İlaçsan İlaçları TRAVAZOL Deri Krem KT Kullanmadan Önce

TRAVAZOL Deri Krem Kullanmadan Önce

 }

İlaçsan İlaç San. ve Tic. Ltd.Şti.

2.TRAVAZOL Deri kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

TRAVAZOL Deri'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

•    Etkin maddeler izokonazol nitrat, diflukortolon valerat veya TRAVAZOL’ün içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı bir hassasiyetiniz (aleıjiniz) varsa,

•    Tedavi alanında tüberküloz (verem) veya frengi (sifıliz), virüs hastalıklan (örneğin su çiçeği/varicella, herpes zoster), gül hastalığı (rozacea), ağız civarında dermatit veya aşı sonrası görülen deri reaksiyonlan varsa.

TRAVAZOL Deri'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

•    Bakteri enfeksiyonu ile birlikte seyreden bir deri hastalığı varsa, ilave uygun tedavi gereklidir.

•    TRAVAZOL yüze uygulanacaksa göze temasından kaçınılmalıdır.

•    Daha önce glokom şikayetiniz olduysa doktorunuzu bilgilendiriniz.

•    Mikonazol, ekonazol ve tiokonazol içeren ilaçlan kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.

Topikal kortikosteroidlerin özellikle kapalı pansuman koşullannda, uzun süreli veya geniş bir alana yoğun olarak uygulanmalan yan etki riskini belirgin olarak artınr.

Yüze, kasık bölgesine veya koltukaltlanna uygulanması ve çocuklarda kullanımı sırasında yan etkilerinin artma riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Aynca, çocuklarda sistemik absorbsiyondaki artış göz önünde bulundurulmalıdır.

Sistemik kortikosteroidlerden bilindiği üzere kortikosteroidlerin kullanımı ile glokom da gelişebilmektedir (örneğin; uzun süreli yüksek doz veya aşın uygulamalar, kapalı pansuman teknikleri veya göz civarındaki deriye uygulanması).

Enfeksiyon el ve ayak parmaklan arasındaysa, buralara TRAVAZOL uygulanan gazlı bir bezin yerleştirilmesi önerilir.

Enfeksiyonun yeniden oluşmasını engellemek için, çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirmelisiniz (el ve yüz bezleriniz, havlularınız, iç çamaşırlarınız tercihen pamuklu kumaştan olmalıdır) ve çok sıcak hatta kaynar su ile yıkamalısınız.

Düzenli şahsi hijyen TRAVAZOL ile tedavinin başarısı için çok önemlidir. Ayağınızda mantar varsa (tinea pedis-atlet ayağı olarak da bilinir), ayaklar yıkandıktan sonra, parmak aralan, iyice kurulanmalı ve çoraplar her gOn değiştirilmelidir.

Bu uyanlar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza

danışınız.

TRAVAZOL Deri'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

TRAVAZOL’Ü yiyecek ve içecek aldığınız esnada kullanabilirsiniz.

Hamilelik

Iiacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamile olduğunuzu veya olabileceğinizi doktorunuza bildiriniz zira doktorunuz TRAVAZOL reçete etmeden önce bu durumu dikkate almak isteyecektir. Genel bir kural olarak hamileliğin ilk üç ayında kortikosteroid içeren haricen uygulanan preparatlann kullanılması sakıncalıdır, özellikle geniş bir alana uygulamayınız ve uzun süreli kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer küçük çocuk veya bebek emziriyorsanız TRAVAZOL’Ü göğüslerinize uygulamayınız. Emzirdiğinizi doktorunuza bildiriniz zira doktorunuz TRAVAZOL reçete etmeden önce bu durumu dikkate almak isteyecektir, özellikle geniş alana uygulamayınız ve uzun süreli kullanmayınız.

Araç ve makina kullanımı

TRAVAZOL’ün araç ve makine kullanımı üzerine bilinen bir etkisi yoktur.

TRAVAZOL Deri'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

TRAVAZOL setostearil alkol içermektedir. Bu madde lokal deri reaksiyonlanna (kontak dermatit gibi) sebebiyet verebilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi  Belsoğukluğu, bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel ilişki yoluyla bulaşır ve dölyatağı boynunda, idrar yollarında, anüste, makatta ve boğazda enfeksyona sebep olabilir.
HIV ve Aids HIV ve Aids  HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.
Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

İlaçsan İlaç San. ve Tic. Ltd.Şti.
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu
İthal ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları