Onko İlaçları LIBRAX 100 draje İP Formülü

LIBRAX 100 draje Formülü

Onko Koçsel İlaç San. Tic. A.ş
LIBRAX 100 draje

Bir draje 5 mg klordiazepoksit ve 2.5 mg klidinyum bromür içerir. Yardımcı maddeler: Demir oksit sarı, FD ve C mavi no:2, şeker, laktoz.
Gastrointestinal sistem: Mide ve duodenum ülserleri, iritabl kolon, spastik kolon, mukuslu kolit, akut enterokolit, akut gastrit, kronik gastrit, Gastro-duodenitis, gastrointestinal sistem hipermotilitesi, hipersekresyonu, biliyer diskinezi. Ürogenital sistem: Üreter spazmı ve diskinezisi, mesane tenezmi, iritabl mesane.
Librax antikolinerjik madde içerdiğinden glakomda, prostat hipertrofisinde ve selim mesane boynu tıkanıklığında kontrendikedir. Klordiazepoksit, klidinyum bromür veya ilacın içerdiği diğer yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda Librax kullanımı kontrendikedir.
Diğer psikotrop ilaçlar gibi Librax alan hastaların tedavi sırasında alkollü içki kullanımından kaçınılması gerekmektedir. Kullanılış tarzına, alınan miktara ve şahsın hassasiyetine göre Librax’ın bu şekilde etkili diğer ilaçlar gibi, reaksiyon kapasitesi üzerine etkili olabileceğinden dolayı, araç kullanımından kaçınılmalıdır. Klordiazepoksitin eksitasyon, stimulasyon ve ajitasyon gibi paradoksal reaksiyonlar oluşturabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Benzodiazepinlerin psikolojik ve fiziksel bağımlılık yapabilecekleri düşünülerek doz artırmadan veya tedavinin kesilmesinden önce doktora başvurulması ve tedavinin doz azaltılarak sonlandırılması tavsiye edilir. Duyarlı kişilerde aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişebilir. Bağımlılık: Benzodiazepin tedavisinde bağımlılık gelişebilir. Uzun süreli, yüksek doz tedavi uygulanan hastalarda veya hikayesinde alkolizm, uyuşturucu madde bağımlılığı, belirgin kişilik bozukluğu veya ciddi bir psikiyatrik bozukluk gibi yatkınlığa neden olan bir faktör olduğunda risk daha da fazladır. Bağımlılık riskini azaltabilmek amacıyla, benzodiazepinler endikasyonun çok dikkatli değerlendirilmesinden sonra ve mümkün olan en kısa süre uygulanmalıdır. Tedavinin sürdürülmesinin gerekliliğinin olup olmadığı yakından takip edilmelidir. Tedavi süresinin uzatılmasına ancak sağlanacak yarar ve riskin dikkatli değerlendirilmesinden sonra karar verilmelidir. Yoksunluk: Yoksunluk sendromlarının başlangıç süresi değişkendir; birkaç saat, bir hafta veya daha uzun bir süre sonra ortaya çıkabilir. Çok ciddi olmayan vakalarda, yoksunluk semptomları tremor, huzursuzluk, uykusuzluk, anksiyete, baş ağrısı ve konsantrasyon bozukluğu ile sınırlı kalabilir. Ancak, yoksunluk semptomları olarak terleme, kas ve batın spazmları, algı bozuklukları ve nadiren delirium ve konvülsiyonlar görülebilir. Yoksunluk semptomları ortaya çıktığında, hastanın tıbbi açıdan takibi ve desteklenmesi gereklidir. Genelde ilacın ani kesilmesinden kaçınılmalı ve kademeli olarak azaltılmalıdır. Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı Minör trankilizan ilaçların gebeliğin ilk trimestrinde kullanımından, konjenital malformasyon riskini artıracağı düşünülerek kaçınılması gerekmektedir. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalınmışsa tedavinin devamı konusunda doktora danışılması tavsiye edilir. Renal ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda gerekli takiplerin yapılması gerekir. Diğer tüm antikolinerjik ilaçlarda olduğu gibi laktasyon inhibisyonu yapabilir. Dikkat:Bağımlılık yapabilir.Terapötik dozlarda Librax genellikle iyi tolere edilir. Diğer antikolinerjik ilaçlarda olduğu gibi ağız kuruluğu, kabızlık ve idrar tutukluğu yapabilir. Tedavinin başlangıcında bazı hastalarda özellikle yaşlılarda uyku hali ve kaslarda gevşeme yapabilir. Ayrıca makülopapüler döküntüler, kaşıntı gibi cilt reaksiyonları ve akomodasyon bozuklukları yapabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
Librax’ın diğer psikotrop ilaçlarla kullanılması tavsiye edilmemektedir. Nöromüsküler kas gevşeticiler (kürarizan ilaçlar, miyorölaksanlar), SSS depresanları (özellikle nöroleptikler) ile birlikte kullanımı etki ve yan etkilerin şiddetlenmesine yol açabilir. Çok nadir olmakla beraber, klordiazepoksit, oral koagülan kullanılan hastalarda pıhtılaşma üzerine değişik etkiler yapabilmektedir.
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Librax’ın optimal dozu teşhis ve kişisel cevaba göre ayarlanır. Bundan dolayı en üstün etki gücünü sağlamak için doz her vakada ayarlanmalıdır. İdame doz günde 3-4 defa 1-2 drajedir. Drajeler bir miktar sıvı ile yemeklerden önce ve yatmadan önce alınmalıdır. Yaşlı ve zayıf hastalarda başlangıçta günde 1 ile 2 draje verilir ve iyi tolere edilen en etkili doza yavaş yavaş çıkılır. Doz Aşımı Librax ile doz aşımında gastrik lavaj yapılmalı, genel koruyucu ve destekleyici tedbirler alınmalıdır. Ağız kuruluğu geçinceye kadar aralıklı 5 mg’lık cilt altı pilokarpin enjeksiyonları yapılmalı ve damardan serum verilmelidir. Muhtemel hipotansiyona karşı antihipotansif tedavi uygulanır. SSS’deki depresyon belirtilerini gidermek için ritalin veya kafein sodyum benzoat verilebilir.

Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak
Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı
Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.
Kalp Krizi Kalp Krizi
Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Onko Koçsel İlaç San. Tic. A.ş
Geri Ödeme KoduA04620
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699650121948
Etkin Madde Klordiazepoksid + Klidiniumbromür
ATC Kodu A03CA02
Sindirim Sistemi ve Metabolizma > ANTİSPASM+ATARAKTİK KOMB. > Klordiazepoksid + klidiniumbromur
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
LIBRAX 8699650121948
Diğer Eşdeğer İlaçlar