Böbrek yetmezliği olan hastalar gerektiğinde günde yarım doz almalıdırlar. Böbrek , karaciğer bozukluğu olan , diyalize bağlı olan hastalarda dozaj dikkatlice yapılmalıdır.
Özel duruma sahip hastaların plazma klirensi ve yarılanma ömrünün normal insanlara göre kıyaslanması şöyledir :
ÖZEL DURUM ÖLÇÜLEN PLAZMA KLİRENSİ YARILANMA ÖMRÜ
PEDİATRİ % 81 – 111 daha yüksek % 33 – 41 daha kısa
GERİATRİ % 40 daha düşük % 50 daha kısa
RENAL YETMEZLİK % 70 daha düşük 3 kat daha uzun
HEPATİK YETMEZLİK % 40 daha düşük % 50 daha uzun
Araç veya makine kullanan hastalara önerilen dozu aşmamaları tavsiye edilir.Alkol veya diğer santral sinir sistemi depresanları ile birlikte alınmamalıdır. Çünkü dikkatte azalma veya santral sinir sistemi performansında bozukluğa neden olabilir.
HAMİLELİKTE VE LAKTASYONDA KULLANIMI:
Hamilelik Kategorisi : B Kategorisi
Hamile bayanlarda yeterli çalışma yapılmamıştır. Kesinlikle kullanılması gerektiği takdirde , buna hekim karar vermelidir. Sütten de itrah edildiği için , emziren bayanlarda kullanılmamalıdır.