Assos İlaçları ANTI-POTASIUM 20 granül poşet KT Kullanmadan Önce

ANTI-POTASIUM 20 granül poşet Kullanmadan Önce

Polistiren Sulfonat + Kalsiyum Tuzu }

Çeşitli İlaçlar > Diğer Tüm İlaçlar > Polistiren Sülfonat Assos İlaç, Kimya, Gıda Ürünleri Üretim ve Tic. Ltd. Şti. | Güncelleme : 17 November  2011

2.ANTI-POTASIUM kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

ANTI-POTASIUM'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer

S ANTI-POTASIUM'a veya ilacın içeriğinde bulunan herhangi bir içeriğe karşı aşırı

duyarlılık durumu mevcutsa, S Kanda düşük potasyum seviyesi (hipopotasemi) mevcutsa,

S Kanda yüksek kalsiyum seviyesi (hiperkalsemi) ve buna eşlik eden durumlar, örneğin paratiroid hormonu fazlalığı (hiperparatiroidizm), kemik iliği kanseri (çoklu miyelom), pek çok organı tutan bir hastalık olan sarkoidoz veya yayılma gösteren kanserler (metastatik karsinoma) mevcutsa, S Tıkayıcı bağırsak hastalığı mevcutsa, S Yenidoğanlarda.

ANTI-POTASIUM'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer,

S Uzun dönemli tedavi sırasında yüksek kalsiyumlu diyet alınıyorsa veya kalsiyum içeren

diğer ilaçlar alıyorsanız, düzenli olarak kan kalsiyum seviyesinin kontrolü gereklidir. S Kan potasyum seviyesinin normalin altına düşmesini önlemek için kan potasyum

seviyesinin takibi önerilmektedir. S Kalp hastalıklarında kullanılan dijital ilaçları kullanıyorsanız, S Magnezyum içerikli bağırsak çalıştırıcılar (laksatifler) kullanıyorsanız, S İdrar söktürücü (diüretik) ilaçlar kullanıyorsanız, S Bir antibiyotik olan tetrasiklin içeren ilaçlar kullanıyorsanız, S Demir preparatları kullanıyorsanız,

S Antikolinerjik (sinir sistemi ve düz kas dokusunun uyarılmasını azaltıcı) ilaçları kullanıyorsanız,

S Tatlandırıcı veya bağırsak çalıştırıcı olarak kullanılan sorbitol ile birlikte

kullanılmamalıdır. S Çocuklarda rektal uygulama yapılıyorsa,

S ANTI-POTASIUM 1 gramında 13 mg Sodyum siklamat ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

ANTI-POTASIUM'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

ANTI-POTASIUM'un özellikle yemeklerle ve içeceklerle tüketilmesi tavsiye edilmektedir. ANTI-POTASIUM bir miktar sıvı veya yiyecek içinde karıştırılarak uygulanır. 1 poşet (15 gram) ANTI-POTASIUM, 100 ml su, süt, çay veya kahve içinde karıştırılarak hemen içilmelidir (granüllerin dış kaplamaları bozulmadan önce). Meyve suyu fazla miktarda potasyum içerdiği için hazırlık amacıyla kullanılmamalıdır ve uygulama sonrasında tüketilmemelidir. Tadı iyileştirmek için bal, şurup, şeker, tatlandırıcı ilave edilebilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

ANTI-POTASIUM için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlarda yapılan çalışmalar, gebelik, bebeğin anne karnında gelişimi, doğum ya da doğum sonrası gelişimi ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkileri olduğunu göstermemektedir. Gebe kadınlara verilirken dikkatli olunmalıdır. Bütün ilaçlarda olduğu gibi bu dönemde herhangi bir ilaç kullanımı fayda/risk ilişkisinin dikkatle değerlendirildiği doktor kararı iledir.

