GLINEXT 500 mg 112 mr film tablet { Neutec Toplam Kalite } Kısa Ürün Bilgisi

Metformin Hcl }

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Oral Antidiyabetik İlaçlar > Metformin
Takeda İlaçları ve Ticaret Ltd.Şti. | 17 April  2015

1.   BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

GLİNEXT 500 mg MR film tablet

2.   KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

Etkin madde

Bir değiştirilmiş salimli film tablet 500 mg metformin hidroklorür içerir.

Yardımcı maddeler

Lesitin (soya) (E322)    0,53 mg

Yardımcı maddeler için 6.1.’e bakınız.


3.   FARMASÖTİK FORMU

Beyaz renkli, bikonveks, oblong, değiştirilmiş salimli film tablet.


4.   KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

GLİNEXT MR, İnsülİne bağımlı olmayan (Tip II) diyabette, Özellikle diyet ile kontrol altına alınamayan şişman diyabetİklerde kullanılır.

GLİNEXT MR tek başına ya da diğer oral antidiyabetik ajanlarla veya insülin ile beraber kullanılabilir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

 Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Monoterapi ve diğer oral antidiyabetik ajanlar ile birlikte kullanımı

•    Olağan başlangıç dozu günde 1 defa alınan 1 adet GLİNEXT MR 500 mg film tablettir.

•    10-15 gün sonra kan glukoz düzeyleri temel alınarak doz ayarlaması yapılmalıdır.

Dozun yavaş yavaş arttırılması gastrointestinal tolerabiliteye olumlu katkıda bulunabilir. Tavsiye edilen maksimum doz, günde 4 adet GLİNEXT MR 500 mg film tablettir.

•    Doz, her 10-15 günde akşam yemekleriyle birlikte alman 500 mgTık artışlarla maksimum 2000 mg’a çıkartılabilir. Glisemik kontrol öğünlerle birlikte, günde 1 seferde 2000 mg’lık doz olarak alınan GLİNEXT MR ile sağlanamazsa, günde 2 sefer 1000 mg’Iık dozlar halinde GLİNEXT MR alınarak sağlanabilir. Glİsemik kontrol hala sağlanamazsa, hastalar günlük maksimum metformin dozu olan 3000 mg’lık standart metformin tablet tedavisine geçebilir.

•    Metformin tablet tedavisi görmekte olan hastalarda, GLİNEXT MR başlangıç tedavisi çabuk salınan metformin tablet günlük dozuna eşdeğer olmalıdır. Günlük 2000 mg’ın üzerinde metformin tedavisi gören hastalarda GLİNEXT MR tablet tedavisine geçiş önerilmez.

•    Başka bir oral antiyabetik ajan tedavisinden GLİNEXT MR tablet tedavisine geçilmesi söz konusuysa; diğer ajan ile tedavi sonlandırılarak yukarıda belirtilen dozlarda GLİNEXT MR tablet tedavisine geçilir.

İnsülin ile birlikte kullanımı:

Daha iyi kan glukoz kontrolü sağlamak İçin metformin ve insülin birlikte kullanılabilir. GLİNEXT MR 500 mg günde 1 kez standart başlama dozuyla verilirken, insülin dozu kan glukoz ölçümleri temel alınarak ayarlanır.

Daha önceden metformin ile insülin kombinasyonu alan hastalarda, 850 veya 1000 mg GLİNEXT MR dozu, akşam yemekleri ile birlikte alınan maksimum sırasıyla 1700 ve 2000 mg metformin dozlarına eşdeğer olmalıdır; insülin dozu kan glukoz ölçümleri temel alınarak ayarlanmalıdır.

Uygulama şekli:

Sadece ağızdan kullanım içindir.

GLİNEXT MR tablet, yemeklerle birlikte veya öğünler arasında, bütün olarak yeterli miktarda su ile yutularak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

). GLTNEXT MR, serum kreatinin düzeyi erkeklerde >1.5 mg/dL ve kadınlarda >1.4 mg/dL olan hastalarda kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 4.3 Kontrendİkasyonlar).

Karaciğer yetmezliği:

Metformin alındığında laktik asidoz riski söz konusu olduğundan, fonksiyonel karaciğer yetmezliği olan hastalarda GLİNEXT MR kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler, Karaciğer yetmezliği).

Pediyatrik popülasyon:

Mevcut veri eksikliğinden dolayı, GLİNEXT MR çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı kişilerde, böbrek fonksiyonlarını azaltma potansiyeli nedeniyle metformin dozu, böbrek fonksiyonları temel alınarak ayarlanmalıdır. Gerekli olduğu sürece, düzenli olarak böbrek fonksiyon değerlendirmeleri yapılmalıdır.

