NETILCIN %0.3 göz damlası. çözelti Farmakolojik Özellikler

Netilmisin Sülfat }

Duyu Organları > Antienfektifler > Netilmisin sulfat
Vem İlaç Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti | 18 June  2019

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

    5.1. Farmakodinamik özellikler

    Farmakoterapötik grup: Antiinfektifler, antibiyotikler ATC kodu: S01AA23

    Etki mekanizması:

    Netilmisin yarı sentetik, geniş spektrumlu aminoglikozid antibiyotiktir. Gentamisin dirençli türler dahil olmak üzere gram + ve gram -, farklı patojen bakterilere karşı düşük konsantrasyonlarda etkili olduğu gösterilmiştir. Bu antibiyotik gentamisinden farklı olarak, adenilat ve fosforilat gibi bakteriyal inaktiflestirici etkiye sahip enzimleri üreten mikroorganizmalara karşı da etkilidir.

    Netilmisin, mRNA genetik koduna yanlış yorumlamaya neden olur böylece büyüyen polipeptidik zincire yanlış amino asitler tanıtarak hızlı bir bakteriyel etki yaratır.

    5.2. Farmakokinetik özellikler

    Genel özellikler

    Emilim:

    Netilmisinin topikal uygulama sonrası sistemik emilimi düşüktür.

    Dağılım:

    Netilmisin, diğer aminoglikozidler gibi lipofiliktir, bu nedenle, topikal uygulamadan sonra gözün ön odasına çok az penetre olur. 2 mg/ml intramüsküler enjekte edildikten sonra, 30-60 dakika içinde 5 mikrogram/ml'lik netilmisin plazma pik konsantrasyonuna erişilir.

    60 dakikalık sürenin üzerinde intravenöz uygulama, yaklaşık 11 mikrogram/ml plazma pik konsantrasyonuna neden olur. Yarı ömür genellikle yetişkinlerde 2-2,5 saattir ve böbrek yetmezliğine bağlı olarak bu süre artar.

    Biyotransformasyon:

    Netilmisin böbreklerde metabolize edilir.

    Eliminasyon:

    Netilmisin, idrarla atılır.

    5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

    Sıçan, köpek, kobay, kedi, tavşan ve maymunlar üzerinde yapılan klinik öncesi deneyler ilacın tolerabilitesinin mükemmel olduğunu kanıtlamaktadır. Deneyler netilmisinin diğer aminoglikozidlere göre daha az nefro ve ototoksik olduğunu göstermiştir.

    İntramüsküler ve intraperitonel uygulamalar da LDfarelerde sırasıyla 142 ve 186 mg/kg, sıçanlarda 166 ve 266 mg/kg ve köpeklerde 160 < LD< 200 i.m. ve 40 < LD< 72 i.v'dir.

    Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Bağırsak kanseri kolon veya rektumda (arka geçit) herhangi bir bölgede ortaya çıkabilir.Kolorektal kanser erken safhalarda teşhis edilmesi halinde daha kolay ve daha başarılı bir şekilde tedavi edilir. Kalp Krizi Kalp Krizi Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.