Ketoconazole %2 içerir.
Konazol şampuan; seboreik dermatit, pitiriasis, versikolor gibi pitirosporum mayalarına karşı endikedir. Konazol krem; Epidermofiton flokkosum, trikofiton, kandida albikans, mikrosporum ve tinea pedis tedavisinde kullanılır.
Bileşimindeki maddelere aşırı hassasiyeti olanlarda kullanılmamalıdır.
Kanozol şampuan; gözlerle temasından kaçınılmalıdır ve yanlışlıkla temas edilmiş ise gözler bol suyla yıkanmalıdır. Hamilelerde ve emziren annelerde kullanılması tavsiye edilmez. Konazol krem; göz ve intravainal endikasyonlarda kullanılmaz, karsinogenoz, mutagenez, üzerine bir etkisi yoktur. Kremin uygulandığı yerlerde hafif kaşıntı görülebilir. Şampuan; nadiren lokal irritasyon görülebilir.
Bildirilmemiştir.
Konazol krem; günde 1-2 kez deri üzerine sürülür ve tamemen eriyinceya kadar hafifçe ovulur. Semptomlar ortadan kalktınktan sonra tedaviye birkaçgün ara verilir.