Serono İlaçları REBIF 44 mcg 12 kullanıma hazır enjektör Ambalaj İP Uyarılar

REBIF 44 mcg 12 kullanıma hazır enjektör Ambalaj Uyarılar

Serono İlaç Pazarlama ve Ticaret A.Ş. [ İptal Firma ]

Hastalar interferon beta uygulamasında en sık karşılaşılan, grip benzeri sendrom semptomları dahil olmak üzere , advers etkiler konusunda bilgilendirilmelidir. Bu semptomlar genellikle tedavinin başlagıcında daha sık görülürler ve tedavi sürdükçe sıklık ve ciddiyeti azalır.
İnterferonlar depresyonlu hastalarda dikkatle kullanılamaldır. Depresyon ve intihar eğiliminin multipl sklerozlu hastalarda ve interferon kullanıma bağlı olarak daha sıklıkla ortaya çıktığı bilinmektedir.İnterferon beta-la ile tedavi edilen hastaların herhangi bir depresyon semptomu ve/veya intihar eğlimini , tedavi hekime bildirmeleri istenmelidir.Depresyonlu hastalar interferon beta- la ile tedavi edilirken yakından takip edilmeli ve uygun şekilde tedavi edilmelidirler.Gerektiğinde interferon beta-la ile tedevinin kesilmesi düşünülmelidir.
Daha önce epileptik bozukluğu olan hastalarda interferon beta-la uygulaması sırasında dikkat edilmelidir.Daha önce epileptik bozukluğu olmayan ve interferon beta-la ile tedavi sırasında bu tür bozukluk gelişen hastalarda , etiolojik neden ortaya konulmalı ve interferon beta-la tedavisinden önce uygun antikonvülsan tedavi yapılmalıdır.
Anjin , konjestif kalp yetmezliği veya aritmi gibi kalp hastalığı olan hastalar Interferon beta-la ile tedaviye başlarken klinik durumlarının bozulması açısından yakından takip eidlmelidirler. Kardiak problemleri olan hastalarda interferon beta-la tedavisiyle ilgili olarak ortaya çıkan grip benzeri sendrom semptomları daha çok rahatsız edici olabilir.
REBIF kullanan hastalarda enjeksiyon yeri nekrozu (ISN) bildirilmiştir.Enjeksiyon yeri nekroz riskini en aza indirmek için hastalara:
-aseptik enjeksiyon tekniği kullanmaları
-her dozda enjeksiyon yerini değiştirmeleri önerilmelidir.
Özellikle eğer enjeksiyon yeri oluşmuşsa , ilacı hastanın kendisine uygulaması prosedürü gözden geçirilmelidir.
Eğer hstanın cildinde bir kırılma olursa ki buna şişlik ya da enjeksiyon yerinden sıvı drenajı eşlik edebilir,hastaya REBIF uygulamasına devam etmeden önce hekimine danışması önerilmelidir.Eğer multipl lezyonlar oluşmuş ise ,iyileşene kadar REBIF tedavisine ara verilmelidir.Tek lezyonu olan hastalar , nekrozun çok yaygın olmaması durumunda tedaviye devam edebilirler.
Hastalar interferon betanın düşüğe yol açabilme potansiyeli olduğu konusunda uyarılmalıdır.
İnterferonların kullanımı sırasında laboratuar bulgularında bozulmalar olabilir.Bu nedenle interferon beta-la tedavisi sırasında multipl skleroz hstalarının takibinde normal olarak uygulanan laboratuar testlerine ilaveten ,tam kan ,lökosit sayımı ,trombosit sayımı ve karaciğer fonksiyon testlerini de içeren kan biyokimyası testlerinin yapılması önerimektedir.
Ciddi renal ve hepatik yetmezliği olan ve ileri derecede myelosupresyonu olan hastalarda interferonbeta-la uygulaması sırasında dikkatli olunmalı ve yakından takip edilmelidirler.
İnterferon beta-la 'ya karşı serumda nötralize edici antikorlar gelişebilir.Bu antikorların kesin insidansı halen tam olarak belirlenmemiştir. Klinik veriler , bazılarında geçici olmak üzere , 24 ay sonra hastaların yaklaşık %24 ünde serumda interferon beta-la 'ya karşı antikor geliştiğini düşündürmektedir.Antikorların varlığının interferon beta-la 'ya (Beta -2 mikroglobulin ve neopterin )farmakodinamik cevabı zayıflattığı gösterilmiştir. Antikor indüksiyonunun klinik etkisitam olarak açıklanamamış olmakla birlikte etkinin azalması ile ilgili olabilir.
Serum antikorlarının belirlenmesi için değişik yöntemlerin kullanılması ve antikor pozitifliğinin tanımındaki değişkenler değişik ürünler arasındaki antijeniteyi karşılaştırma olanağını kısıtlamaktadır.
Gebelik ve laktasyonda kullanım:
REBIF gebelik ve laktasyonda uygulanmamalıdır.Hamile kadınlarda interferon beta-la çalışması yoktur. Yüksek dozlarda , maymunlarda düşük etkisi diğer interferonlarla gözlenmiştir.
REBİF alan fertil kadınlara uygun kontraseptif ölçümler yapılmalıdır. Hamile ola

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Serono İlaç Pazarlama ve Ticaret A.Ş. [ İptal Firma ]
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
Eşdeğer bir ilaç bulunamadı