VISIPAQUE 320 mg 200 ml 1 flakon Farmasötik Özellikler

Iodiksanol }

Çeşitli İlaçlar > X-RAY Kontrast Medya, İyotlu > Iodiksanol
Opakim Tıbbi Ürünler Tic. Ltd. Şti. (Medikim Şirketler Grubu) | 30 December  1899

6.   FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Trometamol Sodyum klorür Kalsiyum klorür dihidrat Sodyum kalsiyum edetat Hidroklorik asit (pH ayarlama)

Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Geçimlilik çalışmaları yapılmamıştır. VISIPAQUE, diğer ilaçlarla karıştırılmamalıdır. Ayrı bir enjektör kullanılmalıdır.

6.3. Raf ömrü

36 ay

İlaç açıldıktan sonra derhal kullanılmalıdır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Bu ilacı 25°C’nin altında oda sıcaklığında saklayınız.

İlacı dış karton ambalajının içinde saklayınız. Sekonder X-ışınlarından koruyunuz.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Avrupa Farmakopesine uygun Tip I dayanıklı borosilikat camdan yapılmış şişeler, Avrupa Farmakopesine uygun Tip I siyah klorobutil lastik tıpalarla kapatılmıştır. Tıpalar, renkli plastik geçme kapaklı (flip-off) tamamen soyulan kapuşonla contalanmıştır. Polipropilen şişelerde piyasaya verilmesi de onaylanmıştır.

Şişe hacimleri, 1x50ml, 1x100ml, 1x150ml ve 1x200ml’dir.

Tüm ambalaj büyüklükleri piyasaya sunulmayabilir.

6.6 Tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diger özel önlemler

Sadece tek kullanımlıktır. Kullanılmayan ilaç atılmalıdır.

Tüm parenteral ürünlerde olduğu gibi, VISIPAQUE kullanılmadan önce, görsel olarak, partiküller, renk değişikliği, ambalaj bütünlüğü açısından incelenmelidir.

İlaç kullanılmadan hemen önce enjektöre çekilmelidir.

VISIPAQUE uygulamadan önce vücut sıcaklığına getirilebilir.

Otoenjektör/pompa için ek talimatlar:

500 ml kontrast madde şişeleri sadece bu hacim için onaylanmış otoenjektör/pompalarla uygulanmalıdır. Bu amaçla sadece, “tek delme“prosedürü kullanılmalıdır.

Otoenjektör/pompa ile hasta arasındaki bağlantıyı sağlayan hat her hastadan sonra değiştirilmeli ve sadece tek hasta için kullanılmalıdır. Her çalışma gününün sonunda, şişede kalan kullanılmayan kontrast madde ve tüm bağlantı tüpleri atılmalıdır. Uygun olması halinde, daha küçük şişeler de kullanılabilir. Otoenjektör/pompa cihazı üreticisinin ilgili talimatlarına uyulmalıdır.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyal, “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür. Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Opakim Tıbbi Ürünler Tic. Ltd. Şti. (Medikim Şirketler Grubu)
Geri Ödeme KoduA08444
Satış Fiyatı 5504.68 TL [ 16 Mar 2026 ]
Önceki Satış Fiyatı 5188.85 TL [ 2 Mar 2026 ]
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699688772266
Etkin Madde Iodiksanol
ATC Kodu V08AB09
Birim Miktar 320
Birim Cinsi MG
Ambalaj Miktarı 200
Çeşitli İlaçlar > X-RAY Kontrast Medya, İyotlu > Iodiksanol
İthal ( ref. ülke : Fransa ) ve Beşeri bir ilaçdır. 
VISIPAQUE 320 mg 200 ml 1 flakon Barkodu