Deva İlaçları DIKLORON %1 50 gr jel İP Formülü

DIKLORON %1 50 gr jel Formülü

Deva Holding A.Ş. | Güncelleme :10 Mayıs  2024

25mgDiklofenak sodyumTablet
50mgDiklofenak sodyumTablet
50mgDiklofenak sodyumSupozituar
75mgDiklofenak sodyumAmpul 1
100mgDiklofenak sodyumRetard tablet

Juvenil artrit de dahil tüm iskelet kas sistemi inflamatuar hastalıklarında, romatizmal hastalıklarda ve akut gutta, endikedir. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, osteoartroz ve spondilartrit gibi dejeneratif ve enflamatuar romatizmal vakalarda görülen ani ve şiddetli ağrılarda, Eklem dışı romatizmalarda, Renal kolik ve safra koliğinde, Akut gut nöbetlerinde, Kırık ve travmalardan sonra görülen ağrı, iltihap ve ödemlerde, Vertebranın ağrılı hallerinde, Akut sırt ağrılarında Antienflamatuarlarla tedavi gerektiren her türlü cerrahi müdahaleden sonra.
Peptik ülser, 7 yaşından küçük çocuklar, astım, kanamalı hastalar ve kanama eğiliminin arttığı durumlarda kontrendikedir.
Doğumdan bir kaç gün önce ve ağır kardiyovasküler yetmezliklerde kesinlikle kullanılmamalıdır. Digoxin, lityum, furosemid ve diğer diüretikler, asetil salisilik asit ve kümarin grubu antikoagülanlarla birlikte kullanılmamalıdır. Herhangi bir gastrointestinal kanama ortaya çıkmasında tedavi bırakılmalıdır. Epigastrik ağrı, geğirme. Glukokortikoidler gastro intestinal yan etkilerin artmasına neden olur. bulantı, diyare, baş ağrısı, deri döküntüleri, periferik ödem, transaminaz yükselmesi ve allerjik belitiler gibi yan etkiler görülebilir.
Yüksek kalsiyum dozları, lityum ve sempatomimetikler dahil psikotrop ilaçlar, dijitalize edilmiş hastalarda, kalp aritmi riskini artırabileceklerinden dolayı ihtiyatla verilmelidir. Birlikte kullanımları halinde kardiyak glikozidin dozu azaltılmalıdır. Kinidin, kalsiyum antagonistleri (özellikle verapamil), amiodaron spironolakton ve triamteren gibi bazı ilaçlar digoksin’in serum konsantrasyonunu artırabilir. Eritromisin ve tetrasiklin gibi bazı antibiyotikler barsak florasını, dolayısıyla ilaç metabolizmasını etkilediklerinden serum konsantrasyonu üzerinde dolaylı artırıcı bir etki yaparlar. Tiyazid diüretikler, kortikosteroidler ve amfoterisin B elektrolit dengesini bozarak dijital toksisitesine neden olabilen önemli faktörlerdir. Antasidler, neomisin, kolestipol ve kolestiramin digoksin’in intestinal absorpsiyonunu azaltırlar. Spironolaktonun birlikte kullanımı yalnız digoxin serum konsantrasyonunu etkilemekle kalmaz, analitik metodlarla da çakışabilir. Bu durumda digoksin tayin sonucu dikkatle belirlenmelidir.
Erişkinlerde 75-100mg/gün dozda tok karına kullanılır. Max. günlük doz 150mg'dır.
Çocuklarda 1-3mg/kg/gün dozda tok karına kullanılır.
DİKLORON Tablet aç karnına alınmalıdır. Erişkinler: Başlangıç dozu günde 75-150 mg’dır. İdame dozu günde 75-100 mg’dır. Günlük doz 2 veya 3’e bölünerek verilir. Total günlük doz 150 mg’ı aşmamalıdır. Çocuklar: DİKLORON Enterik Film Tablet 50 mg’ın çocuklara verilmesi tavsiye edilmemektedir.

Sırt Ağrısı Sırt Ağrısı
Sırt ağrısı birden bire ortaya çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun süreli sorunlara (kronik) neden olabilir.
Artrit Artrit
Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
Aşırı Alkol Kullanımı, Alkolizm Aşırı Alkol Kullanımı, Alkolizm
Alkol bağımlılığı, alkol kullanımı ve alkol sorunları arasındaki farkı açıklamak güçtür. Örneğin, geçmişte alkol kullanmış olan bir kimsenin mutlaka alkol bağımlısı olması gerekmez.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Deva Holding A.Ş.
Geri Ödeme KoduA02385
Satış Fiyatı92.01 TL [ 10 Mayıs 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı92.01 TL [ 3 Mayıs 2024 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699525342812
Etkin Madde Diklofenak
ATC Kodu M02AA15
Kas İskelet Sistemi > Eklem ve Kas Ağrıları İçin Topikal İlaçlar > Diklofenak
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
AFTOjel 8699561340131 76.24TL
AKLOFEN 8699591340033
ALBAREN 8680859340018
Diğer Eşdeğer İlaçlar