FUNGOID 15 G krem Kullanmadan Önce
{ Diflukortolon Valerat + Izokonazol }
Dermatolojik İlaçlar > Topikal Antifungaller > Diflukortolon valerat + izokonazol Abdica İlaç Sanayii ve Ticaret A.Ş. | Güncelleme : 21 December 20122.FUNGOID kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
FUNGOID'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer;
• Etkin maddeler izokonazol nitrat, diflukortolon valerat veya ELSPAR’ın içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı bir hassasiyetiniz (alerjiniz) varsa,
• Tedavi alanında tüberküloz (verem) veya frengi (sifıliz), virüs hastalıkları (örneğin su çiçeği/varicella, herpes zoster), gül hastalığı (rozacea), ağız civarında dermatit, veya aşı sonrası görülen deri reaksiyonları varsa
FUNGOID'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Eğer;
• Bakteri enfeksiyonu ile birlikte seyreden bir deri hastalığı varsa, ilave uygun tedavi gereklidir. ELSPAR yüze uygulanacaksa göze temasından kaçınılmalıdır.
• Daha önce glokom şikayetiniz olduysa doktorunuzu bilgilendiriniz.
• Mikonazol, ekonazol ve tiokonazol içeren ilaçları kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz
Topikal kortikosteroidlerin özellikle kapalı pansuman koşullarında, uzun süreli veya geniş bir alana yoğun olarak uygulanmaları yan etki riskini belirgin olarak artırır.
Yüze, kasık bölgesine veya koltukaltlarına uygulanması ve çocuklarda kullanımı sırasında yan etkilerinin artma riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, çocuklarda sistemik absorbsiyondaki artış göz önünde bulundurulmalıdır.
Sistemik kortikosteroidlerden bilindiği üzere kortikosteroidlerin kullanımı ile glokom da gelişebilmektedir (Örneğin; uzun süreli yüksek doz veya aşırı uygulamalar, kapalı pansuman teknikleri veya göz civarındaki deriye uygulanması).
Enfeksiyon el ve ayak parmakları arasındaysa, buralara ELSPAR uygulanan gazlı bir bezin yerleştirilmesi önerilir.
Enfeksiyonun yeniden oluşmasını engellemek için, çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirmelisiniz (el ve yüz bezleriniz, havlularınız, iç çamaşırlarınız tercihen pamuklu kumaştan olmalıdır) ve çok sıcak hatta kaynar su ile yıkamalısınız.
Düzenli şahsi hijyen ELSPAR ile tedavinin başarısı için çok önemlidir. Ayağınızda mantar varsa (tinea pedis-atlet ayağı olarak da bilinir), ayaklar yıkandıktan sonra, parmak araları, iyice kurulanmalı ve çoraplar her gün değiştirilmelidir.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
ELSPAR’ın yiyccek ve içecek ile kullanılması ELSPAR’ı yiyecek ve içecek aldığınız esnada kullanabilirsiniz.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Hamile olduğunuzu veya olabileceğinizi doktorunuza bildiriniz zira doktorunuz ELSPAR reçete etmeden önce bu durumu dikkate almak isteyecektir. Genel bir kural olarak hamileliğin ilk üç ayında kortikosteroid içeren haricen uygulanan preparatların kullanılması sakıncalıdır. Özellikle geniş bir alana uygulamayınız ve uzun süreli kullanmayınız.
Emzirme
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Eğer küçük çocuk veya bebek emziriyorsanız ELSPAR’ı göğüslerinize uygulamayınız. Emzirdiğinizi doktorunuza bildiriniz zira doktorunuz ELSPAR reçete etmeden önce bu durumu dikkate almak isteyecektir. Özellikle geniş alana uygulamayınız ve uzun süreli kullanmayınız.
Araç ve makina kullanımı
ELSPAR’ın araç ve makine kullanımı üzerine bilinen bir etkisi yoktur.
FUNGOID'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
ELSPAR’ın içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı bir duyarlılığınız yoksa, bu maddelere bağlı olumsuz bir etki beklenmez.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.
Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu
sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler
hakkında bilgi verecektir.
Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör.
İLAÇ EŞDEĞERLERİ
| Eşdeğer İlaç Adı | Barkodu | İlaç Fiyatı |
|---|---|---|
| COMPINAZOL | 8680530620163 | 152.62TL |
| DERMO-REST | 8681801350949 | 457.22TL |
| EKZE-MANT | 8699561340094 | 152.12TL |
| FUGGY | 8699772350073 | 218.47TL |
| FUGINOR | 8681657005475 | 152.62TL |
| FUGISID | 8699567350011 | 194.07TL |
| FUNGIDERM | 8681657005437 | |
| FUNGOID | 8699889350010 | |
| FUNOCORD | 8699828350163 | |
| IZOCORT | 8699844351212 | 173.06TL |
| Diğer Eşdeğer İlaçlar |
Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel
olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
Mesane kanseri her zaman mukozada başlar. Erken safhalarda bu tabakada sınırlı kalır ve
hücre içindeki karsinom olarak nitelendirilir.
Bağışıklık sistemi, polen, arı zehiri veya evcil hayvan gibi yabancı bir maddeye veya çoğu insanda reaksiyona neden olmayan bir yiyeceğe tepki gösterdiğinde alerjiler meydana gelir.
İLAÇ GENEL BİLGİLERİ
Abdica İlaç Sanayii ve Ticaret A.Ş.
| Geri Ödeme Kodu | A13440 |
| Satış Fiyatı | TL |
| Önceki Satış Fiyatı | |
| Original / Jenerik | Jenerik İlaç |
| Reçete Durumu | Normal Reçeteli bir ilaçdır. |
| Barkodu | 8699889350010 |
| Etkin Madde | Diflukortolon Valerat + Izokonazol |
| ATC Kodu | D01AC20 |
| Birim Miktar | 0,1%+1% |
| Birim Cinsi | MG |
| Ambalaj Miktarı | 15 |
| Dermatolojik İlaçlar > Topikal Antifungaller > Diflukortolon valerat + izokonazol |
| Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. |