EMOCLOT DI FAKTOR VIII 1000 IU 1 flakon Farmakolojik Özellikler
Onko Koçsel İlaç San. Tic. A.ş
[ 30 December 1899 ]
Onko Koçsel İlaç San. Tic. A.ş
[ 30 December 1899 ]
Farmakoterapötik grup: Antihemorajikler, Kan koagülasyon Faktör VIII ATC kodu:B02BD02
Faktör VIII/von Willebrand faktörü kompleksi farklı fizyolojik işlevlere sahip iki molekülden (Faktör VIII ve vWF) oluşur.
Bir hemofili hastasına uygulandığında, Faktör VIII hastanın kan dolaşımında von Willebrand faktöre bağlanır.
Aktif Faktör VIII, Faktör X’un aktif Faktör X’a dönüşmesini hızlandırarak, aktif Faktör IX için bir kofaktörü olarak hareket eder. Aktif Faktör X protrombini trombine dönüştürür.
Ardından trombin, fibrinojen’i fibrine dönüştürür ve pıhtı oluşur. Hemofili A, azalan Faktör VIII kompleksi seviyesi sebebiyle, cinsiyete bağlı kalıtsal bir kan pıhtılaşma hastalığıdır ve eklemlerde, kaslarda, ya da iç organlarda ya kendiliğinden ya da kaza ya da cerrahi travmanın sonucu olarak şiddetli kanama ile sonuçlanır. Yerine koyma tedavisi ile, Faktör VIII plazma seviyesi artar, böylece geçici olarak Faktör VIII eksikliğinin giderilmesi ve kanama eğiliminin giderilmesi sağlanır.
Emilim:
Ürünün enjekte edilmesinden sonra tamamına yakım emilir.
Faktör VIII’in yaklaşık üçte ikisi ile dörtte üçü kan dolaşımında kalır.
Dağılım:
Plazmada ulaşılan Faktör VIII aktivitesi düzeyi önceden tahmin edilenin %80 ile %120’si arasında değişir. Başlangıç fazında, damar içi kompartıman ve diğer vücut sıvıları arasında dağılımı söz konusudur.
Biyotransformasyon:
Mevcut veri bulunmamaktadır.
Eliminasyon:
Plazmadan eliminasyon yarı-ömrü 3-6 saattir. Daha yavaş olan sonraki fazda ise (muhtemelen Faktör VIII tüketimini gösterir) yarı-ömür 8-20 saat arasında değişir, ortalama 12 saat. Bu bakımdan ikinci faz gerçek biyolojik yarı-ömür karşılığı olmaktadır. Faktör VIII aktivitesinin in vivo geri alınımı %104,7± %18,4 dir.
Doğrusallık/doğrusal olmayan durum:
İnsan plazma kaynaklı pıhtılaşma Faktör VIII konsantratı, insan plazmasının normal bir bileşenidir ve endojenik Faktör VIII gibi hareket eder. Yüksek doz aşırı yükleme ile sonuçlandığı için tek doz toksisite testi bağımsızdır. Tekrarlanan doz toksisite testi heterolog proteinlere karşı hayvansal örneklerde antikor gelişmesi sebebiyle uygulanamaz. Vücut ağırlığının kg’ı başına önerilen insan dozajı laboratuar hayvanları üzerinde birkaç kere uygulanmasına rağmen, hiçbir toksik etki göstermemiştir. İnsan plazma kaynaklı pıhtılaşma Faktör VIII’in onkojenik ve mutajenik endikasyonu olmadığından, özellikle heterolog türler üzerindeki klinik çalışmalar gerekli görülmemiştir.