Chiesi İlaçları DELAKET 30 mg 28 tablet KT Yan Etkileri

DELAKET 30 mg 28 tablet Yan Etkileri

Delapril Hcl }

Kalp Damar Sistemi > ACE İnhibitörleri > Delapril Chiesi İlaç Ticaret A.Ş. | Güncelleme : 30 December  1899

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi DELAKET’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Hipersensitivite reaksiyonlarına bağlı yüzde, gözde, dudaklarda, boğazda şişme veya nefes darlığı bulgularından bir ya da birkaçı mevcut ise DELAKET almayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz.

ADE inhibitörleri kullanımı ile aşağıdaki istenmeyen etkiler ortaya çıkmıştır. Eğer herhangi bir yan etki gelişirse hafif ve geçici olma eğilimindedir. Bununla beraber bazı etkiler ciddi olup tıbbi yardım gerektirebilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az l'inde görülebilir

Yaygın    :    10 hastanın l’inden az, fakat 100 hastanın l’inden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan :    100 hastanın l’inden az, fakat 1.000 hastanın l’inden fazla görülebilir.

Seyrek    :    1.000 hastanın l’inden az, fakat 10.000 hastanın l’inden fazla görülebilir.

Çok seyrek    :    10.000 hastanın l’inden az görülebilir.

Bilinmiyor    :    Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

•    Çok yaygın    :Bulantı, kusma

•    Yaygın    : Sersemlik, güçsüzlük hissi, görme bozukluğu, düşük

tansiyon (hipotansiyon) öksürük

•    Seyrek    :Yorgunluk, depresyon, uyku bozuklukları, uyuşma, iktidarsızlık,

denge bozukluğu, zihin karışıklığı (konfüzyon), kulak çınlaması, görme bozukluğu, bilinç kaybı (senkop),nefes darlığı, sinüzit, nezle, dil iltihabı, bronş iltihabı, bronşlarda daralma, karın ağrısı, hazımsızlık, ishal, kabızlık, ağız kuruluğu, döküntü, kaşıntı, kurdeşen, eri tema multiforme/ Stevens-Johnson sendromu (ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap) toksik epidermal nekroliz (deride içi sıvı dolu

kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık), sedef benzeri döküntüler, saç dökülmesi, ateş, kas ağrısı, eklem ağrısı, eozinofili (bir tür alerji hücresi sayısında artış ) ve/veya ANA artışı, karaciğer enzimlerinde ve serum bilirubininde artış, ilaç kesildiğinde geri dönen kan üre ve plazma kreatinin artışı, böbrek yetmezliği, ciddi kalp yetmezliği, renovasküler hipertansiyon (böbrek atardamarının ve dallarının daralması sonucu gelişen ciddi hipertansiyon), hemoglobin, hematokrit, trombosit ve lökosit sayısında azalma • Çok seyrek:Aleıji sonucu yüz ve boğazda şişme, safra kanallarından atılım bozukluğuna bağlı sarılık, hepatit, pankreas itihabı, bağırsak tıkanması, kandaki akyuvarların bir bölümünü oluşturan hücrelerde (granülösit) veya tüm hücrelerde azalma, doğumsal glukoz 6 fosfat dehidrojenaz eksikliğinde hemolitik anemi, yüz, ağız ve yutak dokularını kapsayan anjiyonörotik ödem, hipotansiyon ile ilişkili taşikardi (kalp atımının hızlanması), çarpıntı, kalp ritminde bozukluk (aritmi), anjina pektoris (kalbi besleyen damarların daralması/tıkanması ile ortaya çıkan göğüs ağrısı), kalp krizi, geçici iskemik ataklar, beyin kanaması.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri  Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.
Sırt Ağrısı Sırt Ağrısı  Sırt ağrısı birden bire ortaya çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun süreli sorunlara (kronik) neden olabilir.
Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.
Deri Kanseri Deri Kanseri Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör.
Kalp Krizi Kalp Krizi Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Chiesi İlaç Ticaret A.Ş.
Satış Fiyatı 66.03 TL [ 21 Feb 2022 ]
Önceki Satış Fiyatı 48.08 TL [ 14 Feb 2022 ]
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699822010148
Etkin Madde Delapril Hcl
ATC Kodu C09AA12
Birim Miktar 30
Birim Cinsi MG
Ambalaj Miktarı 28
Kalp Damar Sistemi > ACE İnhibitörleri > Delapril
İthal ( ref. ülke : Italya ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

DELAKET 30 mg 28 tablet Barkodu
Tarihi İlaç Fiyatı
21 Feb 202266.03 TL
14 Feb 202248.08 TL
4 Feb 202248.08 TL
28 Jan 202248.08 TL
21 Jan 202248.08 TL
14 Jan 202248.08 TL
10 Jan 202248.08 TL
7 Jan 202248.08 TL
2024 / 2008 İlaç Fiyatları