FUCITHALMIC VISKOZ göz damlası Farmakolojik Özellikler

Fusidik Asit }

Duyu Organları > Antienfektifler > Fusidik asit
Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. | 30 December  1899

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Oftalmalojik antibiyotik ATC Kodu: S01AA13

Fusidik asit, Staphyloccoccus aureus, Staphylococcus epidermidis, Corynebacterium diphteria, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhea Clostridium türlerine karşı yüksek etkinliğe sahip, dar spektrumlu bir antibiyotiktir. FUCİTHALMİC aynı zamanda streptococci, Haemophilus, Moraxella ve Corynebacteria suşlarına karşı da klinik açıdan etkilidir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

FUCİTHALMİC’ in bir damla uygulanması, gözyaşı sıvısında ve humör aköz sıvısmda en az 12 saat süre ile yeterli konsantrasyonlarda kalmasını sağlar. Bir damla FUCİTHALMİC uygulanmasından 1, 3, 6 ve 12 saat sonra, fusidik asidin gözyaşı sıvısındaki ortalama konsantrasyonu sırasıyla; 15.7 mg/1, 15.2 mg/1, 10.5 mg/ 1 ve 5.6 mg/l’dir. Fusidik asit, hem sağlam, hem de öpere olmuş epitelde korneaya penetre olur. FUCİTHALMİC’in bir damla uygulanmasının ardından, fusidik asidin humör aközdeki 0.3 mg/1 olan ortalama konsantrasyon değeri, en az 12 saat boyunca korunur. Bu değer, ilişkili bakterilerin çoğu için MİK değerin inin üzerindedir (Staphylococcus aureus için MİK90 değeri=0.06 mg/1)

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Bildirilmemiştir.

Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış. İnme İnme İnme, beynin hasar görmesinin sonucudur. Bu hasar, beynin bir kısmındaki ya bir kanama ya da akut kan eksikliği nedeniyle o kısmın geçici ya da kalıcı olarak işlevini yapamamasına yol açar.