Sandoz İlaçları PANTO 40 mg 14 tablet İP Formülü

PANTO 40 mg 14 tablet Formülü

Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :10 Mayıs  2024

Her tablette; 40 mg pantoprazole eşdeğer miktarda 45.10 mg pantoprazol sodyum Boyar maddeler: Titanyum dioksit, kinolin sarısı
Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet: - Duodenal ülser, - Gastrik ülser, - Orta ve ileri derecede gastroözofajeal reflü hastalığı ve reflü özofajitde endikedir.
Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet, bileşimindeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet gebelikte, emziren annelerde ve pernisiyöz anemide kullanılmamalıdır.
Pantoprazol tedavisi malign ülser semptomlarını hafifleterek teşhisi geciktirebileceğinden, tedaviden önce gastrik ülserin malignitesi veya malign özofagus hastalığı olasılığı uzaklaştırılmalıdır. Uzun süreli mide asidini bloke ettiğinden dolayı olası yan etkileri kontrol yönünden endoskopik ve radyoskopik yöntemlerle mevcut ilaçlarla tedaviye dirençli olduğu saptanan duodenal ülser, gastrik ülser, orta ve ileri derecede reflü özofajitde kullanılır. Çocuklarda pantoprazol kullanımı ile ilgili yeterli çalışma olmadığından, pantoprazolün çocuklarda kullanımı önerilmemektedir. Araç ve makine kullanımı üzerinde bilinen bir etkisi yoktur. Gebelikte kullanımı: Gebelik kategorisi: B Gebelerde pantoprazol kullanımı ile ilgili yeterli çalışma bulunmadığından, Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet potansiyel yarar/risk oranının fazla olduğu durumlarda kullanılmalıdır. Laktasyonda kullanımı: Pantoprazolün anne sütüne geçişi tam olarak bilinmediğinden, emziren kadınlarda potansiyel yararına göre ilaç veya emzirmenin durdurulmasına karar verilmelidir. Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet genellikle iyi tolere edilebilen bir ilaçtır. Yan etkilerin insidansı doza bağlı değildir. Pantoprazol tedavisi sırasında nadiren deride kızarıklık, kaşıntı ve döküntü şeklinde allerjik reaksiyonlar, baş ağrısı, baş dönmesi, diyare, abdominal ağrı, şişkinlik, bulantı, kusma, hiperglisemi, uykusuzluk görülebilir. Daha seyrek olarak rastlanan yan etkiler ise: dispepsi, anksiyete, artralji, asteni, sırt, göğüs ya da boyun ağrısı, bronşit, üst solunum yolu enfeksiyonu, üriner sistem enfeksiyonu, konstipasyon, hipertonidir. Ayrıca çok seyrek olarak da karaciğer enzim değerlerinde artış, hiperkolesterolemi ve hiperürisemi bildirilmiştir.
Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet karaciğerdeki sitokrom P450 enzim sistemi ile metabolize edilmesine rağmen, yine bu sistemle metabolize olan sisaprid, teofilin, diazepam, warfarin, fenitoin, metoprolol, nifedipin, karbamazepin veya oral kontraseptiflerle birlikte kullanıldığında, bu ilaçlar için doz ayarlaması yapılması gerekmemektedir. Pantoprazol antasitlerle birlikte verildiğinde herhangi bir etkileşim gözlenmemiştir. Pantoprazol gastrik asit salgılanmasını uzun süre inhibe ettiğinden dolayı, ketokanazol, ampisilin esterleri ve demir tuzları gibi biyoyararlanımı gastrik pH’a bağlı ilaçların absorbsiyonunu azaltabilir.
Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde; Tavsiye edilen günlük doz 40 mg (1 enterik kaplı tablet)’dır. Tabletler bölünmemeli ve çiğnenmemelidir. Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet’in sabah kahvaltısından önce veya kahvaltı sırasında alınması önerilir. Duodenal ülser: Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet günde 1 defa tek doz alınır. Duodenal ülser genellikle 2 hafta içinde iyileşir. Gerekirse iki haftalık bir tedavi daha uygulanabilir. Gastrik ülser ve gastroözofajeal reflü ile ilişkili eroziv özofajit: Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet günde 1 defa tek doz verilir. Gastrik ülser ve gastroözofajeal reflü hastalığının tedavisi için genellikle 4 haftalık bir süre gerekir. Tedaviye cevap vermeyen olgularda tedaviye 4 hafta daha devam edilir. Helicobacter pylori eradikasyonu: Helicobacter pylori eradikasyonunda Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet, günde 1 veya 2 defa amoksisilin, klaritromisin ve metronidazol gibi antimikrobiyallerle kombine olarak kullanılır. Yaşlılarda ve böbrek fonksiyonu bozuk hastalarda: Doz ayarı gerekmemektedir. Hepatik sirozlu hastalarda: Hepatik sirozlu hastalarda pantoprazolün metabolizması etkileneceği için, gün aşırı bir tablet alınmalıdır. Bu hastalarda karaciğer enzimlerinde bir yükselme görülürse tedavi kesilmelidir. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ : Akut toksisite belirtileri; hipoaktivite, ataksi ve tremordur. Doz aşımı durumunda, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır. Pantoprazol büyük oranda proteinlere bağlandığından hemodiyaliz ile uzaklaştırılamaz.

Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı
Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.
Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi
Belsoğukluğu, bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel ilişki yoluyla bulaşır ve dölyatağı boynunda, idrar yollarında, anüste, makatta ve boğazda enfeksyona sebep olabilir.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA05885
Satış Fiyatı57.66 TL [ 10 Mayıs 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı57.66 TL [ 3 Mayıs 2024 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699516042240
Etkin Madde Pantoprazol
ATC Kodu A02BC02
Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Pantoprazol
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
ACILIBRE 8680200275754
ARINNA 8699772040011
GASTBLOK 8699523040024
Diğer Eşdeğer İlaçlar