Ecz.Baxter İlaçları UROMITEXAN 400 mg 15 ampül İP Dozajı

UROMITEXAN 400 mg 15 ampül Dozajı

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :17 Ağustos  2012

Oksazafosforinlerin ürotoksik etkilerinden hastayı korumak için, Uromitexan yeterli dozda kullanılmalıdır. Mesna tedavisinin süresi, oksazafosforin tedavisinin süresine ek olarak, oksazafosforin metabolitlerinin idrardaki konsantrasyonunun toksik olmayan düzeylere düşmesi için geçen zamanı da içermelidir. Bu süre, genellikle oksazafosforin tedavisinin bitiminden 8-12 saat sonraya tekabül ederse de oksazafosforin dozuna bağlı olarak da değişebilir. Mesnanın dozu hesaplanırken, miktar tek bir tabletin içerdiği miktara en yakın olacak şekilde yuvarlatılmalıdır. İdrar atılımı, tıpkı oksazafosforin tedavisinde de gerektiği gibi 100 ml/saat olmalıdır ve tedavi süresince idrarda hematüri ve proteinüri kontrolleri yapılmalıdır. Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, aşağıda belirtilen dozlarda kullanılır: Aralıklı oksazafosforin tedavisi: Uromitexan, oksazafosforin dozundan 2 saat önce, oksazafosforin dozunun % 40'ı oranında oral olarak verilir ve aynı doz, oksazafosforin uygulamasından 2 ve 6 saat sonra da tekrarlanır. Eğer Uromitexan ilk önce I.V. ugulanıyorsa, -2. saatteki oral uygulama yerine, 0. saatte I.V. uygulama yapılmalıdır. Bu durumda I.V. doz, oksazafosforin dozunun % 20'sidir. Ek dozlar, her biri oksazafosforin dozunun % 40'ı oranında olacak şekilde oksazafosforin dozundan 2 ve 6 saat sonra oral yolla verilir. 24 saat ifosfamid ve mesna infüzyonu: Birlikte uygulanan ifosfamid ve mesna infüzyonu sona erdikten sonra, oral Uromitexan, uygulanmış olan ifosfamid dozunun % 40'ı oranında (en yakın tek bir tablete yuvarlatılarak) verilir. Aynı doz 2 ve 6 saat sonra tekrarlanır. Uzun Süreli İfosfamid İnfüzyonu: İlk oral doz, infüzyon sona erince, son 24 saat içinde alınan ifosfamid dozunun % 40'ı oranında verilir. Aynı doz, 2 ve 6 saat sonra tekrarlanır. İdrar yolları toksisitesi görüldüğünde, doz artırılabilir. Çocuklarda: Çocuklarda sık idrara çıkma nedeniyle gerekirse, doz aralarının azaltılması ve/veya doz sayısının artırılması gerekebilir. Yaşlılarda: Yaşlı hastalarda Uromitexan kullanımına dair spesifik bilgi yoktur. Klinik çalışmalarda Uromitexan verilen 65 yaşın üstündeki hastalara özgü advers reaksiyon bildirimleri bulunmamaktadır. Yüksek risk altındaki hastalarda: Oksazafosforin ile daha önceki tedavilerden ya da pelvis ışınlanmasından dolayı urotelium hasarı olan ya da standart dozda Uromitexan ile yeterince korunmamış hastalar (örn. idrar yolu hastalığı geçirmiş olan hastalar): Oksazafosforin dozunun % 40'ı kadar mesna dozu 4 saatten daha kısa aralıklarda ve/veya doz sayısı artırılarak verilmelidir. DOZ AŞIMI Sağlıklı gönüllülere bolus şeklinde tek 70 mg/kg dozunda verildiğinde, majör toksik etki görülmemiştir. Mesnanın bilinen spesifik bir antidotu yoktur. Semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır.

Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri
Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı
Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Artrit Artrit
Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA08234
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699556750112
Etkin Madde Mesna
ATC Kodu V03AF01
Çeşitli İlaçlar > Diğer Tüm İlaçlar > Mesna
İthal ( ref. ülke : Italya ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
Eşdeğer bir ilaç bulunamadı