Koçak İlaçları TEKOSIT 400 mg IM/IV liyofilize toz içeren 1 flakon KT Saklanması

TEKOSIT 400 mg IM/IV liyofilize toz içeren 1 flakon Saklanması

Teikoplanin }

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Diğer Antibakteriyeller > Teicoplanin Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. | Güncelleme : 17 November  2011

  • TEKOSİT'in saklanması

    TEKOSİT'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

    25C altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında saklayınız.

    Kuru toz eritildikten sonra elde edilen solüsyonun kimyasal ve fiziksel kullanım stabilitesi 2-8°C arasında buzdolabında 24 saat süre için kanıtlanmıştır. Bu çözelti dondurulmamalıdır. 24 saatten uzun süre bekletilen çözeltiler kullanılmamalıdır. Mikrobiyolojik açıdan, hazırlanan tıbbi ürün hemen kullanılmalıdır. Hemen kullanılmaması durumunda, kullanımdan önceki bekletme süreleri ve koşulları kullanıcının sorumluluğundadır ve sulandırma kontrollü ve valide edilmiş aseptik şartlar altında gerçekleştirilmemişse bekletme süresi normal olarak 2-8 ℃ arasında 24 saatten uzun süre olmamalıdır.

    Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

    Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra TEKOSİT'i kullanmayınız.

    Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre,Şehircilik ve

    İklim Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

    Ruhsat sahibi: KOÇAK FARMA İLAÇ VE KİMYA SANAYİ A.Ş.

    Mahmutbey Mah. 2477. Sok. No:23 Bağcılar / İSTANBUL

    Üretim yeri: KOÇAK FARMA İLAÇ VE KİMYA SANAYİ A.Ş.

    Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Karaağaç Mah. 11. Sok. No:5 Kapaklı / Tekirdağ

    Bu kullanma talimatı …/…/… tarihinde onaylanmıştır.

    image

    AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR:

    Bu ilaç yalnızca tek kullanımlıktır.

    Sulandırılmış çözeltinin hazırlanması:

    1. Bir enjektör ile ampulün içindeki suyun tamamını çekiniz.

    2. Flakonun renkli plastik kapağını yukarıya doğru hafifçe iterek çıkarınız.

    3. Steril suyun tamamını YAVAŞÇA flakonun içine yanından aşağıya enjekte ediniz.

    4. İçindeki toz tamamen çözününceye kadar flakonu iki elinizin arasında hafifçe döndürünüz; köpük oluşumunu engellemek için dikkatli davranınız. TÜM TOZUN, HATTA KAPAK LASTİĞİNİN ÇEVRESİNDE OLANLARIN DAHİ TAMAMEN ÇÖZÜNDÜĞÜNDEN EMİN OLUNMALIDIR.

      Bu çözeltiyi sallamak, beklenen hacmin alınmasını güçleştirecek biçimde köpük oluşumuna yol açacaktır. Bununla birlikte, TEKOSİT tam olarak çözünmüşse, köpük çözeltinin konsantrasyonunu değiştirmez ve 1,5 ml için 100 mg'lık ya da 3 ml için 200 mg (200 mg'lık flakon) veya 3 ml için 400 mg'lık (400 mg'lık flakon) konsantrasyon elde edilir. Eğer çözeltide köpük oluşursa, 15 dakika beklemek gereklidir.

    5. İğneyi kapak lastiğinin tam ortasına yerleştirerek ve TEKOSİT çözeltinin çoğunu almaya çalışarak çözeltiyi flakondan yavaşça çekiniz.

    6. Dikkatle hazırlanmış bir çözeltinin konsantrasyonu, 1,5 ml'de 100 mg (200 mg'lık flakon), 3

      ml'de 200 mg (200 mg'lık flakon) ve 3 ml'de 400 mg (400 mg'lık flakon) olacaktır. Çözeltinin doğru olarak hazırlanması ve enjektöre dikkatle çekilmesi önemlidir. Dikkatlice uygulanmayan preparatlar tam dozdan daha az uygulanmasına yol açabilir.

    7. Nihai çözelti, pH'ı 7,2 – 7,8 arasında olan izotonik bir çözeltidir. Yalnızca berrak ve sarımsı renkte olan çözeltileri kullanınız.

    8. Sulandırılmış çözelti ya direkt olarak ya da aşağıdakilerle seyreltilerek enjekte edilebilir:

      • %0,9'luk sodyum klorür enjeksiyonu

      • Sodyum laktat bileşik enjeksiyonu (Ringer Laktat çözeltisi, Hartmanns çözeltisi)

      • %5 Dekstroz enjeksiyonu

      • %0,18 sodyum klorür ve %4 Dekstroz enjeksiyonu

      • %1,36 ya da %3,86 dekstroz içeren peritoneal diyaliz çözeltileri.

        TEKOSİT ve aminoglikozid çözeltileri doğrudan karıştırıldığında geçimli değildir, enjeksiyondan önce karıştırılmamalıdır.

    9. Enjeksiyonluk su ile çözünen flakon içeriğinin kimyasal ve fiziksel kullanım stabilitesi 2-8

    oC arasında buzdolabında 24 saat süre için kanıtlanmıştır. Bu çözelti dondurulmamalıdır. Mikrobiyolojik açıdan, hazırlanan tıbbi ürün hemen kullanılmalıdır. Hemen kullanılmaması durumunda, kullanımdan önceki bekletme süreleri ve koşulları kullanıcının sorumluluğundadır ve sulandırma kontrollü ve valide edilmiş aseptik şartlar altında gerçekleştirilmemişse bekletme süresi normal olarak 2-8 ℃ arasında 24 saatten uzun süre olmamalıdır.

  • Ağız Kanseri Ağız Kanseri  Ağız kanserinin en yaygın türleri, dudak, dil, dişetidir. Nadiren yanak içi veya damak bölgelerini de içine alır.
    Artrit Artrit  Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
    Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Bağırsak kanseri kolon veya rektumda (arka geçit) herhangi bir bölgede ortaya çıkabilir.Kolorektal kanser erken safhalarda teşhis edilmesi halinde daha kolay ve daha başarılı bir şekilde tedavi edilir.
    Asperger Sendromu Asperger Sendromu Asperger sendromu, otistik gurubun bir bölümü olan bir özürdür. Bu genelde, gurubun daha ”yüksek” tarafında yer aldığı düşünülen kişilere uygun bir tanıdır.
    Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
    Geri Ödeme KoduA10353
    Satış Fiyatı 1289.3 TL [ 16 Mar 2026 ]
    Önceki Satış Fiyatı 1215.33 TL [ 2 Mar 2026 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699828790051
    Etkin Madde Teikoplanin
    ATC Kodu J01XA02
    Birim Miktar 400
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 1
    Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Diğer Antibakteriyeller > Teicoplanin
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    TEKOSIT 400 mg IM/IV liyofilize toz içeren 1 flakon Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    16 Mar 20261,289.30 TL
    2 Mar 20261,215.33 TL
    22 Feb 20261,215.33 TL
    16 Feb 20261,215.33 TL
    2 Feb 20261,215.33 TL
    26 Jan 20261,215.33 TL
    19 Jan 20261,215.33 TL
    12 Jan 20261,215.33 TL
    2026 / 2008 İlaç Fiyatları