4.3    Kontrcndikasyonlar

•    Metformin hidroklorür veya GLİNEXT MR’m içeriğindeki herhangi bir yardımcı maddeye karşı aşırı duyarlılık.

•    Diyabetik ketoasidoz, diyabetik pre-koma.

•    Böbrek yetmezliği veya böbrek disfonksiyonu (Serum kreatİnİn düzeyi erkeklerde > 1,5 mg/dL ve kadınlarda > 1,4 mg/dL).

•    Böbrek fonksiyonunu değiştirme potansiyeli olan akut koşullar:

-    Dehidratasyon,

-    Şiddetli enfeksiyon,

-    Şok,

-    İyotlu kontrast maddelerin intravasküler uygulanması (bkz. bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

•    Doku hİpoksisine neden olabilecek akut veya kronik hastalıklar:

-    Kardiyak veya respiratuvar yetmezlik,

-    Yakında geçirilen miyokardiyal    infarktüs,

-    Şok

•    Karaciğer yetmezliği, akut alkol    zehirlenmesi, alkolizm

•    Laktasyon (bkz. bölüm 4.6).

GLİNEXT MR, soya yağı ihtiva eder. Fıstık ya da soyaya alerjisi olan hastalar, bu tıbbi ürünü kullanmamalıdır.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Laktik asidoz

Metformin birikmesine bağlı olarak meydana gelebilen laktik asidoz seyrek, ancak ciddi bir metabolik komplikasyondur. Laktik asidozun bildirildiği hastalar belirgin böbrek yetmezliği olan diyabet hastalarıdır. Laktik asidozun insidansı; kontrolü kötü yapılmış diyabet, ketozis, uzun süreli açlık, aşırı alkol alımı, karaciğer yetmezliği ve hipoksi ile giden risk arttırıcı durumların iyi kontrol edilmesi İle azaltılabilir.

Tanısı

Laktik asidoz riski abdominal ağrı ve ciddi asteni gibi sindirim bozuklukları ile kas krampları gibi spesifik olmayan işaretlerin olması durumunda düşünülmelidir.

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Böbrek fonksiyonlarının İzlenmesi

Metformin böbrek yolu İle atıldığından, tedaviye başlamadan önce ve daha sonra kreatinin klerensi (Cockcroft-Gault formülü ile değerlendirilebilir) ve/veya serum kreatinin düzeyleri belirlenmelidir ve bundan sonra düzenli olarak;

•    Normal böbrek fonksiyonu olan hastalarda yılda en az 1 kere,

•    Kreatinin klerens seviyesi normal seviyede olan hastalarda ve yaşlılarda yılda en az 2 veya 4 kere takip edilmelidir.

Yaşlı kişilerde böbrek fonksiyonlarının azalması sık görülür ve asemptomatiktİr. Böbrek fonksiyonlarının azalabileceği durumlarda, örneğin NSAID tedavisine başlanacağı zaman ve diüretik veya antihipertansif tedavi başlanırken Özellikle dikkat edilmelidir.

İyodlu kontrast maddelerinin uygulanması

Radyolojik görüntülemede intravasküler iyodlu kontrast maddelerin uygulanması böbrek yetmezliğine neden olabileceğinden, metformin kullanımı uygulamadan önce veya uygulama sırasında kesilmeli ve ancak 48 saat sonra böbrek fonksiyonlarının değerlendirilip, normal bulunmasını takiben başlanmalıdır.

Cerrahi uygulamalar

Metformln hidroklorür; genel, spınal veya peridural anestezi uygulanan cerrahi girişimden 48 saat önce kesilmeli ve girişimin 48 saat sonrasına kadar tekrar başlanmamalıdır.

Pedıyatrik popülasyon

Metformln ile tedaviye başlamadan Önce, Tİp II dİabetes mellİtus tanısının doğrulanmış olması gerekir. Bir yıl süren kontrol edilmiş klinik çalışmalarda gelişme çağında çocuklarda ve ergenlik döneminde metforminin etkisinin olmadığı belirlenmiştir. Fakat uzun dönem verilere dayanarak, spesifik noktalar mevcuttur. Bundan dolayı, çocuklarda, özellikle ergenlik öncesi çocuklarda metformin ile tedavi esnasında parametreler üzerinde metforminin etkisinin takip edilmesi önerilmelidir.

Diğer önlemler

Tüm hastalar günlük doz kullanımında, düzenli olarak karbonhidrat dağılımı içeren diyetlerine devam etmelidirler. Kilo fazlası olan hastaların da enerji kısıtlamak diyetlerine devam etmeleri gerekir.

Tip II diyabet hastalığı İçin düzenli olarak olağan laboratuar testleri takip edilmelidir.

Metformin yalnız başına hipoglisemiye neden olmaz, ama insülin ya da sülfonilürelerle birlikte kullanıldığı zaman hipoglisemiye neden olabilir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Önerilmeyen kombinasyonlar:

Alkol:

Akut alkol intoksikasyonunda, özellikle açlık veya malnütrisyon ve karaciğer yetmezliği durumlarında laktik asidoz riski artar.

İyotlu kontrast maddeler

İyotlu kontrast maddelerin İntravasküler yoldan uygulanması, metformin birikimi ve laktik asidoz riski İle sonuçlanan böbrek yetmezliğine neden olabilir.

Metformin kullanımı uygulamadan önce veya uygulama sırasında kesilmeli ve ancak 48 saat sonra böbrek fonksiyonlarının tekrar değerlendirilip, normal bulunmasını takiben başlanmalıdır.

Birlikte kullanımda dikkat edilmesi gereken İlaçlar:

Glukokortikoidler (sistemik veya lokal uygulama), beta-2 agonistleri ve diüretiklerin intrensek hiperglisemik aktiviteleri vardır. Bu konuda hasta uyarılmalıdır ve Özellikle tedavinin başlangıcında daha sık kan glukoz ölçümleri yapılmalıdır. Eğer gerekliyse diğer ilaç ile tedavi sırasında ve diğer ilacın kesilmesinden sonra antidiyabetik ilacın dozu ayarlanmalıdır. ADE-inhibitörleri kan glukoz düzeylerini düşürebilir. Eğer gerekliyse diğer ilaç ile tedavi sırasında ve diğer ilacın kesilmesinden sonra antidiyabetik ilacın dozu ayarlanmalıdır.

Loop diüretikleri başta olmak üzere dİüretİkler:

Böbrek fonksiyonlarını azaltma potansiyelleri olması nedeniyle, laktik asidoz riskinde artışa neden olabilirler.

4.6. Gebelik ve laktasyon

 Genel tavsiye Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

GLİNEXT MR için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı olarak zararlı etkileri olduğunu göstermemektedir (bkz. bölüm 5.3 - Klinik öncesi güvenlilik verileri).

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

İnsanlarda metforminin gebelik sırasında kullanımının güvenli olup olmadığı saptanmamıştır. Deney hayvanları İle yapılan çalışmalar değerlendirildiğinde, embriyo veya fetus gelişimi, gestasyon süreci ve doğum öncesi veya doğum sonrası gelişme üzerine direkt ya da dolaylı olarak zararlı bir etkisinin olmadığını göstermiştir. Bununla birlikte hayvan çalışmaları insanların vereceği yanıt yönünden belirleyici olmadığından, gebelikte metformin kullanımı tavsiye edilmez.

Laktasyon dönemi

Laktasyon döneminde kontrendikedir. Kullanılmaz.

Üreme yeteneği /Fertilite

Erkek veya dişi sıçanların fertİlitesi; vücut yüzey alanı temel alındığında, insanlar için önerilen

dozun yaklaşık 3 katı olan 600 mg/kg/gün kadar yüksek dozlarda uygulanan metforminden etkilenmemiştir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Metformın tek başına kullanıldığında hipoglisemiye neden olmadığından, araç ve makine kullanımı üzerine etkisi yoktur. Ancak metformin diğer antidiyabetik ajanlarla (sülfonilüreler, ınsulın, repaglımd) birlikte kullanıldığında, hastalar hipoglisemi oluşma riskine karşı uyarılmalıdır.

4.8. İstenmeyen etkiler

Pazarlama sonrası verilerde ve kontrollü klinik çalışmalarda, metformin SR uzatılmış salimli tabletler İle tedavi edilmiş hastalarda bildirilen istenmeyen etkiler, yapıları ve şiddetleri

bakımından metformin SR hemen salimli tabletler ile tedavi edilmiş hastalarda bildirilenle benzerdir.

4.8. İstenmeyen etkiler

, metformin kullanımında meydana gelebilir:

Sıklıklar şöyle tanımlanabilir: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor) ve İzole raporlar.

Metabolizma ve beslenme hastalıkları ................... ............

Çok seyrek:

-    Uzun süreli metformin kullanımı sonucunda vitamin B12 emiliminin ve serum düzeylerinin azalması. Hastada megaloblastik anemi varsa, böyle bir etiyoloji akla getirilmelidir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın:

-    Tat alma bozuklukları Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın:

-    Mide bulantısı, kusma, diyare, karın ağrısı ve iştahsızlık gibi gastrointestinal bozukluklar. Bu istenmeyen etkiler en çok tedavi başlangıcında gözlenir ve çoğu vakada kendiliğinden düzelir. Dozun yavaş yavaş arttırılması gastrointestinal tolerabiliteyi arttırabilir.

Hepato-bilier hastalıklar

İzole raporlar:

-    Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallikler veya hepatit; metforminin kesilmesiyle bu etkiler yok olur.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Çok seyrek:

-    Eritem, prurit, ürtiker gibi deri reaksiyonları Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir fwww.titck.gov.tr: e-posta: tyfenıtitçLgoym;; tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

85 grama kadar olan metformin dozlarında laktik asidoz gelişebilse bile hipoglisemi görülmemiştir. Yüksek aşırı doz veya eşlik eden metformin riskleri laktik asidoza neden olabilir. Laktik asidoz, medikal bir acil durumdur ve hastanede tedavi edilmelidir. Laktat ve metformini yok etmenin en etkili yöntemi hemodiyalizdir.


5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Biguanid ATC kodu: A10BA02

Metformin antihiperglisemlk etkileri olan bir biguaniddir; hem bazal hem de postprandiyal plazma glukozunu düşürür. İnsülin salgılamasını uyarmaz ve bu sebeple hipoglisemiye neden olmaz. Metformin etkisini 3 mekanizma yoluyla gösterir:

1-    Glukoneojenez ve glikojenoliz inhİbe edilerek karaciğerde glukoz üretiminin azaltılması

2-    İnsülin duyarlılığını arttırarak kaslarda periferik glukoz aliminin ve kullanımının gelişmesi

3-    İntestinal glukoz absorbsiyonunun azalması.

Metformin, glikojen sentezi üzerine etki ederek intraselüler glikojen sentezini harekete geçirir. Metformin membran glukoz taşıyıcılarının (GLUT) transport kapasitesini arttırır.

Glisemi üzerindeki etkisinden bağımsız olarak hemen salimli metforminin insanlarda lipid metabolizması üzerinde faydalı etkileri vardır. Bu durum, orta veya uzun süreli kontrollü klinik çalışmalarda görülmüştür. Hemen salimli metformin, toplam kolesterolü, LDL kolesterolü ve trigliserid düzeylerini azaltır. Uzatılmış salimli formülasyonda benzer bir etkinlik görülmemiştir; bunun muhtemel nedeni akşam uygulamasıdır ve trigliseridlerde artış meydana gelebilir.

Klinik etkinlik:

Prospektif randomize (UKPDS) çalışma, diyet yetmezliğinin ardından ilk seçenek tedavisi olarak hemen salimli metformin ile tedavi edilmiş aşırı kilolu tip 2 diyabetik hastalarda yoğun kan glukoz kontrolünün uzun süreli yararını göstermiştir. Başarıyla sonuçlanmayan sadece diyet

uygulamasından sonra, metformin ile tedavi edilmiş aşırı kilolu hastaların sonuçlarının analizi şöyledir:

•    Metformin grubunda (29.8 vaka 1000 hasta yılı) sadece diyete kıyasla (43.3 vaka 1000 hasta yılı), p—0.0023 ve kombine sülfonilüre ve insülin monoterapi gruplarına kıyasla (40.1 vaka 1000 hasta yılı), p=0.0034 diyabet ile ilgili komplikasyonların mutlak riskinde önemli azalma.

•    Mutlak diyabet ile ilgili mortalite riskinde önemli İndirgenme. Metformin 7.5 vaka/1000 hasta yılı, sadece diyet 12.7 vaka/ 1000 hasta yılı, p=0.017;

•    Mutlak genel mortalite riskinde önemli indirgenme. Metformin 13.5 vaka 1000 hasta yılı; sadece diyet 20.6 vaka 1000 hasta yılı <p=0.011), ve kombine sülfonilüre ve insülin monoterapi grupları 18.9 vaka 1000 hastaydı (p=0.021);

•    Mutlak mlyokardiyal ınfarktüs riskinde önemli indirgenme. Metformin 11 vaka/1000 hasta yılı, sadece diyet 18 vaka/ 1000 hasta yılı (p=0.01)

Sülfonilüre ile kombinasyon şeklinde ikinci tedavi olarak kullanılan metformin için, klinik sonuçta yarar görülmemiştir.

