Santa Farma İlaçları TRENTILIN retard 400 mg 20 film tablet İP Formülü

TRENTILIN retard 400 mg 20 film tablet Formülü

Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. | Güncelleme :26 Nisan  2024

Trentilin® Retard Film Tablet 400 mg; 1 film tablette etken madde olarak 400 mg pentoksifilin, boyar madde olarak titandioksit bulunur. Trentilin® Ampul 100 mg; 1 ampul (5 ml)’de 100 mg pentoksifilin, 6.9 mg sodyum monohidrojen fosfat (12 H2 0), 1.5 mg potasyum dihidrojen fosfat, 35 mg sodyum klorür ve enjeksiyonluk su (k.m. 5 ml) bulunur.
Ekstremitelerde kronik oklusiv arter hastalıklarına bağlı, egzersizle ortaya çıkan semptom ve sendromların tedavisinde: kesik topallama, çabuk yorulma, ağrı, parestezi, kramp ve trofik bozukluklarda. Serebrovasküler hastalıklarda: yaşlılık, inme, geçici iskemik ataklar gibi serebrovasküler olaylara bağlı serebral yetersizlik belirtilerinin tedavisinde (hafıza kaybı, oriyantasyon bozukluğu, hareket zaafı, baş dönmesi, pratik muhakeme zaafı vs.) ve geçici iskemik atakların tekrarlama rastlantısının azaltılmasında. Retina ve iç kulak dolaşım bozukluklarında. Diyabetik arteriopatilerde. Trentilin® Ampul, ağızdan Trentilin® Retard tedavisinin başlangıcında ve gerekirse desteklenmesi için kullanılır.
Pentoksifillin ve/veya diğer metilksantin derivelerine (Teofillin, teobromin, kafein vs.) aşırı duyarlılık hikayesi olanlarda, yeni miyokard infarktüsü geçirenlerde, ağır kanamalı hastalarda Trentilin® kullanılmamalıdır. Gebelerde anne için zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır. 18 yaşından küçüklerde emniyeti ispatlanmadığından kullanılmamalıdır.
Trentilin® ile tedavi esnasında retina kanaması görülürse ilaç kesilmelidir. Trentilin® periferik damar hastalığı ile birlikte koroner ve/veya serebrovasküler hastalıkları olan kişilerin tedavisinde emniyetle kullanılmış fakat bazı anjina, hipotansiyon ve aritmi vakaları bildirilmiştir; bu sebeple bu gibi hastalarda tedaviye düşük dozla başlanmalı ve belirtiler görülürse ilaç kesilmelidir. Trentilin® bazı hastalarda kan basıncını az da olsa düşürebileceğinden antihipertansif ilaçlarla birlikte kullanılırken kan basıncı daha sık kontrol edilmeli, gerekirse antihipertansif ilacın dozu azaltılmalıdır. Ciddi karaciğer ve/veya böbrek yetersizliği olanlarda eliminasyon gecikebileceğinden doz ayarlanması düşünülmelidir. Trentilin® tedavisi esnasında gastrointestinal ve/veya merkezi sinir sistemiyle ilişkili yan etkiler görülürse, bu yan etkiler genellikle doza bağlı olduğundan, doz azaltılmalı, buna rağmen devam ederse ilaç kesilmelidir. Trentilin® az da olsa kanama ve protrombin zamanını uzatabileceğinden platelet inhibitörleri ve/veya antikoagülanlarla birlikte kullanıldığı hallerde ve özellikle riskli (duodenum ülseri, yeni ameliyat) vakalarda kanama ve protrombin zamanı, hemoglobin sık olarak kontrol edilmelidir. Gebelerde; annenin sağlığı için zorunlu olmadıkça Trentilin® kullanılmamalıdır. Emzirenlerde; Trentilin® süte geçtiği ve bebeğe zarar verme ihtimali bulunduğu için kullanılmamalı ancak anne sağlığı için zorunlu ise o zaman çocuğu emzirmemelidir. 