Ecz.Baxter İlaçları ISOLYTE M şişe 500 ml(setli) İP Formülü

ISOLYTE M şişe 500 ml(setli) Formülü

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :29 Haziran  2012

Her 100 ml’lik solüsyonda, Dekstroz (Monohidrat) 5,000 g Sodyum Asetat Trihidrat 0,280 g Potasyum Klorür 0,150 g Dibazik Potasyum Fosfat 0,130 g Sodyum Klorür 0,091 g Sodyum Bisülfit 0,021 g Enjeksiyonluk Su q.s. Elektrolit Konsantrasyonları (mEq/l) Sodyum 40,Klorür 40,Potasyum 35,Fosfat 15 Asetat 20, Katyon Top.75,Anyon Top.75 Osmolarite : 400 mOsm/l Kalori : 170 kcal/l
Isolyte® M (% 5 Dekstrozlu), organizmadaki normal elektrolit dengelerini bozmadan ekstraselüler su ve elektrolit eksikliklerini karşılar. Başlıca şu endikasyonlarda kullanılır: 1-Günlük su ve elektrolit gereksinimlerinin idamesi, 2-Terleme, 3-Su alımının azlığı ile birlikte olan su kayıpları, 4-Diyare, kusma, potasyumsuz solüsyonların uzun süreli infüzyonu, iyileşmekte olan yanıklar, ülseratif kolit, kronik pilor obstrüksiyonuna bağlı potasyum kayıpları, 5-Hafif metabolik asidoz.
Ağır böbrek hastalığı, böbrek üstü bezi yetmezliği ya da hipoparatiroidzm ve hiperpotasemi durumları sülfilitlere duyarlı olduğu bilinen (örneğin; astımlı) hastalarda kontrendikedir.
Potasyum içeren solüsyonları vermeden önce böbrek işlevlerinin, % 20’lik sodyum klorür içerisindeki % 5 dekstroz solüsyonuyla düzenlenmesi önerilir. Vücudunda tuz tutan hastalarda sodyum uygulanması ödeme neden olur. Potasyum kaybında ek potasyum verilmesi gerekir. Potasyum eksikliğinin dışında kalan vakalarda potasyum uygulanımı saatte 10 mEq’ı geçmemelidir.Solüsyona ya da uygulama tekniğine bağlı olarak uygulama sırasında ateş reaksiyonları, enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon, venöz tromboz, flebit, damar dışına sızma ve hipervolemi görülebilir. Belirtiler, Solüsyondaki iyonların birine ya da birkaçına ait eksiklik veya fazlalıktan ileri gelebilir. Kan elektrolitleri sık kontrol edilmelidir. Hipernatremi durumunda su tutulması ve ekstraselüler sıvı hacminin genişlemesine bağlı olarak ödem görülebilir, konjestif kalp yetmezliği ağırlaşabilir. Potasyumlu solüsyonların uygulanımı sırasında bulantı, kusma, karın ağrısı ve diyare gibi yan etkiler bildirilmiştir. Dekstroz, saatte 0.5 g/kg dozlarında uygulandığında genellikle glikozüriye yol açmaz. Uygulama hızının fazla oluşuna veya hastada metabolik yetmezlik durumu olmasına bağlı olarak dehidratasyon, hiperosmolar koma ve ölüme yol açabilecek hiperglisemi ve glikozüri oluşabilir. Böyle durumlarda uygulama hızını azaltmak ve tedaviye insülin eklemek uygun olabilir. Uygulama sırasında yan etki görüldüğünde infüzyon durdurulmalı hastanın durumu değerlendirilmeli ve uygun tedavi önlemleri alınmalıdır. Solüsyon içerdiği sülfite bağlı olarak, özellikle astımlı hastalarda anaflaksi dahil, alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Gebelik ve Lastasyonda Kullanım: Aşırı sıvı yüklenmesi yönünden dikkatli olunmalıdır. Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi: Araç ve makine kullanmaya bilinen bir etkisi bulunmamaktadır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
Fosfatlar kalsiyum tuzları ile geçimsizdir. Solüsyona kalsiyum tuzlarının katılması, çözünmeyen kalsiyum-fosfat çökeltilerinin oluşmasına neden olabilir. Ayrıca magnezyum tuzlarıyla geçimsizlik de bildirilmiştir. Solüsyon berrak değilse ve partikül içeriyorsa kullanılmamalıdır.
Isolyte® M (% 5 Dekstrozlu) Solüsyonu intravenöz yoldan uygulanır. Toplam dozu vücudun su gereksinimine göre hesaplanır. 24 saatte, vücut yüzeyinin her metrekaresi için 1300 ml Isolyte® M Solüsyonu, su ve elektrolitlerin minimum idame gereksinimini karşılar. Aşırı gereksinim durumlarında doz, 24 saatte, metrekare başına 3000 ml’ye yükseltilebilir. Vücut alanının her metrekaresi için saatte 120-240 ml verilir. Örneğin 75 kiloluk bir hasta için uygulama hızı saatte 210 ml’dir. DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER Parenteral tedavi sırasında hastada sıvı ya da solütlere bağlı aşırı bir yüklenme görülmesi halinde, hastanın durumu değerlendirilerek düzeltici tedavi önlemleri uygulanır. Potasyumlu solüsyonların aşırı dozundan kaynaklanabilecek bir hiperpotasemi durumunda infüzyona son verilerek, her 20 gram glukoza 10 ünite olacak şekilde kristalize insülin katılmış % 10 ya da % 25 dekstroz solüsyonu saatte 300-500 ml gidecek şekilde uygulanmalı ya da hastaya diyaliz uygulanmalıdır.

Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri
Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.
Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı
Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.
Sırt Ağrısı Sırt Ağrısı
Sırt ağrısı birden bire ortaya çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun süreli sorunlara (kronik) neden olabilir.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA03943
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699556692429
Etkin Madde Dekstroz + Dibazik Potasyum Fosfat + Potasyum Klorür + Sodyum Asetat Trihidrat + Sodyum Klorür
ATC Kodu B05BB02
Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Damar İçine Enjekte Edilenler > Karbonhidratlar ile Elektrolitler
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
%5 8699828691914
Diğer Eşdeğer İlaçlar