Centurion Pharma İlaçları HEPBQUIN 500 IU 1 flakon KT Nasıl Kullanılır

HEPBQUIN 500 IU 1 flakon Nasıl Kullanılır

Human Plazma Hepatitis B Antikorlari }

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > İmmünoglobülinler > Hepatit B İmmünglobulini Centurion Pharma İlaç Sanayi ve Tic.Ltd.Şti. | Güncelleme : 27 January  2012

3.HEPBQUIN nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

HEPBQUIN, bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Ürün kullanılmadan önce vücut ısısına getirilmelidir.

Şayet yüksek dozda uygulama yapılacaksa (çocuklar için 2mkden fazla ve yetişkinler için 5 nakden fazla ise), bölünmüş dozlarda ve farklı bölgelerden enjeksiyon yapılması tavsiye edilir.

Saklama süresince flakon içeriğinde bir yoğunlaşma veya çok az miktar çökme ortaya çıkabilir. Bu durum ürünün uygulanmasına bir engel teşkil etmez.

Uygulama yolu ve metodu

Bu ürün damar içine uygulama için uygun değildir. Ürün kas içine, yavaş ve derine enjekte edilmelidir.

Enjeksiyon, Hepatit B bulaşmasından sonra mümkün olan en kısa süre içinde ve her durumda enfeksiyona maruziyetten sonraki ilk 24 saat içerisinde yapılmalıdır. Bu süreden sonra yapılan tedavinin faydalı olup olmayacağı şüphelidir. Eş zamanlı olarak Hepatit B aşısı da uygulanıyorsa, aşılama vücudun diğer tarafına yapılmalıdır.

Enjeksiyon genellikle üst kol veya kalçaya yapılır.

Yeni doğanlarda enjeksiyon üst bacağın ön bölgesine yapılmalıdır.

HEPBQUIN kas içine ve derin enjekte edilmelidir (intramusküler). Ürün kontaminasyondan sonra en kısa süre içerisinde uygulanmalıdır. Yeni doğanlarda ürün tercihen doğumdan sonraki ilk 2 saat içerisinde uygulanmalıdır.

Eğer hepatit B aşısı HEPBQUIN ile birlikte uygulanırsa, aşı vücudun karşı bir bölgesinden yapılmalıdır (diğer üst kol bölgesi veya kalça).

Kan trombosit (kan pıhtılaşmasında önemli bir rol oynayan kan hücresi) sayısı ciddi derecede düşük olan bireylerde veya spontan, bazen uzun süreli, istisnai kanama eğilimi olan hastalarda ürün deri altına (subkütan) uygulanabilir. Ancak bu durumda ürünün etkinliği garanti edilemez.

HEPBQUIN immünoglobülin A eksikliği olan kişilerde (IgA yetmezliği) ve immünoglobülin A’ya karşı antikorlar geliştirmiş olan kişilerde şiddetli aşırı duyarlılık reaksiyonlarını (anafılaktik reaksiyon) tetikleyebilir. Anafılaktik reaksiyon kan veya kan ürünlerinin önceki kullanımlarında aşırı duyarlılık gösteren hastalarda da ortaya çıkabilir.

Karaciğer nakli sonrasındaki uygulamalarda, nasıl kullanılacağı hekiminiz tarafından size bildirilecektir.

Çocuklarda kullanımı

HEPBQUIN dozun ve infüzyon hızının dikkatli bir şekilde ayarlanması durumunda çocuklarda güvenle kullanılabilir. Yüksek dozlar kullanılarak yapılan klinik çalışmalarda çocuklara özel bir tehlike gözlenmemiştir.

Prematüre veya ağır hasta olan ve annesi hepatit B virüsü taşıyıcısı olan yeni doğan bir bebeğe doğumdan sonra derhal 150 IU HEPBQUIN verilmelidir. Kan değiştirme transfüzyonları olarak isimlendirilen işlemin (hasta kanın, sağlıklı kan ile tamamen değiştirilmesi) yapıldığı bebeklerde ekstra 150 IU doz HEPBQUIN uygulanması faydalı olacaktır.

Yaşlılarda kullanımı

65 yaşının üzerindeki hastalarda; doktor tarafından doz ayarlaması yapılarak verilir.

Özel kullanım durumları

Böbrek, karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer fonksiyon bozukluğunuz bulunuyorsa, bu ilacı kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza belirtiniz ve doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Böbrek ve/veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda HEPBQUIN doktorun belirleyeceği çok düşük konsantrasyonlarda verilir. Böbrek fonksiyon testleri de düzenli olarak yapılmalıdır.

Eğer HEPBQUIN’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınızla konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla HEPBQUIN kullanırsanız

Kullanmanız gerekenden daha fazla HEPBQUIN kullandıysanız, kanınız koyulaşabilir ve

akışkanlığı azalabilir. Bu durum özellikle, yaşlılık ya da böbrek rahatsızlığı gibi riskli bir durumunuz varsa ortaya çıkabilir.

HEPBQUIN’derı kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

HEPBQUIN'i kullanmayı unuttuysanız

Doktorunuz atlanan dozun ne zaman uygulanacağına karar verecektir.

Takip eden dozlara ilişkin olarak yeni uygulama zamanı için doktorunuzun talimatlarına uymanız önemlidir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

HEPBQUIN ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler

Bulunmamaktadır.

Mesane Kanseri Mesane Kanseri  Mesane kanseri her zaman mukozada başlar. Erken safhalarda bu tabakada sınırlı kalır ve hücre içindeki karsinom olarak nitelendirilir.
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı  Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Ruh ve Akıl Sağlığımızı Geliştirmek Ruh ve Akıl Sağlığımızı Geliştirmek İyi akıl ve ruh sağlığı sahip olmaktan ziyade, yaptığınız şeylerdir. Akıl ve ruhsal olarak sağlıklı olmak için kendinize değer vermeli ve kendinizi kabul etmelisiniz.
Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.
Dış Gebelik Dış Gebelik Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Centurion Pharma İlaç Sanayi ve Tic.Ltd.Şti.
Geri Ödeme KoduA03579
Satış Fiyatı 15711.59 TL [ 11 Mar 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı 15135.05 TL [ 4 Mar 2024 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuMor Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699823980013
Etkin Madde Human Plazma Hepatitis B Antikorlari
ATC Kodu J06BB04
Birim Miktar 500
Birim Cinsi IU
Ambalaj Miktarı 1
Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > İmmünoglobülinler > Hepatit B İmmünglobulini
İthal ( ref. ülke : Hollanda ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

HEPBQUIN 500 IU 1 flakon Barkodu
Tarihi İlaç Fiyatı
11 Mar 202415,711.59 TL
4 Mar 202415,135.05 TL
23 Feb 202415,135.05 TL
16 Feb 202414,866.59 TL
9 Feb 202414,866.59 TL
2 Feb 202414,789.03 TL
29 Jan 202414,789.03 TL
22 Jan 202414,843.77 TL
2024 / 2008 İlaç Fiyatları