Ecz.Baxter İlaçları RESECTISOL 3000 ml(setli) KT Yan Etkileri

RESECTISOL 3000 ml(setli) Yan Etkileri

Mannitol }

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme : 29 June  2012

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi RESECTISOL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

RESECTISOL'un içeriğinde bulunan mannitolün damar içi uygulanması sonucu ara sıra istenmeyen etkiler bildirilmiş olup bunların ne sıklıkta görüldüğü kesin olarak bilinmemektedir. Aşağıda bu yan etkiler sıralanmıştır:

• Vücuttaki sıvıların içinde erimiş halde bulunan iyonların miktarında azalma

• Vücut sıvılarının asitlik derecesinin artması

• İdrara çıkışta artış ya da idrara çıkamama

• Vücutta, kol ya da bacaklarda su toplanması (ödem)

• Sık nefes alıp verme, soluk alıp vermede zorlaşma, yatarken ya da merdiven çıkarken nefes alıp vermede zorlanma (kalp veya akciğer yetmezliği belirtileri)

• Ağızda kuruma, susama ve susuz kalma

• Kalpte çarpıntı

• Göğüs ağrısı

• Tansiyonda düşme

• Mesane, idrar yolları iltihaplanma ve diğer organlarda iltihaplanmalar

• Damar içi iltihaplı pıhtı oluşumu

• Görmede bulanıklık, havaleler, bulantı, kusma, burun akıntısı, titreme, baş dönmesi, sırt ağrısı ve kurdeşen gibi genel bozukluklar.

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Parkinson Hastalığı Parkinson  Hastalığı  Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.
Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri  Rahim boynu (serviks) kanseri 35 yaş altı kadınlarda görülen vakalarda meme kanserinden sonra ikinci sırayı alır.Serviks kanserinin gelişmesi yıllarca sürebilir.
Şizofrenlik Şizofrenlik Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir.
HIV ve Aids HIV ve Aids HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.
İnme İnme İnme, beynin hasar görmesinin sonucudur. Bu hasar, beynin bir kısmındaki ya bir kanama ya da akut kan eksikliği nedeniyle o kısmın geçici ya da kalıcı olarak işlevini yapamamasına yol açar.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA06692
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699556698919
Etkin Madde Mannitol
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

RESECTISOL 3000 ml(setli) Barkodu