Bayer İlaçları PANTPAS 40 mg 30 enterik tablet {Bayer} İP Formülü

PANTPAS 40 mg 30 enterik tablet {Bayer} Formülü

Bayer Türk Kimya San. Tic. Ltd. Şti. | Güncelleme :17 Kasım  2011

Bir flakon Pantpas i.v., 40 mg pantoprazol eşdeğeri 42.3 mg pantoprazol sodyum içerir. Bileşiminde herhangi bir yardımcı madde yoktur.
Duodenal ülser,Gastrik ülser,Orta ve ileri derecede özofageal reflü
Formülünde bulunan maddelerin birine karşı aşırı hassasiyetin olması durumunda kullanılmaz. Gebelik ve emzirme döneminde kullanım Pantoprazolün hamilelik kategorisi B'dir. Hamilelerde klinik deneyim sınırlıdır. Anne sütüne geçmesine ilişkin bilgi bulunmamaktadır. Gebelerde veya emziren annelerde, ancak anneye yararı, fetüs veya bebeğe potansiyel riskten fazla ise kullanılmalıdır.
İntravenöz kullanım sadece oral yolla uygulamanın mümkün olmadığı durumda önerilir. Pantpas i.v., sinirsel dispepsi gibi hafif gastrointestinal şikayetler için endike değildir. Pantoprazol tedavisi malign ülser semptomlarını hafifletebilir ve sonuçta teşhisi geciktirebilir. Bu nedenle, tedaviden önce, malign gastrik ülser veya malign özofagus hastalığı olasılığı bertaraf edilmelidir. Özofageal reflü teşhisi endoskopi ile doğrulanmalıdır. Yaşlılarda veya böbrek fonksiyonu bozulmuş hastalarda günlük doz 40 mg'ı geçmemelidir. Ciddi karaciğer bozukluğu durumunda günlük doz 20 mg'a düşürülmelidir. Ayrıca Pantpas i.v. tedavisi sırasında karaciğer enzimleri izlenmelidir. Karaciğer enzimlerinde yükselme görüldüğünde Pantpas i.v. tedavisi kesilmelidir. Çocuklarda tedavi ile ilgili yeterli deneyim henüz yoktur. Taşıt veya makine kullanımı üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.Gastrointestinal sistem ile ilgili rahatsızlıklar: Arasıra karnın üst kısmında ağrı, konstipasyon veya gaz gibi gastrointestinal şikayetler; nadiren bulantı bildirilmiştir. Sinir sistemi ile ilgili rahatsızlıklar: Pantpas i.v. ile tedavi, arasıra başağrısına yol açabilir. Nadiren baş dönmesi veya görme bozuklukları (bulanık görme) bildirilmiştir. Deri ve ekleri ile ilgili rahatsızlıklar: Arasıra kaşıntı ve deri döküntüsü gibi alerjik reaksiyonlar rapor edilmiştir. İzole vakalarda, ürtiker ve anjiyoödem görülmüştür. Karaciğer-safra sistemi ile ilgili rahatsızlıklar: Tek tük vakalarda, karaciğer enzim ( transaminazlar, g- GT) düzeylerinde artışlar bildirilmiştir. Çok nadiren, karaciğer yetmezliği ile birlikte ya da tek başına sarılığa yol açan ciddi hepatoselüler hasar ortaya çıkmıştır. Kas-iskelet sistemi ile ilgili rahatsızlıklar: Tek tük vakalarda, tedavinin sonlandırılması ile kaybolan miyalji rapor edilmiştir. Psikiyatrik rahatsızlıklar: Tek tük vakalarda, tedavinin sonlandırılması ile kaybolan mental depresyon rapor edilmiştir. Genel rahatsızlıklar: Nadiren enjeksiyon yerinde tromboflebit bildirilmiştir. Tek tük vakalarda, tedavinin sonlandırılması ile kaybolan vücut sıcaklığında artış; izole vakalarda, tedavinin sonlandırılması ile kaybolan periferal ödem gözlenmiştir. Metabolik sistem ile ilgili rahatsızlıklar: Tek tük vakalarda, trigliserid düzeylerinde artışlar rapor edilmiştir. İmmun sistem ile ilgili rahatsızlıklar: İzole vakalarda, Pantpas i.v. ile tedavi, anaflaktik şoku da kapsayan anaflaktik reaksiyonlara yol açabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
