Ecz.Baxter İlaçları COUMADIN 5 mg 25 tablet KT Kullanmadan Önce

COUMADIN 5 mg 25 tablet Kullanmadan Önce

Varfarin Sodyum }

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.

2.COUMADIN kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

COUMADIN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız

• Kanama eğiliminiz varsa (örn. hemofili gibi kalıtsal bir kan hastalığınız varsa, kanınızda trombosit adı verilen ve pıhtılaşmada rol alan kan hücreleriyle ilgili bir hastalığınız varsa, kan hücreleriyle ilgili bir bozukluğunuz varsa)

• Yakın zamanda beyin, omurilik veya göz ameliyatı geçirdiyseniz ya da size geniş yüzeylerin açılmasını gerektiren travma cerrahisi uygulandıysa

• Mide barsak sistemi, idrar yolları ve üreme sistemi ya da solunum sisteminizde aktif yaralarla (ülser) ilişkili kanama eğilimi ya da aşikar kanamalar mevcutsa,

• Beyin damarlarında kanama, beyin damarlarında balonlaşma (anevrizma), kalbin dışını saran zarın iltihabı (perikardit), kalbin dış zarı boşluğunda sıvı toplanması, kalbin iç zarında bakterilerin neden olduğu iltihap (endokardit) gibi bir durumunuz olduğu teşhis edildiyse ve bu durumlara bağlı kanama eğiliminiz mevcutsa

• Kanamanızın olduğunu gösteren belirtiler mevcutsa (kırmızı, koyu renkli, kahverengi ya da kola rengi idrar, kırmızı ya da zift görünümünde dışkı, kolay durmayan dişeti ya da burun kanamaları, kahve telvesi renginde ya da parlak kırmızı kusma, öksürünce kırmızı renkli balgam gelmesi, normalden çok daha ağır adet kanaması, 10 dakika içinde kanaması durmayan kesik, baş dönmesi ya da halsizlik, durup dururken ciltte morluklar oluşması gibi belirtileriniz varsa)

• Gebelikte düşük tehdidi yaşıyorsanız

• Gebelik zehirlenmesi (albumin hastalığı) olarak bilinen yüksek tansiyon, ödem ve idrarda bir protein olan albuminin artışı ile kendini gösteren bir durumunuz varsa veya bu tabloya sara hastalığındaki gibi kasılma nöbetlerin de eklendiği bir klinik durumunuz varsa

• Çevrenizde yeterli laboratuar olanakları mevcut değilse,

• Kontrol altında olmayan bunama, alkolizm veya gerçeği değerlendirme fonksiyonunu bozan ciddi psikiyatrik hastalığınız varsa

• Beyin omurilik sıvısı örneği almak için bel bölgesine bir iğneyle girilerek yapılan tıbbi işlem (lomber ponksiyon) gibi kanamaya yol açma ihtimali olan teşhis ve tedavi uygulamaları yapıldıysa

• Bölgesel olarak büyük çaplı anestezi veya bel bölgesine blok anestezi uygulanması söz konusuysa

• Kontrolsüz tansiyon yüksekliğiniz varsa

• COUMADİN in içeriğinde bulunan etkin maddeye (varfarin) veya diğer yardımcı maddelerden herhangi birisine karşı aşırı hassasiyetiniz (alerji) varsa,

• Yaşınız 18 den küçük ise,

COUMADIN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer,

— Kanama problemleriniz varsa (Diş fırçalarken dişeti kanaması, ara sıra burun kanaması, birkaç dakika içinde duran küçük bir kesikten sonra kanama, normalden biraz daha ağır geçen adet kanaması, vücudunuzda kolayca morluk oluşması).

— Sık sık düşüyorsanız,

— Karaciğer veya böbrek probleminiz varsa,

— Yüksek tansiyonunuz varsa,

— Konjestif kalp yetmezliği denilen bir kalp hastalığınız varsa,

— Şeker hastalığınız (diyabet) varsa,

— Alkol kullanıyorsanız veya alkol kötüye kullanma bozukluğunuz varsa,

— Bebek emziriyorsanız,

— Dışkıda aşırı yağ bulunmasına yol açan bir barsak enfeksiyonunuz varsa veya barsak florasını bozan antibiyotik kullanıyorsanız,

— İshal ve ateş ile seyreden bir enfeksiyonunuz varsa,

— Yakın zamanda iç kanamaya neden olabilecek bir travma geçirdiyseniz,

— Yakın zamanda geniş bir alanda açık yaraya neden olabilecek ameliyat geçirdiyseniz,

— Vücudunuza kalıcı kateter yerleştirildiyse (örneğin idrar kesenize sonda konduysa),

— Kandaki alyuvarların aşırı artmasıyla seyreden bir kan hastalığınız (polistemia vera) varsa,

— Kan damarlarınızda iltihaplanmaya neden olan bir bozukluğunuz (vaskülit) varsa

— Kanser hastalığınız varsa,

— Tiroid beziniz aşırı çalışıyorsa,

— Sara hastalığınız varsa ve kasılam nöbetlerini önlemek için fenitoin veya fenobarbital gibi ilaçlar kullanıyorsanız

— Bağ dokusunu ilgilendiren bir hastalığınız varsa,

— Size tıbbi bir işlem uygulanacaksa (örneğin beyin omurilik sıvısı örneği alınması için bel bölgenizden omurlar arasından bir iğne ile girilmesi; lomber ponksiyon) veya ameliyat geçirecekseniz ya da diş tedavisi olacaksanız.

