Biofarma İlaçları PANREF 20 mg 28 enterik kaplı tablet KT Yan Etkileri

PANREF 20 mg 28 enterik kaplı tablet Yan Etkileri

Pantoprazol }

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Pantoprazol Biofarma İlaç Sanayi Ltd. Şti. | Güncelleme : 17 November  2011

  • Olası yan etkiler nelerdir?

    Tüm ilaçlar gibi PANREF'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler

    olabilir.

    Yan etkiler aşağıdaki sıklık derecelerine göre sınıflandırılmaktadır.

    Çok yaygın

    :10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

    Yaygın

    :10 hastanın 1'inden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

    Yaygın olmayan

    :100 hastanın 1'inden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla

    görülebilir.

    Seyrek

    :1.000 hastanın 1'inden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla

    görülebilir.

    Çok seyrek

    :10.000 hastanın 1'inden az görülebilir.

    Bilinmiyor

    :Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

    Aşağıdakilerden biri olursa PANREF'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

    • Çok ciddi alerjik rahatsızlıklar (seyrek görülür): Dil ve/veya boğazda şişme, yutma/yutkunma güçlüğü, kurdeşen (ürtiker), nefes alma güçlüğü, yüzde alerjik şişme (Quincke ödemi/anjiyoödem), çok hızlı kalp atımı ve terlemeyle seyreden baş dönmesi.

    • Çok ciddi deri rahatsızlıkları (sıklık derecesi bilinmiyor): Deride ani gelişen, yaygın, kabarcıklar şeklinde, ağrılı döküntüler, genel sağlık durumunun hızla kötüye gitmesi, göz, burun, ağız/dudak ve cinsel organda tahriş (hafif kanlanma) (bunlar Stevens Johnson Sendromu, Eritema multiforme ve Lyell Sendromu gibi ciddi cilt reaksiyonlarının belirtileri olabilir) ve ışığa hassasiyet

    • Diğer çok ciddi rahatsızlıklar (sıklık derecesi bilinmiyor): Deride veya gözlerin beyaz kısmında sarılaşma (karaciğer hücrelerinde ağır hasar, sarılık) veya ateş, kurdeşen ve muhtemelen böbrek yetmezliğine yol açan ağrılı idrar ve bel ağrısı ile birlikte böbreklerde genişleme (ciddi böbrek iltihabı)

      Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

      Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin PANREF'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

      Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

    • Yaygın:

      Midede iyi huylu polipler

    • Yaygın olmayan:

      Baş ağrısı, baş dönmesi, ishal, kendini iyi hissetmeme, kusma, midede şişkinlik ve gaz, kabızlık, ağızda kuruluk, karın ağrısı, kızartı, kaşıntı ve deri döküntüsü gibi alerjik rahatsızlıklar, halsizlik, uyku bozuklukları, kalça, el bileği veya omurgada kırık

    • Seyrek:

      Tat alma duyusunun bozulması veya tamamen yok olması, bulanık görme gibi görme bozuklukları, kurdeşen (ürtiker), eklem ağrıları, kas ağrıları, kilo alma/verme, vücut sıcaklığının artması, yüksek ateş, el ve ayaklarda şişme (periferal ödem), alerjik reaksiyonlar, depresyon, erkeklerde göğüs büyümesi (jinekomasti)

    • Çok seyrek:

      Oryantasyon bozukluğu

    • Bilinmiyor:

      Özellikle eğilimli olan hastalarda, gerçekte var olmayan şeyleri görme ya da işitme (halüsinasyon), zaman ve mekan uyumunun kaybı ve zihin karmaşası hali (konfüzyon), kan sodyum seviyesinde düşme (hiponatremi), kan magnezyum düzeyinde düşme (Bkz. “2. PANREF'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler), döküntü, muhtemelen eklemlerde ağrı ile birlikte. Sürekli ishal oluyorsanız mutlaka doktorunuza söyleyiniz, çünkü sizde bağırsak iltihabı (mikroskobik kolit) olabilir.

      Kan testleriyle teşhis edilebilen yan etkiler:

    • Yaygın olmayan:

      Karaciğer enzimlerinde artış

    • Seyrek:

      Kanda bilirubin seviyesinde artış; kanda trigliserid (yağ) seviyesinde artış, beyaz kan hücrelerinin (akyuvar) sayısında ani düşüş (yüksek ateşle birlikte gözlenir).

    • Çok seyrek:

      Kanda pıhtılaşmayı sağlayan kan hücresi (trombosit) sayısında azalma (bu durum, normalden daha fazla kanamaya neden olabilir), beyaz kan hücrelerinin (akyuvar) sayısında azalma (bu durum, daha sık enfeksiyona yakalanmanıza neden olabilir), kırmızı kan hücresi (alyuvar), beyaz kan hücresi (akyuvar) ve pıhtılaşmayı sağlayan kan hücresi (trombosit) sayılarının hepsinde birden anormal derecede azalma da söz konusu olabilir.

      Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

      Yan etkilerin raporlanması

      Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

  • Parkinson Hastalığı Parkinson  Hastalığı  Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.
    Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri  Rahim boynu (serviks) kanseri 35 yaş altı kadınlarda görülen vakalarda meme kanserinden sonra ikinci sırayı alır.Serviks kanserinin gelişmesi yıllarca sürebilir.
    En Yaygın Alerji Türleri En Yaygın Alerji Türleri Bağışıklık sistemi, polen, arı zehiri veya evcil hayvan gibi yabancı bir maddeye veya çoğu insanda reaksiyona neden olmayan bir yiyeceğe tepki gösterdiğinde alerjiler meydana gelir.
    Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
    Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Biofarma İlaç Sanayi Ltd. Şti.
    Geri Ödeme KoduA12107
    Satış Fiyatı 57.66 TL [ 26 Apr 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 57.66 TL [ 22 Apr 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699578043438
    Etkin Madde Pantoprazol
    ATC Kodu A02BC02
    Birim Miktar 20
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 28
    Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Pantoprazol
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    PANREF 20 mg 28 enterik kaplı tablet Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    26 Apr 202457.66 TL
    22 Apr 202457.66 TL
    15 Apr 202457.66 TL
    5 Apr 202457.66 TL
    1 Apr 202457.66 TL
    26 Mar 202457.66 TL
    11 Mar 202457.66 TL
    4 Mar 202457.66 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları