Koçak İlaçları MOVERDIN 5 mg 100 tablet {8699579010156} İP Formülü

MOVERDIN 5 mg 100 tablet {8699579010156} Formülü

Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. | Güncelleme :6 Nisan  2012

Beher Tablette : 5 mg. Selegilin Hidroklorür vardır.
Uzun süre Levodopa kullanıldıktan sonra dekarboksilaz inhibitörlerinin yardımı olmaksızın, artık Levodopa tedavisine yeterli cevap vermeyen (yani sabah akinezileri ve hafif on-off semptomları gösteren) idiyopatik morbus parkinson hastalarında, Levodopa ile kombine tedavi için endikedir.
Hipertansiyon, glokom, idrar retansiyonu ile birlikte yürüyen prostat adenormlar, ağır kardiyak ritm bozuklukları, ağır angina pectoris, ilerlemiş bunama halleri, nide ve duodenum ülserleri antidepresiflerle tedavi esnasında kontrendikedir.
Dopa terapisinde: Özellikle geçmişlerinde veya halen kardiyovasküler yetmezlik, psişik sorunlar,gastrik ya da duodenal ülseri olan rizikolu hastalar göz altında tutulmalıdır. HAMİLELERDE KULLANIMI: Hayvanlarda yapılan çalışmalarda teratojenik etkisi görülmediği halde, insanlardaki etkileri henüz bilinmemektedir. Faydası yanında, potansiyel risk durumu göz önüne alımalıdır. Hamileliğin ilk dönemindeki hastalara Selegin verilmesi çok narindir. Tercihen gebelik sırasında kullanılmamalıdır.Tedavi dozlarında Selegin'in toksik tesirleri yoktur ve renal, hepatik ve hematopoetik fonksiyonlarda anormalleşme görülmez. Ancak dopaterapisi sırasında görülen etkilerin, bu ürünün dopa oranını yükseltmesine bağlı olduğu anlaşılmıştır. - Anoreksi ve sindirim bozuklukları: Bulantı, nadiren kusma, ağız kuruluğu - Dolaşım bozuklukları: Ortostatik hipotansiyon, istisnai olarak ritm bozuklukları. - Psişik bozukluklar: Uykusuzluk, ajitasyon, anksiyete, nadiren halüsinasyon, zihin bulanması gibi psikotik epizodlar. - Diskinezi: Devamlı veya yoğun - Nadiren, spastik tipte anormal hareketler.
Levodopa ile: Özel bir durumdur, sinerjik etki beklendiğinden ilaç takip edilmemelidir. Selegine genellikle Levodopa dozunu %30 oranında azaltır ve buna bağlı olarak da istenmeyen etkiler en az seviyeye iner. Dopa terapisinde kontrendike durumlar: Selektif olmayan MAO inhibitörleri ile: Ekstraserebral bölgedeki katekolaminlerin katabolizmasının inhibisyonu neticesinde paroksistik hipertansiyon. Rezerpin türevleri ile: Levodopa'nın etkilerinin inhibisyonu. Pridoksin (Vit-B6) ile: Periferik dopadekarboksilaz inhibitörleri olmadan kullanıldığında Lovodopa aktivitesinin inhibisyonu. Dopa terapisinde tavsiye edilmeyen ilaçlar: Nöroleptikler: Nöroleptikler Levodopa'nın antagonistidir. Nöroleptiklerle tedavi sırasında meydana gelen ekstrapramidal sendromun Levodopa ile tedavi edilmemesi gerekir. Papaverib : Levodopada antagonistidir. Antiasitler: Levodopa'nın absorbsiyonunu azaltırlar.
Sabahları kahvaltıdan sonra iki tablet veya kahvaltıdan sonra bir ve öğle yemeğinden sonra bir tablet alınır. Uygulama daima Levodopa ile kombine edilmelidir. Levodopa dozu kombine tedavi sırasında 3-4 günlük aralar ile %10'luk porsiyonlar halinde %30'u kadar düşürülebilir. Tabletler çiğnenmeden bir miktar sıvı ile yutularak alınır. Günde 10 mg.'lık (2 tablet) dozun üstüne çıkılmamalıdır.

Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı
Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.
Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak
Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
Şizofrenlik Şizofrenlik
Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
Geri Ödeme KoduA05153
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699579010156
Etkin Madde Selejilin Hcl
ATC Kodu N04BD01
Sinir Sistemi > Dopaminerjik İlaçlar > Selejilin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
SELDEPAR 8699516012236
Diğer Eşdeğer İlaçlar