Tedaviniz .sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Bugüne kadar bu ilacın zararlı herhangi bir etkisi bildirilmemiş olmasına rağmen, emziren kadınlarda bu ilaçla ilgili yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Polistiren sülfonat'ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi emzirme döneminde kullanımı önerilmemektedir. Bütün ilaçlarda olduğu gibi bu dönemde herhangi bir ilaç kullanımı fayda/risk ilişkisinin dikkatle değerlendirildiği doktor kararı iledir.

Araç ve makina kullanımı

Bilinen bir etkisi bulunmamaktadır.

ANTI-POTASIUM'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

ANTI-POTASIUM 1 gramında 13 mg Sodyum siklamat ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

S Sorbitol (ağız veya makat yoluyla): Sorbitol ile sodyum polistiren sülfonatın birlikte kullanımı kalın bağırsağın bir bölümünde hücre ölümüne sebep olabilir. Bu yüzden sorbitol ile kalsiyum polistiren sülfonatın birlikte kullanımı önerilmemektedir. S Kalsiyum içeren diğer ilaçlarla birlikte kullanımında kan kalsiyum seviyelerinin

izlenmesine dikkat edilmelidir. S ANTI-POTASIUM ile beraber kalp hastalıklarında kullanılan dijital preparatları

alınıyorsa, kandaki potasyum seviyesinin düşmesi bu ilaçların toksik etkilerini arttırabilir ve kalp atım düzensizlikleri ve kalp iletim bozuklukları gibi kalple ilişkili yan etkiler ortaya çıkabilir.

S İdrar söktürücülerle birlikte kullanımda istenmeyen düşük potasyum seviyesi oluşma ihtimali artar.

S ANTI-POTASIUM tetrasiklin içeren antibiyotiklerin ve demir içeren ilaçların etkinliğini azaltır. Bu ilaçlardan herhangi biri ile beraber ANTI-POTASIUM kullanılıyorsa en az 2 saat ara ile alınmalıdır. S Antikolinerjik (sinir sistemi ve düz kas dokusunun uyarılmasını azaltıcı) ilaçlar bağırsak

hareketlerini azaltır, bu yüzden sindirim sisteminde yan etki riskini arttırırlar. S Katyon veren maddeler: Polistiren sülfonat kalsiyum tuzu, potasyum bağlama etkinliğini azaltabilir.

S Vücut tarafından emilemeyen katyon veren antiasit ve bağırsak çalıştırıcılar: Magnezyum hidroksit ve alüminyum karbonat gibi vücut tarafından emilemeyen katyon veren antiasit ve bağırsak yumuşatıcılar ile katyon değiştirici reçinelerin eş zamanlı kullanımını takiben kan pH değerinin yükseldiğine dair raporlar bulunmaktadır. S Alüminyum hidroksit: Reçine (sodyum formu) ile alüminyum hidroksit birlikte

kullanıldığı zaman alüminyum hidroksit birikmesine bağlı olarak bağırsak tıkanıklığı rapor edilmiştir.

S Özellikle iki uçlu duygudurum bozukluğu (bipolar) gibi ruhsal bozuklukların tedavisinde

kullanılan lityum ilacının emiliminde azalma görülebilir. S Tiroid hastalıklarının tedavisinde kullanılan levotroksin ilacının emiliminde azalma görülebilir.

Eğer reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri  En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.
Deri Kanseri Deri Kanseri  Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Assos İlaç, Kimya, Gıda Ürünleri Üretim ve Tic. Ltd. Şti.
Geri Ödeme KoduA00794
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699708240218
Etkin Madde Polistiren Sulfonat + Kalsiyum Tuzu
ATC Kodu V03AE01
Birim Miktar
Birim Cinsi
Ambalaj Miktarı 20
Çeşitli İlaçlar > Diğer Tüm İlaçlar > Polistiren Sülfonat
İthal ( ref. ülke : Almanya ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

ANTI-POTASIUM 20 granül poşet Barkodu