COUMADİN tedavisine vereceğiniz yanıt için kan testi yaptırmalısınız. Bu kan testine PT/INR testi denir. PT/INR testi, kanınızın ne kadar hızlı pıhtılaştığını gösterir. Doktorunuz hangi PT/INR sonucunun size uygun olduğunu söyleyecektir. Doktorunuz COUMADİN dozunuzu ayarlanarak hedef PT/INR seviyenizin korunması sağlanacaktır.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

COUMADIN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Bazı yiyecekler COUMADİN ile birlikte alındığında ilacın etkisini değiştirebilir. Normal ve dengeli beslenin. Diyetinizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorunuzla konuşun. Kilo vermek için diyete başlayacaksınız mutlaka önce doktorunuza danışın. Aşırı miktarda K vitamini içeren gıdaların alınması COUMADİN'in etkisini engelleyecektir. Günlük K vitamini ihtiyacı erişkin için 70-140 (ortalama 100) mikrogram arasındadır. K vitamini içeren gıdaların diyetten tamamen çıkarılması mümkün değildir. Yüksek dozda K vitamini içeren gıdaların günlük miktarını azaltmak faydalı olacaktır. Ancak beslenme şemanızda günlük K vitamini miktarınızı sabit tutabilirseniz, gıdaların varfarin dozunu etkilemesini engelleyebilirsiniz.

Yüksek dozda K vitamini içeren gıdalar: Lahana, ıspanak, pazı, maydanoz, semizotu, kıvırcık, marul, leblebi, karaciğer, yeşil çay, brokoli, Brüksel lahanası, şalgam, balık yağı. Orta dozda K vitamini içeren gıdalar: Kuşkonmaz, karnabahar, peynir, bezelye, kahve, avakado

Düşük dozda K vitamini içeren gıdalar: Kırmızı et, tavuk, yumurta, süt, ekmek, tereyağı, havuç, kereviz, mısır, yeşil fasulye, soğan, pirinç, domates, patates, biber, yerfıstığı, bal kabağı, elma, portakal, çilek.

Yoğurt içinde bulunan bakteriler barsaktan K vitamini yapımını arttırarak etkili olur. COUMADİN kullanan kişilerin bol yoğurt yemesi uygun değildir.

Sarımsak ve ginkgo biloba gibi bitkisel ürünler tek başlarına da kanın pıhtılaşmasını önleyen etkilere de sahip olduğundan COUMADİN ile birlikte yüksek miktarda alındıklarında kanama olaylarına neden olabilirler.

Kırmızı yaban mersini suyu veya kırmızı yaban mersini içeren başka bir ürünü kullanmaktan sakının. Alkol kullanmaktan kaçının.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. COUMADİN gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

COUMADİN gebelik döneminde kullanıldığı takdirde ciddi doğum kusurlarına yol açmaktadır. Doğmamış çocuğunuzda hasara, hatta ölüme neden olabilecek doğumsal hatalara yol açabilir. Eğer hamile kalma ihtimaliniz varsa etkili bir doğum kontrol yöntemi uygulayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Varfarinin insan sütüyle atılımı konusundaki bilgiler sınırlıdır. Memedeki bebek açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Doktorunuz, anne ve bebek açısından COUMADİN tedavisinin yarar/risk değerlendirmesini yapacak ve size uygun tavsiyede bulunacaktır. Eğer emzirirken COUMADİN kullanmanız önerilirse, doktorunuz sizi ve bebeğinizi olası kanamalar yönünden dikkatli gözetim altında tutacaktır ve gerekli testleri düzenli olarak yaptıracaktır.

Araç ve makina kullanımı

Araç ve makina kullanımı

COUMADIN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

COUMADİN bileşiminde laktoz içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse, bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Doktorunuza danışmadan her hangi bir ilaca başlamayınız, değiştirmeyiniz veya sonlandırmayınız.

Doktorunuza kullandığınız tüm ilaçları, vitaminleri, bitkisel takviyeleri ve reçetesiz ilaçları söylemelisiniz. Bunlar COUMADİN ile etkileşime girerek ilaç dozunuza etki edebilir veya yan etkileri artırabilir.

