Berko İlaçları FUNGORAL 20 mg 100 ml şampuan KUBFarmakolojik Özellikler

FUNGORAL 20 mg 100 ml şampuan Farmakolojik Özellikler

Ketokanazol }

Dermatolojik İlaçlar > Topikal Antifungaller > Ketokanazol
Berko İlaç ve Kimya Sanayi Ltd. Şti. | 30 December  1899

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Dermatolojik preparatlar, imidazol ve triazol türevleri

ATC kodu        : D11AC30

Ketokonazol, Tricophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. gibi dermatofitler ile Candida spp., ve Malassezia spp. (Pityrosporum spp.) gibi mayalara güçlü antifungal etki gösteren sentetik bir imidazol dioksilan türevidir. FUNGORAL pityriasis versicolor, seboreik dermatit ve pityriasis capitis (saçlı deri kepeklenmesi) sırasında genellikle görülen kabuklanma ve kaşıntıyı hızla ortadan kaldırır.

  • 5.2. Farmakokinetik özellikler

    FUNGORAL saçlı deriye uygulandıktan sonra, plazma ketokonazol konsantrasyonları saptanabilir düzeyde değildir. FUNGORAL tüm vücut yüzeyine uygulandıktan sonra plazmada saptanmıştır.

    • 5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

      Klinik öncesi veriler, akut oral ve dermal toksisite, primer oküler iritasyon, tekrarlı doz dermal iritasyon ve dermal toksisite gibi konvansiyonel çalışmalar doğrultusunda, insanlar için özel bir tehlikeye işaret etmemektedir.

      Kemirgenlerde şampuan formülasyonuyla yürütülen akut tek doz oral toksisite çalışmaları, %2 şampuan formülasyonunun tek kullanımlık klinik dozuna kıyasla 83 ile 125 kat (mg/kg temelinde) civarında bir güvenlilik sınırına sahip olduğunu göstermiştir. Tavşanlarda ketokonazol şampuan formülasyonlarıyla yürütülen akut dermal ve oküler iritasyon çalışmalarında, iyi bir geri dönüşüm oranıyla minimal iritasyon görülmüştür. Tavşanlardaki bir kronik (6 ay) dermal toksisite çalışmasında, 50 mg/kg/gün’e kadar olan dozlar ile alman sonuçlar, şampuan formülasyonunun dermal ya da sistemik toksik etkilere yol açmadığını, ve duyarhlaştırma potansiyeline sahip olmadığını göstermiştir.

      Ağız Kanseri Ağız Kanseri Ağız kanserinin en yaygın türleri, dudak, dil, dişetidir. Nadiren yanak içi veya damak bölgelerini de içine alır. Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.