Sandoz İlaçları KOLESTRAN 9 gr 30 poşet KT Yan Etkileri

KOLESTRAN 9 gr 30 poşet Yan Etkileri

Kolestramin }

Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme : 25 November  2011

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi KOLESTRAN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

En yaygın görülen yan etki kabızlıktır. Bu durum, yüksek dozda kullanıldığı zaman ve 60 yaş üstü hastalarda daha fazladır. Bu etkiyi azaltmak için, genellikle düşük dozda başlamanız ve doktorunuzun reçetelediği poşet sayısına kadar yavaşça artırmanız gerekir. Bu yan etki zaman içerisinde azalır.

Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az l’inde görülebilir .

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek: 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın:
  • Kabızlık
  • Yaygın olmayan:
  • Artan kanamaya eğilim, bu durum kandaki protrombin düzeyinin düşmesi (hiperprotrombinemi), K vitamini eksikliği, A vitamini eksikliği (seyrek olarak gece körlüğü ile sonuçlanabilir) ve D vitamini eksikliği ile de görülebilir.
  • İştah kaybı
  • Özellikle çocuklarda görülen kandaki klorür seviyesinde artış (hiperkloremik asidoz)
  • Kusma, bulantı, ishal, karında gerginlik, mide gazı, mide yanması, sindirim güçlüğü (dispepsi), yağlı dışkılama (steatore)
  • Deride, dilde ve anal bölgede kızarıklık ve tahriş
  • Kemik erimesi (osteoporoz)
  • Seyrek:
  • Barsak tıkanıklığı (çocuklarda ölüm dahil pazarlama sonrasında raporlanmıştır) Bilinmiyor:

  • Baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, ciltte hissedilen, ve belirgin uzun süreli etkisi olmayan, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma hissi (parestezi), tat alma bozukluğu (disguzi)
  • Nefes darlığı
  • Barsaklarda gaz, hazımsızlık, dilde iltihaplanma, makat ve çevresinde görülen şikayetler, mide-barsak kanamaları, barsak kanaması, hemoroidal kanama, yutma zorluğu, makatta görülen rahatsızlıklar, geğirme, barsak genişlemesi, çürük
  • Safra taşı hastalığı, safra kesesi duvarının kireçlenmesi (porselen safra kesesi), safra kesesindeki taşlardan dolayı meydana gelen sancı (safra koliği), anormal karaciğer fonksiyon testi
  • Kurdeşen
  • Kas ağrıları, eklem ağrıları
  • Yorgunluk
  • Kilo artışı, kilo kaybı
  • Önlemler

Eğer KOLESTRAN kullanımından kaynaklanan konstipasyon meydana geliyorsa doktorunuza danışınız. Bol sıvı alımıyla konstipasyon önlenmeye çalışılmalıdır.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri  Bağırsak kanseri kolon veya rektumda (arka geçit) herhangi bir bölgede ortaya çıkabilir.Kolorektal kanser erken safhalarda teşhis edilmesi halinde daha kolay ve daha başarılı bir şekilde tedavi edilir.
İnme İnme  İnme, beynin hasar görmesinin sonucudur. Bu hasar, beynin bir kısmındaki ya bir kanama ya da akut kan eksikliği nedeniyle o kısmın geçici ya da kalıcı olarak işlevini yapamamasına yol açar.
Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.
Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.
Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim boynu (serviks) kanseri 35 yaş altı kadınlarda görülen vakalarda meme kanserinden sonra ikinci sırayı alır.Serviks kanserinin gelişmesi yıllarca sürebilir.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA04390
Satış Fiyatı 622.62 TL [ 1 Dec 2025 ]
Önceki Satış Fiyatı 622.62 TL [ 24 Nov 2025 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699516259358
Etkin Madde Kolestramin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

KOLESTRAN 9 gr 30 poşet Barkodu
Tarihi İlaç Fiyatı
1 Dec 2025622.62 TL
24 Nov 2025622.62 TL
10 Nov 2025622.62 TL
3 Nov 2025622.62 TL
27 Oct 2025622.62 TL
13 Oct 2025622.62 TL
6 Oct 2025622.62 TL
29 Sep 2025622.62 TL
2025 / 2008 İlaç Fiyatları