E.İ.P İlaçları KESTINE 10 mg 10 film tablet { E.İ.P } KT Kullanmadan Önce

KESTINE 10 mg 10 film tablet { E.İ.P } Kullanmadan Önce

Ebastin }

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. (EİP)

  • KESTİNE'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

    KESTİNE'yi aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ.

    Eğer, içerdiği etkin madde olan ebastine ya da yardımcı maddelerine karşı alerjiniz varsa KESTİNE'yi kullanmayınız.

    KESTİNE'yi aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ.

    Eğer:

    • Elektrokardiyogram sonuçlarınız normal değilse (QT aralığı uzaması),

    • Kan potasyum düzeyiniz yüksekse,

    • Şiddetli karaciğer hastalığınız varsa,

    • Mantar iltihaplanması (enfeksiyon) tedavisinde kullanılan azol grubu antifungalleri ya da bazı iltihaplanmaların (enfeksiyonların) tedavisinde kullanılan makrolid grubu antibiyotikleri kullanıyorsanız,

    • Rifampisin (verem tedavisinde kullanılan bir ilaç türü) tedavisi alıyorsanız.

      Ebastin (bu ilacın etkin maddesi) 1 – 3 saat içerisinde etkili hale geldiğinden, acil müdahale gerektirebilecek akut ciddi alerjik reaksiyonlarda kullanmayınız.

      Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

      KESTİNE'nin yiyecek ve içecek ile kullanılması

      KESTİNE yiyeceklerle birlikte ya da yalnız alınabilir.

      Hamilelik

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Gebelikte kullanımına yönelik deneyim bulunmamaktadır. Bu nedenle KESTİNE kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir. Doktorunuz tedaviye başlayıp başlamamaya karar verecektir.

      Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Emzirme

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      KESTİNE'nin süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle emzirme sırasında kullanılmamalıdır.

      Araç ve makine kullanımı

      Önerilen tedavi edici dozlarda kullanıldığında araç ve makine kullanma yeteneği veya psikomotor fonksiyon üzerine herhangi bir etkisi gözlenmemiştir. Bununla birlikte, uyku hali ve baş dönmesi gibi olası yan etkiler görülebileceğinden, araba ya da makine kullanmadan önce tedaviye vereceğiniz yanıtı gözlemlemelisiniz.

      KESTİNE'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

      KESTİNE, laktoz monohidrat içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tahammülsüzlüğünüz olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

      Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

      KESTİNE aşağıdaki ilaçlarla etkileşebilir. Bu gibi durumlarda kullanılan doz değiştirilebilir ya da ilaçlardan birinin alımı durdurulabilir:

    • KESTİNE alerji tedavisinde kullanılan diğer ilaçların (antihistaminikler) etkisini artırabilir.

    • KESTİNE'nin mantar iltihaplanmalarını (enfeksiyonlarını) tedavi etmek için kullanılan ketokonazol, itrakonazol adı verilen ilaçlarla ya da bazı enfeksiyonların tedavisinde kullanılan eritromisin isimli bir antibiyotik ile bir arada kullanımında dikkatli olunmalıdır (bu durum elektrokardiyogram sonuçlarında değişikliğe neden olabilir).

    • KESTİNE'nin antihistaminik etkisi verem hastalığı tedavisinde kullanılan rifampisin adı verilen bir ilaç ile tedavi edilen hastalarda azalmış olabilir.

      KESTİNE ile teofilin (astım veya bazı solunum sistemi hastalıklarında kullanılan bir ilaç), varfarin (kan sulandırıcı olarak kullanılan bir ilaç), simetidin (mide rahatsızlıklarında kullanılan bir ilaç), diazepam (sakinleştirici olarak kullanılan bir ilaç) ve alkol arasında hiçbir etkileşim bildirilmemiştir.

      Tanısal testler:

      KESTİNE alerji deri testleri sonuçlarını etkileyebilir. Bu nedenle, bu testler tedavi kesildikten 5 – 7 gün sonrasına kadar yapılmamalıdır.

      Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

  • Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri  Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.
    Asperger Sendromu Asperger Sendromu  Asperger sendromu, otistik gurubun bir bölümü olan bir özürdür. Bu genelde, gurubun daha ”yüksek” tarafında yer aldığı düşünülen kişilere uygun bir tanıdır.
    Astım Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
    Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.
    Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. (EİP)
    Satış Fiyatı TL
    Önceki Satış Fiyatı
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699586092114
    Etkin Madde Ebastin
    İthal ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    KESTINE 10 mg 10 film tablet { E.İ.P } Barkodu