Tıp 1 diyabette, metformin ve insülin kombinasyonu seçilen hastalarda kullanılmıştır, fakat bu kombinasyonun klinik yararı resmi olarak kanıtlanmamıştır.

5.2. Farmakokinetik özellikler

 Genel özellikler

Emilim:

Metformin absorbsiyonu, uzatılmış salimli tabletin bir oral dozundan sonra, hemen salimli tablete oranla 7 saatlik tmaks ile önemli ölçüde gecikir (hemen salimli tablet için Ws 2.5 saat). Kararlı durum olarak, hemen salimli formülasyona benzerdir; Cmaks ve EAA uygulanan dozda orantısal olarak arttırılmaz. 2000 mg metformin uzatılmış salım tabletlerin tek oral uygulamasından sonra

EAA değen, günde iki kez 1000 mg metformin hemen salimli tabletlerin uygulanmasından sonra görülen değerle benzerdir.

Metformin uzatılmış salım tabletler için denekler arasındaki Cmaks ve EAA farklılığı metformin hemen salimli tabletler ile gözlenenle benzerdir.

Uzatılmış salimli tablet açlık koşullarında uygulandiğında, EAA % 30 oranında azalır (Cmaks ve tmaks etkilenmez).

Uzatılmış salimli formülasyondan metformin absorbsiyonu yemek bileşimi ile değişmez.

Uzatılmış salimli tabletler olarak 2000 mg metformin dozuna kadar tekrarlanan uygulamadan sonra birikim gözlenmez.

1500 mg lık metformin uzatılmış salimli tablet oral uygulamasının ardından, 4-12 saat aralığında ortalama 5.saatte 1193 ng/mL değerinde bir ortalama doruk plazma konsantrasyonu elde edilir. Dağılım:

Plazma proteinlerine bağlanması İhmal edilebilirdir. Zamana bağlı olarak eritrositler içine de girer. Kan doruk değeri plazma doruk değerinden daha düşüktür ve yaklaşık olarak aynı sürededir.

Kırmızı kan hücreleri genellikle dağılımın ikincil bölünmesini gösterir. Ortalama Vd değeri 63276 L aralığındadır.

Bivotransformasvon:

Metformin değişmemiş olarak idrardan atılır. İnsanda metabolit görülmemiştir.

Eliminasvon:

Metforminin böbrek atılımı >400 mL/dakikadır; bu da metforminin glomerüler fıltrasyon ve tübüler salgılama ile elimine edildiğini gösterir. Bir oral dozun ardından, görünen terminal eliminasyon yarı ömrü yaklaşık 6.5 saattir.

Böbrek fonksiyonu bozulduğu zaman, böbrek atılımı kreatinin oranında azalır ve dolayısıyla eliminasyon yarı Ömrü uzar, bu da plazmada metformin düzeylerinin artmasına neden olur.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik öncesi veriler, güvenilirlik farmakolojisi ve konvansiyonel çalışmalara dayanarak, yinelenen doz toksisitesi, genotoksisite, karsinojenik potansiyel ve toksİsİtenin artması gibi insanlara hiçbir özel zararının dokunmadığım göstermiştir.

6.   FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

HPMC 4000 SR HPC

Kolloidal silikon dioksit Magnezyum stearat Opadry II 85G18490 White

-    Titanyum dioksit (E 171)

-    Talk

-    Makrogol/PEG 3350

-    Lesitin (soya) (E322)

6.2. Geçimsizlikler

 Geçerli değil.

6.3. Raf ömrü

24 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

112 MR film tablet, PVC-PVDC Alu şeffaf blister ve karton kutuda kullanma talimatı ile beraber ambalajlanır.

6.6    Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.

Artrit Artrit Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur. Kalp Krizi Kalp Krizi Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Takeda İlaçları ve Ticaret Ltd.Şti.
Geri Ödeme KoduA13811
Satış Fiyatı 73.75 TL [ 22 Sep 2023 ]
Önceki Satış Fiyatı 73.75 TL [ 15 Sep 2023 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8681094030139
Etkin Madde Metformin Hcl
ATC Kodu A10BA02
Birim Miktar 500
Birim Cinsi MG
Ambalaj Miktarı 112
Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Oral Antidiyabetik İlaçlar > Metformin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 
GLINEXT 500 mg 112 mr film tablet { Neutec Toplam Kalite } Barkodu