ONCO-TICE 2 ml 1 ampül {Schering-plough} Farmakolojik Özellikler

Bcg Tice Susu }

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > İmmünostimülan İlaçlar > BCG Aşısı
Schering Plough Tıbbi Ürünler Ticaret A.Ş. | 2 March  2012

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Sitokinler ve İmmünomodülatörler;

ATC kodu: L03AX03

5.2. Farmakokinetik özellikler

Genel özellikler

Emilim:

Mesane kanserinin tedavisi ve nükslerinin profılaksisi için, BCG mesaneye damlatılarak (instilasyonla) verilir ve iki saat kadar içeride bırakıldıktan sonra miksiyonla boşaltılır. Miksiyon sonrası bir kısmı mesane içerisinde kalır ama bunun mesanede ne kadar süre kaldığı net olarak bilinmemektedir. BCG basilleri mesanede olasılıkla fıbronektinlere bağlanarak kalmaktadır. İnsan fıbronektinlerinin BCG basillerine de bağlanabildiği, in vitro olarak gösterilmiştir. İnsan mesanesindeki fıbronektinler bazal membranda ve mukoza-altında mevcuttur ama epitel hücrelerinin apikal (üst) yüzeyinde bulunmazlar.

Dağılım:

BCG (Bacillus Calmette-Guerin); intakt bir mikobakteri olduğu için vücutta, diğer kimyasal veya biyolojik ajanlar gibi dağılmaz. Bu nedenden dolayı farmakokinetik ve biyolojik dağılımı değerlendirilemez.

Biv otransformasv on:

BCG basillerinin mesanede hangi mekanizmayla bir süre kaldığı, gerek in vitro, gerekse hayvan çalışmalarında in vivo incelenmiştir ve burada BCG basillerinin fıbronektinlere bağlanması söz konusu olabilir.

Eliminasyon:

Tice BCG’nin mesane duvarında fıbronektine özgün olarak bağlanabildiği bilinmektedir. Bununla birlikte verilen ONCO TİCE ürününün çoğu, instilasyondan 2 saat sonra idrarla atılmaktadır.

Kayda değer bir sonuç mevcut değildir.

HIV ve Aids HIV ve Aids HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur. Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.