Koçak İlaçları MEROSID 500 mg IV enjektabl toz içeren 1 flakon KT Saklanması

MEROSID 500 mg IV enjektabl toz içeren 1 flakon Saklanması

Meropenem }

Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. | Güncelleme : 24 May  2013

  • MEROSİD'in saklanması

    MEROSİD'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

    25C altındaki oda sıcaklıklarında, kuru bir yerde ve ışıktan koruyarak saklayınız. Orijinal ambalajında saklanmalıdır.

    Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

    Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

    Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra MEROSİD'i kullanmayınız.

    Enjeksiyon

    Çözelti hazırlandıktan sonra: İntravenöz (damar içi) kullanım için hazırlanmış olan çözeltiler hemen kullanılmalıdır. Hazırlamanın başlaması ile intravenöz enjeksiyonun tamamlanması arasındaki süre kontrollü oda sıcaklığında (15-25°C) saklandığında 3 saati geçmemelidir.

    İnfüzyon (damar içine damlatma)

    Çözelti hazırlandıktan sonra: İntravenöz (damar içi) infüzyon kullanım için hazırlanmış olan çözeltiler hemen kullanılmalıdır. Hazırlamanın başlaması ile intravenöz infüzyonun tamamlanması arasındaki süre aşağıda verilen süreleri geçmemelidir:

    • 6 saat; MEROSİD sodyum klorür çözeltisinde çözüldüğünde, kontrollü oda sıcaklığında (15-25°C)

    • 24 saat; MEROSİD sodyum klorür çözeltisinde çözüldüğünde, 2-8°C'de saklandığında. Bu durumda, hazırlanan çözelti buzdolabından alındıktan sonra 2 saat içinde kullanılmalıdır.

    • 1 saat; MEROSİD glukoz (dekstroz) çözeltisinde çözüldüğünde

    Mikrobiyolojik açıdan açma/çözme/seyreltme işlemi boyunca mikrobiyolojik bulaşma riskinin giderildiği haller dışında ürün derhal kullanılmalıdır.

    Ürünün hemen kullanılmaması halinde kullanım için saklama süreleri ve koşullarından kullanıcı sorumludur.

    Hazırlanmış çözeltiyi dondurmayınız.

    İlaçlarınızı kanalizasyona veya ev atıklarının arasına atmayınız. Eczacınıza kullanmayacağınız ilaçları nasıl atacağınızı sorunuz. Bu önlemler çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.

    Ruhsat sahibi : KOÇAK FARMA İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.

    Mahmutbey Mah. 2477 Sok. No:23 Bağcılar/İstanbul

    Üretim yeri : KOÇAK FARMA İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.

    Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Karaağaç Mah. 11. Sok. No:5 Kapaklı/Tekirdağ

    Bu kullanma talimatı …/…/… tarihinde onaylanmıştır.

  • Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri  Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.
    Doğum Sonrası Depresyonu Doğum Sonrası Depresyonu  Doğum sonrası depresyonu, doğumdan sonra her on kadından biri tarafından tecrübe edilen stresli bir durumdur.
    Şizofrenlik Şizofrenlik Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir.
    Pankreas Kanseri Pankreas Kanseri Pankreas karnın alt kısmında yatay şekilde bulunan bir organdır. Sindirime yardımcı olan enzimleri ve kan şekerini yönetmeye yardımcı olan hormonları vücuda dağıtmakla görevlidir.
    Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
    Geri Ödeme KoduA12227
    Satış Fiyatı 241.34 TL [ 2 Feb 2026 ]
    Önceki Satış Fiyatı 241.34 TL [ 26 Jan 2026 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699828270171
    Etkin Madde Meropenem
    İthal ( ref. ülke : Yunanistan ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    MEROSID 500 mg IV enjektabl toz içeren 1 flakon Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    2 Feb 2026241.34 TL
    26 Jan 2026241.34 TL
    19 Jan 2026241.34 TL
    12 Jan 2026241.34 TL
    5 Jan 2026241.34 TL
    2026 / 2008 İlaç Fiyatları