18 yaşından küçüklerde emniyeti ispatlanmamıştır.Trentilin® ile görülen yan etkiler seyrek ve hafiftir, nadiren tedavinin kesilmesini gerektirirler. Gastrointestinal ve M.S.S.’ne ait yan etkiler çoğunlukla doza bağlıdır ve dozun azaltılması ile ortadan kalkabilir. Gastrointestinal: karında huzursuzluk, geğirme, gaz, şişkinlik, ishal, dispepsi, bulantı, kusma. Merkezi sinir sistemi: baş dönmesi, baş ağrısı, nadiren ajitasyon, uyku bozukluğu, tremor, sersemlik. Kardiovasküler: nadiren yüz kızarması, flaş, aritmi, taşikardi, anjinal ağrı, hipotansiyon. Diğer; çok nadir olarak aşırı hassasiyete bağlı kaşıntı, döküntü, ürtiker, anjiyonörotik ödem ve şok bildirilmiştir. Bir neden-sonuç ilişkisi kanıtlanmamış olmasına rağmen, Trentilin® kullanan hastalarda çok nadir de olsa cilt ve mukozalarda, sindirim kanalında kanamaların meydana geldiği görülmüştür. Ayrıca birkaç trombositopeni olgusu bildirilmiştir.
Trentilin® bazı hastalarda kan basıncını az da olsa düşürebildiğinden birlikte kullanılan antihipertansif ilacın etkisine ilave etki yapabilir (bkz.uyarılar). Trentilin® az da olsa kanama ve protrombin zamanını uzatabileceğinden birlikte kullanılan antikoagülan ve/veya trombosit agregasyonu inhibitörü ilacın etkisine ilave etki yapabilir (bkz. uyarılar). İnfüzyonla verilirken normal tuz veya glukoz çözeltisi kullanılabilir. Diğer çözeltilerle test yapmadan karıştırılmamalıdır.
Hekimin başka önerisi olmadığı takdirde: Trentilin® Retard Film Tablet 400 mg günde 3 defa 1 tablet . Tam etki 2-4 haftada görülür. Tedaviye en az 8 hafta devam edilmelidir. Ciddi karaciğer ve/veya böbrek yetersizliği olan; antihipertansif, antikoagülan, trombosit agregasyon inhibitörü ilaçlardan birini birlikte kullanan; gastrointestinal ve/veya M.S.S. ile ilgili yan etkiler görülen; kanama riski olan hastalarda dozun azaltılması gerekebilir (bkz. uyarılar). Trentilin® Ampul 100 mg; Başlangıçta 100 mg 1 ampul yatar durumdaki hastaya yavaş olarak (5 dakikada) intravenöz veya 250-500 ml infüzyon çözeltisi içinde (normal tuzlu su veya glukoz) 120-180 dakikada verilir. Tek doz iyi tolere edilirse müteakip günlerde doz günde 2-3 defa 100 mg’a (2-3 ampul), azami 400 mg’a (4 ampul) çıkarılabilir. Riskli vakalarda yüksek dozdan kaçınılması (uyarılara bakınız) ve semptomlar hafifleyince ağızdan Trentilin® Retard ile tedaviye devam edilmesi uygundur. Tedavi süresini hekim tayin eder. DOZ AŞIMI ve TEDAVİSİ Doz aşımı belirtileri dozla ilişkilidir ve alındıktan sonra 2-3 saat içinde görülür, yaklaşık 12 saat devam eder: flaş, hipotansiyon, konvulsiyon, somnolans, şuur kaybı, ateş ve ajitasyon görülebilir. Antidotu yoktur. Mide yıkanması, aktif kömür verilmesi ile birlikte semptomatik tedavi yapılır. Solunumun desteklenmesi, sistemik kan basıncının sağlanması (enfüzyon yoluyla ikamesi) konvulsiyonların kontrolüne (diazepam) önem verilmelidir.

Kalp Krizi Kalp Krizi
Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı
Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı
Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş.
Geri Ödeme KoduA08022
Satış Fiyatı92.01 TL [ 26 Nisan 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı92.01 TL [ 22 Nisan 2024 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699566034226
Etkin Madde Pentoksifilin
ATC Kodu C04AD03
Kalp Damar Sistemi > Kalp ve Beyin Dışındaki Damarları Genişleten İlaçlar > Pentoksifilin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
ONPENT 8680202600356 92.01TL
PENFIXTEVA 8699638032921
PENTOX 8699514157953
Diğer Eşdeğer İlaçlar