COUMADIN aşağıdaki ilaçlarla etkileşebilir:

— Ağrı, ateş ve iltihaba etkili olan ilaçlar (Nonsteroidal anti enflamatuar ilaçlar (NSAI) ve aspirin dahil): (örn. Asetil salisilik asit, ibuprofen, ketoprofen, naproksen içeren ilaçlar) Eğer bu ilaçlar COUMADIN ile birlikte kullanılırsa tehlikeli kanamalar oluşabilir, mide barsak sisteminde kanama, yara ve delinmelere yol açabilir.

— Kan şekerini düşüren ilaçlar (klorpropamid, tolbutamid): COUMADIN ile birlikte kullanıldığında bu ilaçların vücuttan atılmaları gecikir ve vücutta birikme riski doğabilir.

— Nöbetleri engelleyen (antikonvülsan) ilaçlar (örn. fenitoin, fenobarbital): COUMADIN ile birlikte kullanıldığında bu ilaçların vücuttan atılmaları gecikir ve vücutta birikme riski doğabilir.

— Kıkırdak ve eklem rahatsızlıklarında kullanılan glukozamin: COUMADIN ile birlikte kullanıldığında INR değeri artabilir, kanama riski ortaya çıkabilir.

Bitkisel ilaçlar:

— Birlikte kullanıldığında COUMADIN'in etkisini arttıran bitkisel ilaçlar:

Ginkgo biloba, ginseng, bromelainler, sarımsak, danshen (Salvia miltiorrhiza kökü), dong quai (Angelica sinensis-Çin melekotu) ve kızılcık benzeri bir meyva (cranberrry)

— Birlikte kullanıldığında COUMADIN'in etkisini azaltan bitkisel ilaçlar: Koenzim Q-10 ve St. John's wort (Sarı kantaron otu)

— COUMADİN'in etkisini arttıran ilaçlar:

Bu ilaçlar birlikte kullanıldığında PT/INR yanıtında artış meydana gelir.

Asetaminofen, allopurinol, aminosalisilik asit, amiodaron HCl, argatroban, aspirin, atenolol, azitromisin, bivalirudin, kapesitabin, sefamandol, sefazolin, sefoperazon, sefotetan, sefoksitin, seftriakson, selekoksib, serivastatin, kenodiol, kloramfenikol, klorpropamid, , simetidin, siprofloksasin, sisaprid, klaritromisin, klofibrat, danazol, dekstran, dekstrotiroksin, diazoksid, diklofenak, dikumarol, diflunisal, disulfiram, doksisiklin, eritromisin, esomeprazol, etakrinik asit, ezetimibe, fenofibrat, fenoprofen, flukonazol, fluorourasil, fluoksetin, flutamid, fluvastatin, fluvoksamin, gefitinib, gemfibrozil, glukagon, halotan, heparin, ibuprofen, ifosfamid, indometazin, grip virüsü aşısı, itrakonazol, ketoprofen, ketorolak, lansoprazol, lepirudin, levamisol, levofloksasin, levotiroksin, liotironin, lovastatin, mefenamik asit, metildopa, metilfenidat, metilsalisilat merhemi (topikal), metronidazol, mikonazol (intravajinal, oral, sistemik), nalidiksik asit, naproksen, neomisin, norfloksasin, ofloksasin, olsalazin, omeprazol, oksandrolon, oksaprozin, oksimetolon, pantoprazol, paroksetin, penisilin G, intravenöz, pentoksifilin, fenilbutazon, piperasilin, piroksikam, propafenon, propoksifen, propranolol, kinidin, kinin, rabeprazol, rofekoksib, sertralin, simvastatin, stanozolol, streptokinaz, sülfametizol, sülfametoksazol, sülfinpirazon, sülfisoksazol, sulindak, tamoksifen, tetrasiklin, tiroid hormonu, tikarsilin, tiklopidin, doku plazminojen aktivatörü (t-PA), tolbutamid, tramadol, trimetoprim/sülfametoksazol, ürokinaz, valdekoksib, valproat, E vitamini, zafirlukast, zileuton.

— COUMADİN'in etkisini azaltan ilaçlar:

Bu ilaçlar birlikte kullanıldığında PT/INR yanıtında azalma meydana gelir. Aminoglutetimid, amobarbital, azatioprin, butabarbital, butalbital, karbamazepin, klordiazepoksid, klortalidon, klozapin, kortikotropin, kortizon, dikloksasilin, etklorvinol, glutetimid, griseofulvin, haloperidol, meprobamat 6-merkaptopürin, nafsilin, paraldehid, pentobarbital, fenobarbital, raloksifen, rifampin, sekobarbital, spironolakton, sukralfat, trazodon, C vitamini (yüksek dozda), K vitamini, anti-tiroid ilaçlar.

Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı  Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.
Asperger Sendromu Asperger Sendromu  Asperger sendromu, otistik gurubun bir bölümü olan bir özürdür. Bu genelde, gurubun daha ”yüksek” tarafında yer aldığı düşünülen kişilere uygun bir tanıdır.
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Deri Kanseri Deri Kanseri Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör.
Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699502010222
Etkin Madde Varfarin Sodyum
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

COUMADIN 5 mg 25 tablet Barkodu