Koçak İlaçları INH 100 Mg tablet KT Yan Etkileri

INH 100 Mg tablet Yan Etkileri

 }

Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi INH’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Çok yaygın: 10 hastanın en az 1’inde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek: 10000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok yaygın

Özellikle el ve ayaklarda hissizlik, batma hissi, karıncalanma (periferal nörit)

Kan numuneleri ölçüldüğünde karaciğer enzimlerinde artma. Genellikle, bu enzimler, tedavi devam etmesine rağmen üç ay içinde normale döner. Değerler, normal değerlerin üzerine çıktığında doktorunuz INH ile tedavinizi sonlandırmaya karar verebilir.

Yaygın olmayan Karaciğer iltihabı (hepatit)

Epileptik nöbet Beyin iltihabı Kişilik değişimi Hafıza zayıflığı

Eğer karaciğer hasarını gösteren belirtiler dikkatinizi çekerse hemen doktorunuza haber veriniz.

İzoniyazid ile tedavi edilen hastalarda aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir ancak görülme sıklığı bilinmemektedir.

  • Cilt kızarması, döküntü, kan damarlarında iltihap (vaskulit), şişmiş ve/veya ağrılı lenfnodları (lenfadenopati), eklemleri, kasları ve diğer yumuşak dokuları etkileyen ağrılı rahatsızlık gibi alerjik reaksiyonlar
  • - Baş dönmesi, baş ağrısı, reflekslerde artış

    - Konfüzyon, dezoriyantasyon, halüsinasyon

    - Vücutta asit birikmesi (metabolik asidoz), kan şekerinde artış, pellegra isimli vitamin yetmezliği sendromu (bunama, yumuşak dışkı ve çilt iltihabı)

  • Bulantı, kusma, iştah azalması, karın ağrısı
  • Muhtemelen enfeksiyon riskinde artış ile sonuçlanan beyaz kan hücre sayısında değişiklik (agranülositoz, eozinofili)
  • Yorgunluk, halsizlik ve kısa kısa nefes almaya neden olan kırmızı kan hücre sayısında azalma (anemi)
  • Trombosit sayısında azalma (çürüme ve kanama riskinde artış)
  • Eklemlerde iltihap
  • - Görme sinirlerinin iltihaplanmasına bağlı görmede değişiklikler (optik atrofi ya da nörit)

    Yan etkilerin raporlanması

    Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

    Mesane Kanseri Mesane Kanseri  Mesane kanseri her zaman mukozada başlar. Erken safhalarda bu tabakada sınırlı kalır ve hücre içindeki karsinom olarak nitelendirilir.
    Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri  En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.
    Kalp Krizi Kalp Krizi Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
    Asperger Sendromu Asperger Sendromu Asperger sendromu, otistik gurubun bir bölümü olan bir özürdür. Bu genelde, gurubun daha ”yüksek” tarafında yer aldığı düşünülen kişilere uygun bir tanıdır.
    Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
    Satış Fiyatı TL
    Önceki Satış Fiyatı
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu
    İthal ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları