiyi enjekte edene kadar bu işleme devam ediniz.

Daha sonra iğneyi çekiniz ve cildi yeni bir alkollü pamuk ile dairesel hareketlerle siliniz.

6. Enjeksiyondan sonra

Kullandığınız tüm malzemeyi atınız: Enjeksiyon işlemi bitince tüm iğneleri ve boş flakonları kesici atık kabına koyarak atınız. Kullanılmamış çözeltinin de tümü atılmalıdır.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller, yerel düzenlemelere uygun olarak atılmalıdır.

Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış. Ruh ve Akıl Sağlığımızı Geliştirmek Ruh ve Akıl Sağlığımızı Geliştirmek İyi akıl ve ruh sağlığı sahip olmaktan ziyade, yaptığınız şeylerdir. Akıl ve ruhsal olarak sağlıklı olmak için kendinize değer vermeli ve kendinizi kabul etmelisiniz.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Merck İlaç Ecza ve Kimya Ticaret AŞ
Satış Fiyatı 4765.15 TL [ 22 Apr 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı 4765.15 TL [ 15 Apr 2024 ]
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699777790331
Etkin Madde Follitropin Alfa + Lutropin Alfa
ATC Kodu G03GA30 
Birim Miktar 150+75
Birim Cinsi IU
Ambalaj Miktarı 3
Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > Gonadotropinler ve diğer ovulasyon uyarıcılar
İthal ( ref. ülke : Ispanya ) ve Beşeri bir ilaçdır. 
PERGOVERIS 150 IU/75 IU enjeksiyonluk çözelti İCİN toz ve çözücü (3 flakon) Barkodu