ACT-HIB 0.5ml IM/SC 1 flk liyofilize aşı+1 enj. çözücü Kullanmadan Önce
{ Hemafilus Influenza Tip-b Aşısı }
Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Bakteriyel Aşılar > HIB (Hemofilus İnfluenza B), Konjuge Antijen Arıtılmış Sanofi Pasteur Aşı Ticaret A.Ş. | Güncelleme : 24 August 20122.ACT-HIB kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
ACT-HIB'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer çocuğunuzda:
• Aşının bileşenlerinden birine, özellikle tetanoz proteinine karşı bilinen alerji varsa,
• Konjuge Hemofilus influenza tib b aşısının daha önceki bir uygulamasından sonra alerji görüldüyse aşı yapılmamalıdır.
ACT-HIB'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Eğer:
• Ateşli veya akut hastalık durumu varsa,
• Bağışıklık sistemini baskılayıcı tedavi (örneğin: kortikosteroid ilaç alımı) veya bağışıklık yetmezliği, aşıya verilen bağışıklık cevabında bir azalmaya neden olabilir.
Bu aşı hiçbir zaman damar içi (intravasküler) yoldan uygulanmamalıdır. İğnenin kan damarına girmediğinden emin olunmalıdır.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa çocuğunuz için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
ACT-HIB'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
ACT-HIB'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
ACT-HIB'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
Bu tıbbi ürün her dozunda 23 mg'dan daha az sodyum içerir. Sodyuma bağlı herhangi bir uyarı gerekmemektedir.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
ACT-HIB, tavsiye edilen diğer aşılarla (difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci, kızamık, kabakulak, ve kızamıkçık) ile birlikte eşzamanlı olarak iki farklı enjeksiyon bölgesi kullanmak kaydıyla uygulanabilir.
Bağışıklık sistemini baskılayıcı tedavi (kortikoterapi, antimitotik kemoterapi vs.) altındaki çocuklarda ise aşılama tedavinin sonuna kadar ertelenmelidir.
Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.
Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.
İnme, beynin hasar görmesinin sonucudur. Bu hasar, beynin bir kısmındaki ya bir kanama
ya da akut kan eksikliği nedeniyle o kısmın geçici ya da kalıcı olarak işlevini yapamamasına
yol açar.
Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.
İLAÇ GENEL BİLGİLERİ
Sanofi Pasteur Aşı Ticaret A.Ş.
| Satış Fiyatı | TL |
| Önceki Satış Fiyatı | |
| Original / Jenerik | Original İlaç |
| Reçete Durumu | Normal Reçeteli bir ilaçdır. |
| Barkodu | 8699625960022 |
| Etkin Madde | Hemafilus Influenza Tip-b Aşısı |
| ATC Kodu | J07AG01 |
| Birim Miktar | 0.5 |
| Birim Cinsi | ML |
| Ambalaj Miktarı | 1 |
| Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Bakteriyel Aşılar > HIB (Hemofilus İnfluenza B), Konjuge Antijen Arıtılmış |
| İthal ( ref. ülke : Yunanistan ) ve Beşeri bir ilaçdır. |