Mide-barsak kanalına etkisi: Mide-barsak kanalını ilgilendiren mide bozuklukları, karın ağrısı) iştahsızlık, bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerle karşılaşılabilir.
Tedavi sırasında veya takibeden ilk haftalarda ağır, inatçı diare görülen vakalarda psödomembranöz kolit olasılığı gözönünde bulundurulmalıdır. Antibiyotik tedavisiyle ortaya çıkan bu intestinal entlamatuar durum, hayatı tehdit edici olabilir. Psödomernbranöz kolitten şüphelenilrnesi durumunda bile Oflocide Fort uygulaması derhal kesilmelidir. Bu tür kolit yakası bir hekim tarafından derhal ve uygun tedavi gerektirir. Böyle durumlarda intestinal motilitey (peristaltizm) azaltıcı ilaçlar alınmamalıdır. Sinir sistemine etkisi: Otlocide Fort tedavisi sırasında baş ağrısı, sersemlik hissi, uyku bozuklukları, huzursuzluk (yerinde duramama) ve konfüzyon görülebilir. Nadir vakalarda uyuşukluk, yürüyüşte düzensizlik ve santral sinir sistemi stimülasyonuna bağlı tremor (kas koordinasyon bozuklukları), uyuşma karıncalanma (paresteziler), bulanık görme, çift görme veya renk görmede anormallikler gibi görme bozuklukları, koku ve tat alma bozuklukları, işitme ve denge bozuklukları ile kulakta ses duyma ortaya çıkabilir. Çok nadir vakalarda canlı rüyalar görme (bazen kabusa dönüşen), bazen kendini tehlikeye sokan davranışlara kadar ilerleyebilen ajitasyon, anksiyete, depresyon ve halüsinasyon gibi psikotik reaksiyonlar ve konvülsiyonlar ortaya çıkabilir. Bazı vakalarda bu tür reaksiyonlar, ilk dozdan sonra bile görülmüştür. Bu tür reaksiyonlar görülürse, Oflocide Fort derhal kesilmelidir. Kardiyovasküler sistem üzerine etkileri: Oflocide Fonun sindirimini takiben, kalp atım hızında anma (taşikardi) ve kan basıncında geçici düşüş görülebilir. Nadir vakalarda kan basıncında belirgin düşmenin bir sonucu dolaşım kollapsı ortaya çıkabilir. Kan tablosu üzerine etkileri: Çok nadir olarak kırmızı ve beyaz kan hücreleri ve/veya trombosit sayısında azalma (anemi, lökopeni, agranulosıtoz, trombosıtopenı, pansılopenı). Ornegın kemık liginde yeni hucre oluşumu azalmasına (kemik ılıgı depresyonu) baglı oFarak ortaya çıkabilir. Yıkımın artmasına bağlı olarak (hemolitik anemi) kırmızı kan hücrelerinin sayısında azalma da olabilir. Karaciğer ve safra yollarına etkileri: Çok nadir olarak; karaciğer fonksiyonunda geçici bozulma görülebilir: Sarılıkla beraber safra pigmentlerinin eliminasyonunun azalması (kolestatik sarılık) ve karaciğer entlamasyonu nedeniyle (hepatit) hepatik enzimlerin ve safra p kan düzeylerinin artışı görülebilir.
Deri ve mukoza membranları üzerine etkileri: Oflocide Fon ile tedavi sırasında kaşıntı ve deri döküntüleri (kişiye bağlı olarak vezikül veya cerahat dolu küçük veziküller) gibi deri ve mukoza reaksiyonları görülebilir.
Çok nadir vakalarda geçici kızarıklık (derinin ısı hissiyle beraber kızarması) ile, daha ağır seyreden bazen hayatı tehdit edici olabilen deri reaksiyonları (eritema multiforme, LyeIl sendromu) ve damar entlamasyonunun (vaskülit) deri belirtileri görülebilir. Vaskülit, kendini deri altı kanamaya bağlı küçük kırmızı noktalar (peteşi), hemorajik büller ve krut formasyonu küçük nodüller şeklinde belli eder ve iç organları da tutabilir. Oflocide Fon ile tedavi sırasında çak nadir vakalarda ışığa karşı aşırı duyarlılık ve ateş, eozinofili ve akciğerlerde allerjik erillamasyon (pnömonitis) gelişebilir.
Böbrek idrar yolları ve üreme organlarına etkileri: Çok nadir olarak böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda kreatinin seviyesinin yükselmesi ve bazen akut böbrek yetmezliğine kadar gidebilen böbreklerin akut allerjik enflamasyonu (interstisyel nefrit) görülebilir. Idrar konsantrasyonunu arttırabileceğinden, oflosid alan hastalara bol su içmesi önerilir.
Anaflaktik veya anafilaktoid reaksiyonlar (bazen hayatı tehdit edici olabilen, alerjik veya alerji benzeri reaksiyonlar) çok nadir vakalarda, ancak bazen ilk dozdan sonra bile görülebilir. Bunlar, kan basıncında artma, gözlerde yanma hissi, gıcıklı öksürük, burun nezlesi şeklinde ortaya çıkarlar. Bun