Glaxo Smithkline İlaçları EPIVIR 240 ml oral solüsyon İP Uyarılar

EPIVIR 240 ml oral solüsyon Uyarılar

Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş | Güncelleme :26 Nisan  2024

Epivir’in monoterapi olarak kullanılması önerilmemektedir. Hastalara, Epivir dahil olmak üzere, güncel antiretroviral tedavinin, HIV’in cinsel temas ya da kanla   bulaşma yolu ile başkalarına bulaşması riskini önlediğinin kanıtlanmadığı belirtilmelidir. Uygun önlemlerin uygulanmasına devam edilmelidir. Epivir veya diğer antiretroviral tedavi alan hastalar, fırsatçı enfeksiyonlar ve HIV enfeksiyonunun diğer komplikasyonlarını geliştirmeye devam edebilirler ve bu nedenle HIV enfeksiyonu hastaları tedavi sırasında tecrübeli hekimler tarafından yakın tıbbi gözetimde tutulmalıdırlar.

Renal Yetmezlik: Orta-ciddi renal yetmezliği olan hastalarda, azalan klirense bağlı olarak lamivudinin plazma konsantrasyonları (AUC) artar. Bu nedenle böbrek yetmezliğinde doz ayarlanmalıdır (Bkz. Kullanım Şekli ve Dozu).

Pankreatit: Epivir alan bazı hastalarda pankreatit görülmüştür. Bununla birlikte, bunun ilaç tedavisine mi, yoksa altta yatan HIV hastalığına bağlı olarak mı ortaya çıktığı açık değildir. Hastada abdominal ağrı, bulantı, kusma veya biyokimyasal değerlerde yükselme meydana geldiğinde pankreatit ihtimali gözönünde tutulmalıdır. Pankreatit olmadığı teşhisi kesinlik kazanıncaya kadar Epivir kullanımı durdurulmalıdır.

Laktik Asidoz/ Steatozla beraber ciddi Hepatomegali: HIV enfeksiyonu tedavisinde tek veya kombine kullanılan ve lamivudini de içine alan antiretroviral nükleozid analoglarının kullanımı sonrası laktik asidoz, ölümcül vakaları da içeren steatozlu ciddi hepatomegali bildirilmiştir. Bu vakaların çoğu kadınlarda görülmüştür. Herhangi bir hastaya Epivir uygulanmadan önce bu karaciğer hastalığıyla ilgili riskler hakkında hastalar uyarılmalıdır. Hastanın klinik veya laboratuvar bulguları laktik asidozu veya hepatotoksisiteyi destekliyorsa Epivir tedavisine ara verilmelidir.

Hepatit B ile ko-enfekte hastalar: Epivir’in klinik çalışmalarda ve pazarda kullanımının ardından kronik HBV hastalığı olan bazı hastalarda Epivir’in kesilmesine bağlı olarak klinik ve laboratuvar bulgularıyla kanıtlanan rekürran hepatit vakaları görülmüştür, bunların dekompanse karaciğer hastalığı bulunan hastalarda ciddi sonuçları olabilir. Eğer HIV ve HBV koenfeksiyonu olan bir hastada Epivir kullanımına ara verilecekse hastanın karaciğer fonksiyon testleri ve HBV replikasyon markırları periyodik olarak izlenmelidir.

Gebelik ve emzirme döneminde kullanımı: Gebelik kategorisi C. Epivir’in insan gebeliğinde emniyeti ile ilgili sınırlı bilgi mevcuttur. Lamivudinin, insanlarda plasentaya geçtiği bilinmektedir. Gebelik sırasında uygulama ancak elde edilecek yarar beklenen riskden fazla ise düşünülmelidir. Bazı uzmanlar HIV ile enfekte annelerin hastalığın geçişini önlemek açısından bebeklerini emzirmemelerini önermektedir. Oral uygulamadan sonra lamivudinin anne sütüyle atılan miktarı serumdakine yakındır (1-8 μg/ml). İlaç anne sütüne geçebileceği için, Epivir alan annelere bebeklerini emzirmemeleri önerilir.

Araba kullanmaya ve makine kullanmaya etkisi: Epivir’in araba veya makina kullanmaya etkisini araştıran çalışma yoktur. Ayrıca bu tür aktivitelere zararlı bir etki, lamivudinin farmakolojisinden belirlenemez. Buna rağmen, hastanın klinik durumu ve Epivir ile advers etki profili, hastanın araba kullanma yeteneği veya makine kullanması değerlendirilirken dikkate alınmalıdır.

Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı
Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
HIV ve Aids HIV ve Aids
HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş
Geri Ödeme KoduA02769
Satış Fiyatı1449.43 TL [ 26 Nisan 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı1449.43 TL [ 22 Nisan 2024 ]
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699522592654
Etkin Madde Lamivudin
ATC Kodu J05AF05
Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Virüslere Karşı Direkt Etkili İlaçlar > Lamivudin
İthal ( ref. ülke : Yunanistan ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
EPIVIR 8699522092666 1,512.50TL
LAVEROS 8699536590042
MEDOVIR 8699536091839
Diğer Eşdeğer İlaçlar