PIRANTEL 5 ml 250 mg 10 ml SÜSPANSİYON Formülü
Her 5 ml süspansiyon (1 ölçek), 250 mg Pirantel Baza eşdeğer Pirantel Pamoat ve sodyum siklamat, sodyum sakkarin, sunset yellow ve ess. orange içerir.
Pirantel Pamoat aşağıdaki parazit enfestasyonlarında kullanılır.
1) Enterobius vermicularis (= Oxyuris vermicularis)
2) Ascaris lumbricoides
3) Ancylostoma duodenale
4) Necator americanus
5) Trichostrongylus orientalis ve colubriformis
Pirantel Pamoat'a karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.
İlacın kullanımı sırasında karın ağrısı, bulantı, kusma, diare, baş ağrısı veya baş dönmesi gelişirse doktor ile temas kurulmalıdır. Daha önce karaciğer fonksiyon bozukluğu olanlarda, ciddi malnütrisyon ve anemide ilaç dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.
ÇOCUKLAR VE HAMİLE BAYANLARDA KULLANIMI :
2 yaşın altındaki çocuklarda Pirantel Pamoat risk/yarar oranına göre kullanılmalıdır.
Hayvanlardaki üreme çalışmalarında ilacın fetusa zararlı olduğu ortaya çıkarılamamıştır. Tıbbi yönden gerekli olmadıkça hamile bayanlarda kullanılmaması önerilmektedir.İlaç ile yan etkiler genelde hafif, seyrek ve geçicidir. En yaygın yan etkiler bulantı, kusma, iştahsızlık, diare, karın ağrısıdır. Bu yan etkiler helmintlerin uzaklaştırılmasıyla da ilişkili olabilir. Diğer yan etkiler arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uykusuzluk, vücutta döküntü, ateş, bitkinlik, AST (SGOT) serum düzeylerinde hafif geçici artışlar sayılabilir.
İlaç ile yan etkiler genelde hafif, seyrek ve geçicidir. En yaygın yan etkiler bulantı, kusma, iştahsızlık, diare, karın ağrısıdır. Bu yan etkiler helmintlerin uzaklaştırılmasıyla da ilişkili olabilir. Diğer yan etkiler arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uykusuzluk, vücutta döküntü, ateş, bitkinlik, AST (SGOT) serum düzeylerinde hafif geçici artışlar sayılabilir.
Piperazin ve pirantel pamoat birbirine göre antagonist etki gösterdiklerinden
birlikte kullanılmamalıdır.
Pirantel süspansiyon oral yolla uygulanır.
Tek veya mikst enfeksiyonlarda ilacın yetişkin ve çocuk dozu 10 mg/kg (en fazla 1 gr)'dır. Bu tek doz olarak verilir. Enterobiazis'te doz 2 hafta sonra tekrar edilmelidir.
Ancak doktor önerisi ile Ascaris enfeksiyonlarında 5 mg/kg, Nekator'un neden olduğu enfeksiyonlarda ise günde 10 mg/kg dozunda 3 gün süre ile veya günde 20 mg/kg dozunda 2 gün süre ile kullanılabilir. Pirantel Pamoatın kullanılmasından önce özel diyet, açlık veya purgatif kullanımı gerekmez. Şişe kullanmadan önce iyice çalkalanmalıdır. İlaç süt veya meyva suyu ile karıştırılabilir.
![]() |
Deri Kanseri Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör. |
![]() |
Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir. |
![]() |
Parkinson Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış. |
| Geri Ödeme Kodu | A06170 |
| Satış Fiyatı | TL |
| Önceki Satış Fiyatı | |
| Reçete Durumu | Normal Reçeteli bir ilaçdır. |
| Barkodu | 8699511700015 |
| Etkin Madde | Pyrantel Pamoat |
| ATC Kodu | P02CC01 |
| Parazit ve Böcek İlaçları > Antinematodal İlaçlar > Pirantel |
| Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. |
İLAÇ EŞDEĞERLERİ
| Eşdeğer İlaç Adı | Barkodu | İlaç Fiyatı |
|---|---|---|
| PIRANTEL | 8699511080018 | |
| PIRANTRIN | 8699503700139 | |
| Diğer Eşdeğer İlaçlar |