Pantoprazol, ketokonazol, ampisilin esterleri,demir tuzları gibi absorbsiyonu pH'ya bağlı ilaçların absorbsiyonunu azaltabilir. Bu uyarı, Pantpas i.v. kullanımından kısa bir süre önce alınmış ilaçlar için de geçerlidir. Pantoprazol, karaciğerde sitokrom P450 enzim sistemi ile metabolize edilir. Aynı enzim sistemiyle metabolize edilen diğer ilaçlarla pantoprazol arasında bir etkileşme sözkonusu olabilir. Bununla birlikte, antipirin, karbamazepin, kafein, diazepam, diklofenak, digoksin, etanol, glibenklamid, metoprolol, nifedipin, fenprokumon, fenitoin, teofilin, varfarin ve bir oral kontraseptif ilaçla yapılan spesifik testlerde klinik önemi olan bir etkileşme gözlenmemiştir. Antasitlerle birlikte verildiğinde de bir etkileşme görülmemiştir. Klaritromisin, metronidazol ve amoksisilin ile klinik açıdan etkileşme gözlenmemiştir.
İntravenöz kullanım oral yolla uygulama mümkün olmadığı durumda önerilir. Oral tedaviye geçme imkanı olur olmaz, i.v. tedavi kesilerek, günde 40 mg oral pantoprazol ile tedavi sürdürülmelidir. Önerilen intravenöz doz günde bir flakondur (40 mg pantoprazol). Pantoprazol tedavisi sekiz haftayı geçmemelidir. Hazırlama kuralları Flakon ışıktan korunmalıdır. İçinde enjeksiyonluk toz bulunan flakona, 10 ml serum fizyolojik ilave edilerek çözelti hazırlanır. Çözelti, doğrudan veya 100 ml serum fizyolojik veya % 5 ya da 10'luk glukoz çözeltisi ile karıştırıldıktan sonra uygulanabilir. Pantpas i.v., belirtilen çözücülerden başka maddelerle karıştırılmamalıdır. İntravenöz enjeksiyon 2-15 dakikada yapılmalıdır. Çözelti hazırlandıktan sonra, 3 saat içinde kullanılmalıdır. Kullanım şekli ve süresi : Pantpas 40 mg Enterik Kaplı Tablet çiğnenmemeli veya kırılmamalı; kahvaltıdan bir saat önce su ile bütün olarak yutulmalıdır. H. pylori eradikasyonu için kombine tedavide ikinci Pantpas 40 mg Enterik Kaplı Tablet akşam yemeğinden önce alınmalıdır. Kombine tedavi genelde 7 gün uygulanır ve en fazla iki haftaya kadar uzatılabilir. Ülserin iyileşmesini sağlamak için pantoprazol ile tedavinin devamı endikasyonunda, duodenal ve gastrik ülserler için önerilen dozaj göz önüne alınmalıdır. Duodenal ülser genelde iki haftada iyileşir. İki haftalık tedavi yeterli değilse, hemen tüm olgularda sonraki iki hafta içinde iyileşme sağlanmaktadır. Gastrik ülser ve özofageal reflü tedavisi için genelde dört hafta gerekir. Dört haftalık tedavi yeterli değilse, genellikle sonraki dört hafta içinde iyileşme sağlanır. İnsanlarda uzun süre kullanımına ilişkin yeterli deneyim olmadığından, Pantpas 40 mg Enterik Kaplı Tablet tedavisi sekiz haftayı geçmemelidir. Çok küçük miktarda alındığında veya unutulduğunda, gecikmiş olan doz alınmamalıdır. Tedavi, hastanın doz şemasına göre, bir sonraki dozdan itibaren sürdürülmelidir. Pantpas 40 mg Enterik Kaplı Tablet ile tedavinin erken kesilmesi veya tedaviye ara verilmesi konusunda hekime danışılmalıdır. Doz Aşımı ve Tedavisi : İnsanda aşırı doz belirtileri bilinmemektedir. İntravenöz olarak 240 mg'a kadar dozları, iki dakikada enjekte edilmiş ve iyi tolere edildiği görülmüştür. Aşırı dozda alınması sonucu zehirlenme belirtileri görüldüğünde, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır.

Kalp Krizi Kalp Krizi
Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
Şizofrenlik Şizofrenlik
Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir.
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Bayer Türk Kimya San. Tic. Ltd. Şti.
Geri Ödeme KoduA05892
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699546045716
Etkin Madde Pantoprazol
ATC Kodu A02BC02
Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Pantoprazol
İthal ( ref. ülke : Italya ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
ACILIBRE 8680200275754
ARINNA 8699772040011
GASTBLOK 8699523040024
Diğer Eşdeğer İlaçlar