DAPACIN 500 mg enjeksiyonluk/infüzyonluk çözelti hazırlamada kullanılacak konsantre için toz Farmasötik Form

Daptomisin }

Haver Pharma İlaç A.Ş. | 31 January  2023

3.   FARMASÖTİK FORMU

Enjeksiyonluk çözelti için toz içeren flakon.

Sarı veya sarımsı-kahverengi toz ya da kek şeklinde 500 mg steril liyofilize toz daptomisin içeren tek kullanımlık 15 ml cam flakon.

      DAPACİN, erişkinlerde metisiline duyarlı ve metisiline dirençli izolatların neden olduğu sağ kalp enfektif endokarditi, Staphylococcus aureus'un neden olduğu bakteriyemiler ve komplike deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. DAPACİN'in Staphylococcus aureus'a bağlı sol kalp endokarditi olan hastalarda etkinliği kanıtlanmamıştır.

      DAPACİN yalnızca Gram pozitif bakterilere karşı aktiftir. Gram negatif ve/veya bazı anaerobik bakteri tiplerinden şüphelenilen karma enfeksiyonlarda, DAPACİN uygun bir antibakteriyel ajanla/ajanlarla birlikte uygulanmalıdır.

      Antibakteriyel ajanların uygun kullanımıyla ilgili resmi kılavuzlar göz önünde bulundurulmalıdır.

      DAPACİN pnömoni tedavisinde endike değildir (bkz. bölüm 4.4).

      Flakon, tozun tamamen ıslanmasını sağlamak üzere yavaşça döndürülmelidir.

      Flakon yavaşça döndürülerek DAPACİN tozunun tümünün ıslandığından emin olunur.

      Flakon yavaşça döndürülerek DAPACİN tozunun tümünün ıslandığından emin olunur.

      Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır. Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Haver Pharma İlaç A.Ş.
Satış Fiyatı 1573.34 TL [ 24 Nov 2025 ]
Önceki Satış Fiyatı 1573.34 TL [ 10 Nov 2025 ]
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8680222790174
Etkin Madde Daptomisin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 
DAPACIN 500 mg enjeksiyonluk/infüzyonluk çözelti hazırlamada kullanılacak konsantre için toz Barkodu