Abdi İbrahim İlaç İlaçları OSTEOMAX 70 mg 4 tablet İP Formülü

OSTEOMAX 70 mg 4 tablet Formülü

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. | Güncelleme :21 Eylül  2012

Her bir Osteomax Tablet; etken madde olarak 10.0 mg Alendronik Aside eşdeğer 13.05 mg Alendronat Sodyum Trihidrat içerir.
Osteomax aşağıdaki hastalıkların tedavisinde endikedir: Postmenopozal kadınlarda gelişen osteoporoz. Osteoporozun önlenmesi. Glukokortikoide bağlı osteoporoz.
Ösofagus darlığı veya akalazia gibi ösofageal boşalmayı geciktiren ösofagus anomalileri. En az 30 dakika ayakta veya dik pozisyonda duramamak. Bu ürünün bileşimindeki maddelerin herhangi birine aşırı duyarlılık. Hipokalsemi.
Diğer bifosfonatlar gibi Osteomax da üst gastrointestinal mukoza irritasyonuna yol açabilir. Bu yüzden hekim olası bir ösofageal reaksiyonu düşündürebilecek bulgu ve belirtiler açısından dikkatli olmalı ve hastalara disfaji, odinofaji ve retrosternal ağrı halinde ilacı kesip doktora başvurmalarını öğütlemelidir. Östrojen yetersizliği ve aşırı yaşlılık dışındaki osteoporoz nedenleri göz önünde tutulmalıdır. Osteomax tedavisine başlamadan hipokalsemi düzeltilmelidir. Diğer mineral metabolizması bozuklukları da(D vitamini eksikliği gibi) tamamen tedavi edilmelidir. Gebelikte ve laktasyonda kullanım: C kategorisinde yer alır. Gebe ve emziren kadınlarda yapılmış hiçbir çalışma olmadığından potansiyel yarar riskin üzerinde ise alendronat kullanılmalıdır. Çocuklarda kullanım: Çocuklar üzerinde yeterli çalışma mevcut olmadığından çocuklarda kullanılmamalıdır. Yaşlılarda kullanımı: Klinik çalışmalarda Osteomax’ın etkinlik ya da güvenilirlik profillerinin yaşla bağlantılı olarak değişmediği görülmüştür. Böbrek yetmezliğinde kullanım: Yeterli veri olmamasına rağmen böbrek fonksiyonu bozulmuş olan hastalarda alendronat’ın böbrekler yoluyla eliminasyonu azalacaktır. Bu yüzden, renal fonksiyonu bozulmuş hastalarda alendronat’ın kemiklerde daha fazla birikimi söz konusu olabilir. Osteomax kreatin klirensi 35 ml/dakikanın altındaki hastalara önerilmemektedir.(Bkz. Dozaj ve Uygulama) Osteomax genellikle iyi tolere edilir. Yan etkiler çoğunlukla hafif ve geçicidir ve tedavinin kesilmesini gerektirmez. Üst gastrointestinal sistemle ilgili istenmeyen etkiler bulantı, kusma, abdominal ağrı, dispepsi, ösofagus ülseri, disfaji, abdominal distansiyon, asid regurjitasyonu. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
Birlikte alındıklarında kalsiyum suplemanları, antiasitler ve diğer bazı oral olarak kullanılan ilaçlar Osteomax’ın emilimini etkileyebilir. Bu yüzden hastalar başka bir oral ilaç almadan önce en az yarım saat beklemelidirler. Klinik çalışmalarda , Alendronat‘ı 10 mg/gün dozunun üzerinde ve aspirin içeren bileşiklerle kullanan hastalarda üst gastrointestinal sisteme ait istenmeyen etkilerin insidansında bir artış görülmüştür.
Postmenopozal osteoporozda önerilen dozaj günde 10 mg’dır. Glukokortikoide bağlı osteoporozda, östrojen tedavisi almayan postmenopozal kadınlar hariç (postmenopozal kadınlarda önerilen doz 10 mg/gün şeklindedir), önerilen günlük doz 5 mg şeklindedir. “DİKKAT! Osteomax günün ilk yiyecek, içecek veya ilacından en az yarım saat önce yalnızca bir bardak dolusu su ile alınmalıdır. Diğer içecekler (maden suyu dahil) yiyecekler ve bazı ilaçlar Osteomax’ın emilimini azaltabilir.(bkz. İlaç etkileşimleri) Mideye geçişi kolaylaştırmak ve böylece potansiyel ösofageal irritasyon etkisini azaltmak için hastalar Osteomax’ı bir bardak dolusu su ile almalı ve de en az 30 dakika boyunca ve günün ilk yiyeceğine kadar yatmamalı veya uzanmamalıdır. Osteomax, yatmadan önce veya sabah yataktan tam kalkmadan önce alınmamalıdır. Bu öğütlere uyulmadığı taktirde ösofagusa ait istenmeyen etkilerin oluşma riski artabilir.(bkz. Uyarılar/ Önlemler)” Eğer diyetle alınım yetersizse hastalar kalsiyum ve D vitamini almalıdırlar (bkz.Uyarılar / Önlemler). Yaşlılar veya hafif orta derecede (kreatin klirensi 35-60 ml/dak) böbrek yetmezliği olan hastalar için doz ayarlanması gerekmez. Osteomax daha ağır böbrek yetmezliği olanlarda (kreatinin klirensi <35 ml/ dak ) yeterli deneyim bulunmadığından önerilmemektedir. DOZ AŞIMI: Doz aşımı durumunda Alendronatı bağlamak için süt veya antiasit verilmelidir. Ösofagus irritasyonu riski nedeniyle hasta kusturulmamalı ve dik durumda tutulmalıdır.

Sırt Ağrısı Sırt Ağrısı
Sırt ağrısı birden bire ortaya çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun süreli sorunlara (kronik) neden olabilir.
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı
Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri
Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699514016618
Etkin Madde Alendronat Sodyum
ATC Kodu M05BA04
Kas İskelet Sistemi > Kemik İlaçları > Alendronat Sodyum
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
ANDANTE 8699536010243
AS-ALDEKS 8698792010141
BONACTON 8699517011672
Diğer Eşdeğer İlaçlar