Viatris İlaçları NEURONTIN 600 mg 50 çentikli film tablet KT Kullanmadan Önce

NEURONTIN 600 mg 50 çentikli film tablet Kullanmadan Önce

Gabapentin }

Sinir Sistemi > NONNARKOTİK ANALJEZİKLER Viatris İlaçları Ltd.Şti | Güncelleme : 17 November  2011

2.NEURONTIN kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

NEURONTIN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

NEURONTIN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

NEURONTIN yemekle birlikte veya yemekten bağımsız bir şekilde alınabilir.

NEURONTIN kullanırken alkol alınmaması önerilmektedir. Alkol NEURONTIN kullanımı sırasında yan etki oluşma riskini artırabilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

NEURONTIN, doktorunuz tarafından aksi söylenmedikçe hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Hamile kalma ihtimalinize karşı etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmanız gereklidir. Gabapentinin hamile kadınlarda kullanımını değerlendiren herhangi bir özel çalışma yoktur. Ancak sara (epilepsi) tedavisinde kullanılan eski grup ilaçların (özellikle birden çok sara ilacının eş zamanlı kullanılması durumunda) gelişen bebeğe zarar verme riskini arttırdığı bildirilmiştir. Bu nedenle eğer mümkünse, hamileliğiniz boyunca sara tedaviniz için yalnızca bir ilaç kullanınız ve doktorunuzun yönlendirmelerine uyunuz.

NEURONTIN kullanırken hamile olduğunuzu fark ederseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız hemen doktorunuz ile temasa geçiniz. Bebeğiniz ve sizin için ciddi sonuçlar doğurabilecek ani nöbet görülmesine neden olabileceği için ilacınızı kullanmayı birden bire bırakmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

NEURONTIN’in etkin maddesi gabapentin anne sütüne geçmektedir. Bebeğe etkisi bilinmediğinden doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe emzirirken NEURONTIN kullanımı önerilmez.

Fertilite (doğurganlık)

Hayvan çalışmalarında doğurganlık üzerinde herhangi bir etki gözlenmemiştir.

NEURONTIN baş dönmesi, sersemlik ve yorgunluğa neden olabilir. Bu belirtiler oluşursa, araç ve makine kullanmanızı etkileyip etkilemediğinden emin olmadıkça, bu aktiviteleri yapmayınız.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bazı ilaçlar NEURONTIN’in etkisini değiştirebilir veya NEURONTIN diğer ilaçlarla aynı zamanda alındığında tek başına diğer ilaçların etkililiğini azaltabilir. Bunlar aşağıdaki ilaçları kapsar:

  • Morfin gibi opioidler adı verilen ilaçlar NEURONTIN’ in etkisini arttırabildiğinden, bu ilaçları kullanıyorsanız, doktor veya eczacınıza başvurunuz. Ayrıca bu ilaçların NEURONTIN ile birlikte kullanılması uyku ve/veya solunumun baskılanması gibi belirtilere neden olabilir.
  • Eğer NEURONTIN ile alüminyum veya magnezyum içeren antasitler (mide asidini azaltıcı ilaçlar) eş zamanlı olarak kullanılırsa, NEURONTIN’ in mideden emilimi azalabilir. Bu nedenle, NEURONTIN’ in bir antasit ilaç alımından en erken 2 saat sonra kullanılması önerilmektedir.
  • NEURONTIN bazı laboratuar testlerini etkileyebilir, idrar testi gerektiğinde NEURONTIN kullandığınızı doktor veya hastanedeki görevlilere söyleyiniz.
  • Mevcut tedavinize ilave olarak, doktorunuz aksini söylemediği sürece kendi kendinize NEURONTIN kullanmayınız.
  • Yapılan çalışmalarda fenitoin, valproik asit, karbamazepin ve fenobarbital gibi epilepsi (sara) hastalığının tedavisi için kullanılan bazı ilaçlar ile gabapentin arasında bir etkileşim gözlenmemiştir. Gabapentin, noretindiron ve/veya etinil estradiol içeren oral kontraseptiflerin (doğum kontrol hapları) etkisini bozmaz. NEURONTIN’in diğer sara nöbetlerinin tedavisinde kullanılan ilaçlar (antiepileptik ilaçlar) ve ağız yoluyla alınan doğum kontrol ilaçları ile etkileşime girmesi durumu doktorunuz tarafından dikkate alınacaktır.
  • Alkol ya da merkezi sinir sistemi üzerine etkili ilaçlar, NEURONTIN’in merkezi sinir sistemi ile ilgili uykuya eğilim hali (somnolans) ve hareket kontrolünde zorluğa bağlı yürüme bozukluğu (ataksi ) gibi bazı yan etkilerini şiddetlendirebilir.
  • Simetidin (bazı mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır) ile birlikte kullanımı, gabapentinin böbreklerden atılımında klinik açıdan önemli olmayan hafif bir düşüş meydana getirir. Probenesid ile birlikte kullanımında böbreklerden atılımda bir değişiklik gözlenmemiştir.
  • Kediotu, sarı kantaron, kava biberi, gotu kola gibi bazı bitkisel ürünler sinir sistemi baskılanmasmı (depresyonunu) arttırabileceğinden birlikte kullanılmamalıdır.
  • Çuha çiçeği isimli bitkisel ürün ile birlikte kullanımı nöbet eşiğini düşürebileceğinden birlikte alınmamalıdır.
  • Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı  Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
    Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük  Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
    Artrit Artrit Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
    Kalp Krizi Kalp Krizi Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
    Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Viatris İlaçları Ltd.Şti
    Geri Ödeme KoduA08910
    Satış Fiyatı 291.89 TL [ 15 Apr 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 291.89 TL [ 5 Apr 2024 ]
    Original / JenerikOriginal İlaç
    Reçete DurumuKontrole Tabi bir ilaçdır.
    Barkodu8699532095527
    Etkin Madde Gabapentin
    ATC Kodu N02BF01
    Birim Miktar 600
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 50
    Sinir Sistemi > NONNARKOTİK ANALJEZİKLER
    İthal ( ref. ülke : Yunanistan ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    NEURONTIN 600 mg 50 çentikli film tablet Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    15 Apr 2024291.89 TL
    5 Apr 2024291.89 TL
    1 Apr 2024291.89 TL
    26 Mar 2024291.89 TL
    11 Mar 2024291.89 TL
    4 Mar 2024291.89 TL
    23 Feb 2024291.89 TL
    16 Feb 2024291.89 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları